USTANIN ELİNDE ŞEKİLLENEN 8 KÖŞE “KASKETÇİLİK” 

lkokjl

UNUTULMAYA YÜZ TUTAN MESLEKLERDEN “KASKETÇİLİK” ORDULU HÜSEYİN USTANIN ELLERİNDE HAYAT BULUYOR

Ordu’da 40 yıldır “kasketçilik” yapan Hüseyin Göngör, kasketçilik mesleğinin önemini kaybetmediğini, yaptığı 8 köşeli kasketleri de 38 ile pazarladığını söyledi.  

Bir dönemin sevilen meslekleri arasında yer alan ve 8 köşeli kasket olarak bilinen ürünlerin yapıldığı kasketçilik mesleği, günümüzde eski değerini kaybetmeye başlasa da kasket ustaları mesleklerini devam ettiriyor. Ordu’da tek olan ve Altınordu ilçesi Şarkiye Mahallesi’nde kasketçilik yapan 60 yaşındaki Hüseyin Güngör ise mesleğini severek sürdürmeye gayret ediyor. 1982’den bu yana kendi açtığı dükkanda kasketçilik yapan Güngör, ölene kadar mesleğini sürdüreceğini söylüyor. Kendi oğlununda kasketçilik yaptığını, kendisinden sonra mesleği onun devam ettireceğini aktaran Göngör, yaptığı kasketlerin çok ilgi gördüğünü ve 38 ile pazarladığını ifade ediyor.

“BU MESLEK ÖLECEK BİR MESLEK DEĞİL”
Kasketçilik mesleğinin kendisi için geçmişte ne ise bugünde aynı olduğunun altını çizen Hüseyin Güngör, bazı gençlerinde artık
kaskete ilgi duyduğunu belirtti. Yaptığı kasketlerin yok sattığının dile getiren Göngör, “Mesleğe Korganlı bir ustanın yanında başladım. 5 yıl ustamın yanında çalıştıktan sonra 1982’de kendi dükkanımı açtım, o günden bu yana aynı yerd
e kasket yapmaya devam ediyorum. Kasketçilik benim için eski zamanda neyse şimdi de aynı şekilde devam ediyor. Bu meslek kaybolmaya yüz tuttu denilse de kaybolmayan bir sanat. Ben yaptığım kasketleri 38 ile gönderiyorum. Benim yaptığım kasketler yok satıyor. Müşterilerim oldukça fazla. 8 köşeli bir kasketi yapmak tek başıma 1 saatimi alıyor ve 25 TL civarında satılıyor. Kazancımız çok iyi, günde 10 kasket dikiyorum. Bu meslek ölecek bir meslek değil, oğlum da bu işi yapıyor. Benden sonra da o devam edecek. Gençlerde de kaskete yönelme var. Mesleğin benden sonrada sevilerek yapılması tek temennimdir” dedi.

Exit mobile version