ÇAMYAR: “SOSYAL PROJELERDE ÖNDEYİZ”

10365982_1722730414615076_5491450417272583681_n

10365982_1722730414615076_5491450417272583681_n

– ÜNYE BELEDİYE BAŞKANI AHMET ÇAMYAR:
– “ÜNYE BELEDİYEMİZ SOSYAL PROJELERDE SON DERECE ÖNDE OLAN BİR BELEDİYE”
– “UYGULAMAYA KONULAN ‘ASKIDA EKMEK’ PROJESİ İLE 10 BİN 200 EKMEK İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTI”
– “SABAHLARI İŞÇİLERİN, ÖĞRENCİLERİN VE BİRÇOK VATANDAŞIMIZIN SICAK BİR ÇORBA İÇMESİ İÇİN KURDUĞUMUZ ‘İKRAM ÇEŞMESİ’ UYGULAMASI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR”

Ünye Belediyesi’nin sosyal sorumluluk fikriyle hayata geçirdiği ‘Askıda Ekmek’ ve ‘İkram Çeşmesi’ uygulaması Ünyeli vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Ordu’nun Ünye İlçe Belediyesi, hazırladığı sosyal sorumluluk projeleri ile vatandaşların beğenisini kazanıyor. Osmanlı’nın sebil geleneğinden hareketle geliştirilen ve günde 500 kişiye sıcak çorba içme imkanı sağlayan ‘İkram Çeşmesi’ vatandaşlara sabahları sıcak çorba içme imkanı sunuyor. Ünye Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında uygulamaya koyduğu bir diğer çalışma ise ‘Askıda Ekmek’ uygulaması. İlçede 17 fırında uygulanan proje ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar günlük ekmeklerine bu proje ile ulaşabiliyor. Yaklaşık bir aydır devam eden proje elektronik ortamda bilgisayar üzerinden yapıldığı için birçok ‘Askıda Ekmek’ uygulamasından farklı olarak çalışıyor. Belediye ve fırınlar bu proje ile ekmek israfını da önlemeyi hedefliyor.

“‘ASKIDA EKMEK’ PROJESİ EN ÖNEMLİ SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİMİZDEN”
‘Askıda Ekmek’ uygulamasının vatandaş tarafından ilgi gördüğünü ve bilgisayar ortamında yapılması ile de birçok askıda ekmek uygulamasından farklı olduğunu ifade eden Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Ünye Belediyemiz sosyal projelerde son derece önde olan bir belediye. 2015 yılında önemli projelere imza attık. Bu projelerden en önemlilerinden bir tanesi de askıda ekmek projesi. Bu projeler birçok belediye tarafından yürütülüyor ancak Ünye’deki model son derece programlı bir şekilde yapılan bir uygulama. Biz 17 fırınımızı sistemin içerisine dahil ettik, her bir fırına bilgisayar ekranı kurduk, hemşehrilerimizden 270 aileye ÜNKART diye tanımladığımız kartları teslim ettik. Kartın içerisine ailede yaşayan kişi sayısı kadar ekmek tanımlıyoruz, ihtiyaç sahibi fırına gittiğinde kartı fırına okutup askıda olan ekmeğini alıyor” dedi.

“10 BİN 200 EKMEK İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITILDI”
Projenin hayata geçmesi ile bağışlanan ve ihtiyaç sahiplerine ulaşan ekmek rakamları hakkında bilgiler veren Çamyar, “Projenin uygulanmaya başlamasından bugüne kadar 270 aile ve 508 kişi bu uygulamadan faydalandı. 14 bin 500 ekmek askıya verilirken 10 bin 200 tanesi de vatandaşlarımız tarafından alındı. Hali hazırda askıda 4 bin 300 ekmek bulunuyor. Ünye’deki hemşehrilerimize yardımları için, fırıncılarımıza da projeye ev sahipliği yaptıkları için sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İKRAM ÇEŞMESİ HER SABAH 500 KİŞİYE SICAK ÇORBA İMKANI SAĞLIYOR
Her sabah Ünyeli vatandaşlara çorba içme fırsatı sunan ‘İkram Çeşmesi’ uygulamasının oldukça beğeni topladığını belirten Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “İkram Çeşmesi’nin temel amacı evden aç çıkıp işe giden, başta inşaat işçilerimiz olmak üzere temizlik işçilerimiz ve öğrencilerimizin sıcak bir çorba içmelerini sağlamak. Yürüyebilen bir aksama sahip olan çeşmemizle Ramazan ayında vatandaşlarımıza şerbet ikram ediyoruz, geriye kalan 11 ayda ise çorba ikramlarımızı sürdürüyoruz. Farklı mahallelere taşıdığımız İkram Çeşmesi gerçekten müthiş bir ilgi görüyor” şeklinde konuştu.
Ünyeli vatandaşlar da uygulamaya konulan ‘İkram Çeşmesi’ ve ‘Askıda Ekmek’ projelerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Exit mobile version