eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Ünye’de Acayip İşler Yapılmış

Ünye’de Acayip İşler Yapılmış
10 Mart 2019 - 22:53

Saadet Partisi Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Naim Şahin, Saadet Partisi Ünye Belediye Başkan Adayı Veysel İlhan, ilçe teşkilatı ve belediye meclis üyesi adayları Ünye basını ile kahvaltıda bir araya geldi.

Ünye’mizi ve Ordu’muzu yeniden yaşanabilir kent haline getirecek adaylarımız var

Programda açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Ünye İlçe Başkanı Özgür Şahin, şunları söyledi; “Malumunuz 31 Mart 2019 tarihinde yerel seçimler yapacağız. Bizler de Saadet Partisi olarak herkesin yakinen tanıdığı, sevdiği, gönlünde taht kurduğu İçişleri eski Bakanımız Sayın İdris Naim Şahin Beyi Ordu Büyükşehir Başkan Adayı yine aynı şekilde Ünye’de de herkesin sevip saydığı, gönlünde taht kurduğu Avukat Veysel İlhan Beyi de Ünye Belediye Başkan Adayı olarak gösterdik. İnşallah bu 31 Mart’ta yapılacak olan seçimlerle 01 Nisan’ın sabahında Ünye’mize ve Ordu’muza yeni belediye başkanları, Ünye’mizi ve Ordu’muzu yeniden yaşanabilir kent haline getirecek olan kıymetli başkanlarımızı bu koltuğa oturtacağınız inanıyorum” dedi.

Medya denince kuşatılmamış,  abluka altına alınamamış olmalı

Biz yerel medyayı şehrin fotoğraf makinesi olarak görüyoruz diyen Saadet Partisi Ünye Belediye Başkan Adayı Veysel İlhan, konuşmasına şöyle başladı; “Yerel medya denince aslında akla ikinci lig geliyor ama tam tersi yerel medya nerede ne yazdıysa Mars’tan bile okunuyor. Yerellik düşünüldüğü gibi küçük bir şey değil. Onun yanında medya çalışmalarının tamamı da yerelden besleniyor. Yerel medya isminin verilmesi ise özgür medya diyemedikleri için yerel medya diyorlar.  Medya denince kuşatılamamış, henüz abluka altına alınamamış, dilediğini dilediği şekilde söyleme özgürlüğüne sahip medya yerel medya. Biz ilk bakış açımızla belediye başkanlığı sıfatıyla yerel medya ile ilişkilerimiz değerlendirildiğinde biz yerel medyayı şehrin fotoğraf makinesi olarak görüyoruz.  Şehrin gören gözü, duyan kulağı olarak görüyoruz. Şehrin konuşan ağzı olarak görüyoruz. Bu sebeple biz asla ve asla yerel medyanın şehrin ağzını susturmayacağız. Yerel medyayı en özgür faaliyet göstereceği şekliyle mutlaka destekleyeceğiz ve güçlendireceğiz” dedi.

Şehrin tamamını belediye olarak görüyoruz

Siyasi konjektör gereği bizim ideolojik değil stratejik hamle yaptığımız bir siyasi hamle sonrası gözler Ordu’ya çevrildi diyen İlhan, konuşmasına şöyle devam etti; “Belediyeyi sadece insanlara hizmet eden değil, nebatata, tabiata ve hayvanata da hizmet eden bir kuruluş olarak görüyoruz. Belediyeyi bir başka görüş açımız sadece şehrin deniz kenarı olarak görmüyoruz. Ünye için söylüyorum. Şehrin tamamını belediye olarak görüyoruz. Benim şahsen Ünye Belediye Başkanı olmak gibi bir hayalim yok. Ama benim Ünye’nin üretim yuvası olması gibi bir hayalim var. Bu seçimlerde Ordu ve Ünye Türkiye’nin gözünde. Türkiye Ordu ve Ünye’nin sonuçlarını bekliyor. Siyasi konjektör gereği bizim ideolojik değil stratejik hamle yaptığımız bir siyasi hamle sonrası gözler Ordu’ya çevrildi. Ben istiyorum ki, beş yıl sonra bugün gözlerin üstünde olduğu Ünye gözbebeği olsun. Ünye ve Ordu modeli konuşulsun. Bunu yapmak için acaba yapabilirler mi gibi endişeniz varsa kadromuz değil belediyeyi devleti yönetebilecek güçtedir” dedi.

Devlet babayla toprak ana  küstü onları barıştırmak lazım

Belediyenin ufuk açıcı bir yöneticiye ihtiyacı olduğuna dikkat çeken İlhan, “Ünye’de görev yapmış eski belde başkanları ile yaptığımız toplantıda onlar bize siz yıllardır bunu dile getiriyorsunuz. Diyorsunuz ki Türkiye üretirken yılgın, tüketirken çılgın bu çarkı geriye çevirmek lazım diyorsunuz biz bu sözün altına imza atıyoruz dediler. Devlet babayla toprak ana  küstü onları barıştırmak lazım dediler. Ünye Belediyesi’nin görevi üretim sahalarını açmak olmalıdır. Belediyenin ufuk açıcı bir yöneticiye ihtiyacı var.  Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde devlet tecrübesi ile o ufuk var. Emin olun Ünye’de de bu inanca sahip bir kadro ve teşkilat var” dedi.

Ordu’nun taşı toprağı altın

İlhan, “Borçlanarak değil üreterek yöneten belediyeyi oturmaya mecburuz. Çünkü sistemin gidişi maalesef Türkiye tarım ürünlerini bile dışarıdan alır vaziyete geldi. Ordu’nun taşı toprağı altın. Sadece sahil kesimini boyayarak taşı altın zannedersek yanılırız. İşlenirse toprak altındır.  Bu toprağı işlemek zorundayız. Yaptığımız işlerde birincisi şeffaf, ikincisi dürüst olacağız. Belediye kendi bütçesi ile dışarıya el açarak yönetilmeye mahkûm olduğu sürece herhangi bir proje geliştiremez. Belediye mutlaka üretimin önünü açmak zorundadır” dedi.

 Ünye belediyeciliğin merkezi olacak.

İlhan, geçim kaynağı olan fındık hakkında ise şunları söyledi; “Ana ürünümüz fındık. Fındık tabi ki markamız ama Ünye’nin başka markaları da olacak. Özellikle fındık sanayisinin buraya gelmesini sağlayacağız. Bakın Reysaş’ın depoları var boş ama bizim fındığımız üç kuruşa talan ediliyor. İmkânı olan bir belediye bu yörenin fındığının tamamını, çevredeki fındığın tamamını eline aldı mı bir belediyeyi fındıktan kara geçirdiği ve iç pazarda pazarlayabildiği gibi onun yanında üretime dönüştürerekte Ünye markasını beş yıl sonra dünyaya tanıtmış olur” dedi.

İlhan, sözlerini şöyle noktaladı; “Şehir mobilyaları fabrikası mutlaka bu şehre kurulacak. İnanın İzmir Ödemiş’ten Ünye Belediyesi malzeme alıyor. İzmir Ödemiş’in kaç katı büyüklüğünde bir belediye. Ünye belediyeciliğin merkezi olacak. Diyecekler ki biz Ünye’ye geldik şu malzemeleri daha uygun fiyata aldık.  Şimdi bu anlattıklarımı inşallah beş yıl sonra yine bu masada hep beraber toplayacağız. Yapamadıklarımızı hangi sebeple yapamadığımızı izah edeceğiz. Ama ben inanıyorum ki hepsini yapacağız” dedi.

Niyet sağlamsa söze de yüze de ifadeye de yansır

Programda konuşma yapan Saadet Partisi Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Naim Şahin, şunları söyledi; “Sizlere yerel basın diyorlar. Bize eskiden başka bir şeyler deniyordu. Şimdi de bize yerel yönetici diyorlar. Bizim sıfatlarımızın ve pozisyonlarımızın yarısı aynı. Ünye ve Ordu’nun sorunları aynı niyeti taşıyan, aynı duyguları taşıyan herkes için aynıdır. Başkası düşünülemez. Niyet sağlamsa söze de yüze de ifadeye de yansır. Biz ileri belediyecilik diyerek Ordu’da belediyecilik anlayışımızı ve vizyonumuzu iki kelime ile ifade ettik. Bu iki kelimenin açıklaması 200 sayfaya dönüştürülebilir. Ama yormak istemiyoruz. Arif olan anlar.  Fazla söz ve afişle hiçte meşgul etmek niyetinde değiliz. 104 tane çok esaslı tam doğrudan, ihtiyaca yönelik İlkemizi, projemizi ve hedefimizi paylaştık. Ama tamamı ne kadardı gördünüz hepsi katlanmış üç küçük sayfadaydı. Bunun içerisinde gerçekleşirse bir Ordu var” ” dedi.

-“Bu şehir mutlu insanların şehri”-

Bu şehir mutlu insanların şehri diyen Şahin, “Ordu ulaşımı, tarımı, turizmi, sanayisi, kültürüyle, eğitimiyle, sporu ve basınıyla merkez olması lazım ki sonunda Ünye’nin her açıdan şampiyon, Ordu’nun şampiyon olması lazım.  Ondan sonra bütün Ordu’nun çok arzu ettiği başta Orduspor’un, ardından Ünyespor’un, ardından Fatsaspor’un şampiyon olması zaten bizim için fındık kırmaktan daha kolay bir iş olacaktır. Önce güçlü şehir, zengin halk ve ardından da sanat, spor gerekirse makulünden meşrusunda eğlence niye olmasın? Bu şehir mutlu insanların şehri. Bu şehir huzur şehri olmalıdır” dedi.

Ünye’de acayip işler yapılmış

Ünye’nin girişinde iyi bir görüntü olmadığını ifade eden Şahin, “Ünye’nin girişinde iyi bir görüntü yok. O görüntüyü en kısa zamanda Sayın İlhan’la birlikte yok ettikten ve orayı rehabilite alanı haline getirdikten sonra orada inşallah durarak Ünye’ye geleceğiz. Ünye’de yapılmış güzel işler emeği geçenlere çok teşekkür diyorum ama yaparken düşünmeden yapılmış acayip işler de var. Onlara da fazla dokunmak istemiyorum. İnşallah bundan sonra Ünye’mizde daha iyi işler başkanımızın gayreti ile öncülüğünde benim sonuna kadar birliktelik ve desteğimle geçmişteki tecrübeli yönetici arkadaşlarımızın bizimle birlikteliği ve danışmanlığıyla gerçekleşecektir” dedi.

Çamlı’a ve Asarkaya’ya kitabe yapılacak

Şahin, geçmişte yaşanan Çamlık hadisesi hakkında ise şunları söyledi; “Çamlık üzerine çok endişeler yaşadınız. Gereksiz ve lüzumsuz endişeler. O arada çamlığın ne zaman oluştuğunu bu çamları kimin diktiğini ben bir vesile ile sordum. 1950’li yıllarda zamanın Belediye Başkanı Hüsrev Yürür ve meclis üyesi Musa Güven oraları dikmiş. Ben bunu yeni duydum ve çok mutlu oldum. Tartışılan çamlığı bir belediye başkanı yaklaşık 65 yıl önce ihdas etmiş. Bugünlere bize hediye bırakmış ona sahip çıkma hassasiyetini gösteren Ünyeli hemşehrilerim olarak basın olarak sizleri gerçekten kutluyorum. Bir değeri korudunuz. Ama o değerin kendi içinde bası sağlık sorunları var. Onların iyileştirilmesi lazım. Onu Orman Fakültesi ile birlikte daha güzelleştirmek için Veysel Başkanımızla beraber çalışma yapacağız. O zamanın Belediye Başkanı Hüsrev Yürür ve meclis üyesi Musa Güven’in taştan bir teşekkür kitabesini ilk fırsatta 2019 bitmeden o Çamlık parkına o parkın tapusu olarak koymamız bizim boynumuzun borcu vefamızın gereğidir. İkinci bir kitabede karşımızda Asarkaya var. Asarkaya Ormanını 19677-1970 yıllarında Ünye’mizde uzun süre Orman İşletme Müdürlüğü yapan daha sonrada bu şehre olan hizmetleri dolayısıyla bu halk tarafından belediye başkanlığına getirilen Sayın Sait Savaş’ın da Asarkaya Ormanlarında taştan bir kitabesini oraya dikmek yine bizim bir vefa borcumuzdur” dedi.

Şahin, kahvaltı programının ardından Fevzi Çakmak Sosyal Tesisleri’nde Afrin Şehidi Tankçı Uzman Çavuş Taner Kart’ın şahadetinin 1. Yılı münasebeti ile yapılan mevlit programını ve oradan da Ünye Belediyesi Binicilik Tesisleri’ni ziyaret etti.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-