Ünye’de ilköğretim okulunda çıkan suçiçeği yaygını velileri korkuttu. İnönü ilköğretim okulunda içlerinde 1. 2. 3. ve 4.cü sınıflardan birçok öğrencide suçiçeği vakasına rastlandı. Whatsapp ihbar hattımıza gelen şikayet doğrultusunda konuyla ilgili yaptığımız araştırmalar sonucu 11 öğrencinin suçiçeği hastalığına yakalandığı ve istirahat evresinde oldukları öğrenilirken,olayda okul yönetimin ihmalkarlığı olduğu iddia edildi.
Okul velilerinin gazetemize şikayeti üzerine yaptığımız araştırmada ilginç detaylar ortaya çıktı.Veliler okul yönetimini suçlayarak olayda ihmalkarlık olduğunu belirttiler.Su çiceğine yakalanmış raporlu bir öğrenciye okula gelmesine müsaade edilmesinin yanlış olduğunu belirten veliler,burada çoçuk dersten geri kalmasın diye iyi niyetli bir ihmalkarlık var.Bu apacık ortada şuanda bu ihmalkarlık yüzünden çoçuklarımızda su çiceği oldu.Okul yönetimi buna nasıl izin verebili, ders insan sağlığında önemli mi dediler.Ve yetkililerden bu olay hakkında cevap istediler.
İnönü İlköğretim Okul Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre; “Doktor raporu yazdıktan sonra veli çocuğu iyi hissettiği zaman ateşi, hastalık dönemi iki gün sürer. İki, üç gündeki hastalık süresi o ateşli dönemi atlattığı zaman çocukta normal olarak sağlığında bir sıkıntı olmaz, sadece döküntüleri devam eder. O dönemde de veli çocuğum iyi oldu diyerek okula göndermiş olabilir. Bizim haberimiz olmaz raporuyla, tamamıyla velilin davranışıyla ilgili olan bir şeydir. Okulumuzda şuanda aktif olarak 11 öğrencide suçiçeği görüldü. Öğrencilerimiz şuanda doktora gittiler doktordan rapor aldılar, istirahat dönemindeler. Bulaşıcı dönemde velilerin çocuklarını okula göndermemesiyle ilgilide öğretmenlere bilgi verdik, onlarda velilerle paylaşmışlar. Okul idaresine sadece bir veli geldi, onun haricinde hiçbir veliden çiçek hastalığı var, okulda yaygınla ilgili şikayet gelmedi. Onun şikayeti de çiçek hastalığı olan okulların öğrencilerinin şuanda okula devam ettiği yönünde. Baktık sınıflara aktif olarak çiçek hastası olup da okula gelen bir tane öğrenci yok. Dördüncü sınıfta şuanda bir vakaya rastlanmış, üçlerde bir tane, ikilerde dört tane, birlerde de beş tane. Bir ve ikinci sınıflar ağırlıklı çiçek hastalığını geçirmede. Çiçek hastalığının kuluçka dönemi 14 gün, ilk vücuda girmesinden 3-4 gün sonra başlıyor, bulaşıcı özelliği. On dördüncü güne kadarda hastalık belirtisi vermiyor, on dördüncü günde döküntü veriyor. Bu zamana kadar zaten 5-10 gün kuluçka dönemini geçirmiş oluyor ve zaten sınıfa yaymış oluyor. Doktor raporunun yada, ailenin bu hastalığı fark etmesine kadar zaten, çocuklara yayılmış oluyor” denildi.