eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Fındıkta Tehlike Bitmedi

Fındıkta Tehlike Bitmedi
16 Mart 2016 - 17:38

FF

Bölgemizi etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı yüksek yerlerde kendisini gösterirken fındık bahçeleri ve tarım alanları zirai don tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Ünye Ziraat Odası Başkanı Sarıkahraman gazetemize yapmış olduğu özel açıklamada, 15.03.2016 Salı ile 16.03.2016 Çarşamba gecesi meydana gelen soğukların üreticiyi tedirgin ettiğini, yer yer don tehlikesinin olma ihtimali ile karşı karşıya kalındığını, şuan için kesin bir bilgi veremediklerini ve sahadaki çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Ben az önce Ordu ilindeki Ziraat Odası Başkanlarından sahil başındakiler hariç yukarı kesimlerdeki Oda Başkanlarını aradım. Akkuş Ziraat Odası Başkanımız don olduğunu ve araçları çıkmakta zorluk çektiğini ama bunun fındığa zararının olup olmadığını birkaç gün sonra güneş açtığında belli olacağını söyledi. İkizce Ziraat Odası Başkanımız 400 ile 1000 rakım arasında don olacağını hissettiğini söyledi. İkizce Şenbolluk kesiminde belki don olabilir diyorum. Ama bu durumu güneş açtıktan sonra göreceğiz. Gölköy Ziraat Odası Başkanını aradım. Kendisini aradığımda bahçeydi. An itibariyle bir sıkıntı yok dedi. Ama Çamaş Ziraat Odası Başkanını aradım. Çatalpınar Ziraat Odası Başkanı Orhan Ada’yı aradım. Kendisine çok teşekkür ederim. Özellikle o aydınlattı. Sabah namazının ardından Çamaş ile Çatalpınar’ın yukarılarına kadar çıkıp gezdim dedi. Kendisi aynı zamanda fındık tüccarıdır. Kendisi bana şuanda bir sıkıntı yok dedi. Ünye çevresinde de şuanda bir sıkıntı olmadığını düşünüyoruz. Temennimizde olmaması yönündedir. Çünkü biz 2014 yılında fındık yandığında 9 ilçemizde fındık olmadı. Diğer fındığı olan ilçelerimizin fındığı olmayan ilçelerimize hiçbir faydası olmadı. Duamızı fazla ederek bu akşam ve yarın akşamı hasarsız atlatalım. Şuanda böyle bir sıkıntı yok gibi.

Ben temennimi tekrar yinelemek istiyorum. Temennimiz don olmamasıdır. Don olduktan sonra fiyat 30 lira olsa ne olacak? Olduğu zaman fındığı olmayan adamın işine yaramayacak. Don olduğu zaman illaki fiyatları etkileyecek ve yukarılara çıkmasına neden olacak. Fındığı yanan adama bunun faydası olmayacaktır. Temenni ediyoruz. Tekrar altını çiziyorum. Böyle bir don felaketi ile karşı karşıya gelmeyelim dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-