Özellikle Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı olduktan sonra başkanımız sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’in mevcut Turizm Destinasyonlarının ve doğal değerlerin turizmin hizmetine kazandırılmasındaki saha çalışmaları göz doldurmaktadır. Sayın başkanımızın, İlçelerin Büyükşehir Belediyesi nezdinde güçlü kazanımlarının yine ilçelere yatırım olarak geri döneceği söylemlerinden yola çıkarak, Ünye Limanı’nın 10 yıllığına kiraya verilmesi sonucu elde edilen güçlü kaynağın yine Ünye Limanı’nın büyütülmesi için kullanılmasınıı arzu ettiğimiz bir beklentidir.
Şayet, bu güçlü gelirin Büyükşehir Belediyesi tarafından farklı değerlendirilmesi düşüncesi hasıl olmuşsa Ünye Turizm İşletmecileri Derneği (ÜNTİD) olarak Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanlığından Ünye Turizminin gelişmesi ve çeşitlendirilmesi için bazı taleplerde bulunmak istiyoruz.
– Tarihi Çifte Hamam: Bölgenin aynı özellikli iki tarihi değerinden biri olan Ünye Tarihi Çifte Hamamın elde edilen bu kaynakla Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılıp restorasyonu yapılarak İlimiz Turizmine kazandırılması çok doğru ve akılcı bir kazanım olacaktır.
– Yaz konağı mağarası; bölgenin denize en yakın ve en uzun kullanılabilir ve tescilli mağarasıdır. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından üç yıl önce başlatılan çalışmanın hızlandırılarak Ünye, Ordu, Bölge ve Ülke Turizmine bu kaynakla birlikte kazandırılması,
– Ayanikola Adası; Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından projesi hazırlanan alanın yine elde edilen bu kaynakla, projenin uygulanarak 2025 Turizm sezonuna hazır hale getirilmesi,
– İskele; kentimizin en önemli vitrinlerinden olan Deniz İskelesi’nin aşırı yıpranması dolayısıyla daha vizyoner bir görsele kavuşturulması önem arz etmektedir. ÜNTİD olarak görsel önerimiz hazırdır.
– Cevizdere Havzası; yine Liman gelirinden karşılanacak kaynakla, Turnasuyu Irmağı’ında uygulanan proje gibi rehabilitasyonu yapılması ve yangın sonucu yüzemez halde olan Şehit Temel Şimşir Vapuru’nun restoran ve cafe olarak Cevizdere projesinde değerlendirilmesi,
– Hastane üst geçidi; yapılması söz verilen fakat hala yapılmamış olan Ünye Devlet Hastanesi üst geçidine acilen Engelli ve Hasta Asansörünün yapılması insanı bir hizmet olacaktır.
– Tarihi Taş Köprü; yıllar önce kayıt altında sökülerek Büyükşehir Belediyesi Ünye Cevizdere deposuna kaldırılan Kayıtlı ve tescilli Taş Köprünün Çamlık Yaşam Adası içerisindeki Tarihi Su Kuyusunun alt tarafına inşaa edilmesi tarihimizin korunması ve yaşatılmasına önemli bir katkı sunacaktır.
Tüm bu taleplerin ve haklı beklentilerimizin Bölgemizin ve ilimizin Tarih, Kültür ve Turizm Kenti kimliği bulunan tek ilçesi ve ilimizin Batı kapısı olan kentimizin kimliğine uygun dokunuşlar ve yatırımlar olacağını düşünüyor ve Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanlığından talep ediyoruz.
Adnan SOBİ
ÜNTİD BAŞKANI