2001 Yılında Kurulan Fatsa OSB Adeta Dolar Basıyor! 110 Ülkeye Yapılan İhracat Rakamı Dudak Uçuklattı
Ordu’nun Fatsa ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi (OSB), yatırımlar ve artan istihdamla bölge ekonomisine güç katmaya devam ediyor. 67 fabrikada üretilen ürünler 110 ülkeye ihraç edilirken, yıllık ekonomik getirisi 800 milyon dolara ulaşıyor.
Ordu’nun Fatsa ilçesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi, yeni yatırımlarla hızla büyüyerek istihdamı ve ekonomik katkıyı artırıyor. Bölgedeki fabrika sayısı 67’ye ulaşırken, bu fabrikalarda çalışan sayısı 9000’i aşarak Fatsa OSB’yi bölgenin en önemli istihdam merkezlerinden biri haline getirdi. Yıllık getirisi ise 800 milyon doları bulan sanayi bölgesi, geniş üretim yelpazesi ve ihracat kapasitesi ile dikkat çekiyor.
2001 Yılında Kurulan Fatsa OSB, 110 Ülkeye İhracat Yapıyor
2001 yılında faaliyete geçen Fatsa Organize Sanayi Bölgesi, bugün 110 farklı ülkeye ihracat yaparak Türkiye ekonomisine katkıda bulunuyor. Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası (FATSO) Başkanı Tayfun Karataş, “Toplam ihracat rakamı olarak değerlendirdiğimizde Bentonit’le beraber yaklaşık 700-800 milyon doları bulan bir rakamlara ulaşıyor. Bunu Allah izin verirse daha yukarı çevirmeyi, daha yukarı seviyelere çıkartmak hedefimiz ve gayemiz.” ifadelerini kullandı.
Yatırımlar İstihdama Katkı Sağlıyor
Yeni yatırımlar sayesinde bölgedeki istihdam hızla artıyor. Fatsa OSB’de çalışan işçilerden biri, ürünlerini Almanya ve Venezuela gibi ülkelerde görmenin kendilerini gururlandırdığını belirtti ve “Organize Sanayi Bölgesi bizim için güzel bir ekmek kapısı oldu.” dedi. Bölgedeki yatırımlardan faydalanan iş insanı Nihat Bulu ise, Fatsa OSB’nin istihdama açık yapısı sayesinde yeni bir fabrika kurduklarını ve işçi sayısının gün geçtikçe arttığını ifade etti.
Karadeniz-Akdeniz Yolu’ndan Orta Doğu’ya Açılabiliriz
Fatsa OSB’nin büyümesinde Karadeniz-Akdeniz kara yolunun önemli bir rol oynadığını belirten Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Levent Karlıbel, “Karadeniz-Akdeniz yolu Ordu’yla başlıyor ve Akdeniz’e ulaşıyor. Biz oradan Orta Doğu pazarına açılabiliriz. Yine gemilerle gelen ürünlerin aradaki küçük nakliyelerle yaklaşık 10 saat içinde buraya ulaşması mümkün. Yine Anadolu merkezli şirketlerin Karadeniz pazarına açılması bizim üzerimizden mümkün.” diyerek yolun stratejik önemini vurguladı.