TV’sinde “Şehrin Yeni Rengi” sloganıyla logoyu kullanan Ünye Belediyesi birçok Ünyelilerin tepkisini çekti. Ünyeliler Başkan Tavlı’ya sordu;
LGBT RENKLERİYLE ŞEHRİN YENİ RENGİ DERKEN NE DEMEK İSTEDİNİZ?
ÜNYELİLERE HAKARET Mİ EDİYORSUNUZ?
İmamoğlu’na Tepki Tavlı’ya Alkış Mı?
TV logosunu LBTG renkleri ile değiştiren İstanbul Büyükşehir Belediyesine gösterilen tepki sonrası ülke genelinde Ekrem İmamoğlu eş cinselliğe destek veriyor diye kriz çıkmıştı.
Özellikle muhafazakar ve Ak partili kesim tarafından eleştirilen tv logosu Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu zora sokmuştu. Hatta Beylikdüzü Belediyesi’nin logonun değişikliği için teklif vermiş ve mahkeme kararı ile logo kaldırılmıştı.
Bugün gelinen nokta da ise kamuoyunda şöyle bir algı oluştu. CHP’ye yapınca “gavur işi”, AK Parti yapınca “müslüman işi” görüşü hakim oldu.
Ama biz yine iyi niyetli düşünelim ve Ünye Belediyesi gündemi takip etmeyen ve işin nereye gideceğini ön göremeyen yetersiz vizyon ile yönetiliyor diyelim.
Neden mi böyle diyelim?
Ünye Belediyesi iyi yönetilmiyor diyoruz. Bunu kanıtlarıyla ortaya koyuyoruz. Amacımız eleştirilerden feyz alıp Ünye’nin daha iyi yönetmelerini istememizdir.
İşte kanıtlardan bir tanesini daha sizlere paylaşıyoruz;
Bilindiği gibi Ünye Belediye Başkanlığına 31 Mart 2019’da gelen Hüseyin Tavlı kendince hizmet ettiğini düşündüğü ama daha önceki dönemde var olan Belediye Tv’nin logosunu değiştirdi.
Peki logoda dikkat çekici ne vardı?
Ünye Belediyesi televizyonunun logosu gökkuşağı renklerinde(LGBT) olduğu dikkatlerden kaçmadı. Gazetemizi arayan birçok vatandaş bu durumdan şikayetçi olduklarını ve bu logonun bir an önce değiştirilmesi gerektiği uyarısında bulundular.
Vatandaşın dikkatinden kaçmayan ama işi sadece toplumu düşünerek hareket etmesi gerekenlerin bu hatası, hata olarak değil basiretsizlik veya yetersizlik olarak ifade edilirse çokta ağır olmaz görüşü hakim.
Bu yanlıştan bir an önce dönülüp yeni bir logo görmek istediklerini belirten vatandaşlar ‘yoksa bu iş başkanın başını çok ağrıtır’ dediler.