eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

MUHALEFETTEN SERT ÇIKIŞ

MUHALEFETTEN SERT ÇIKIŞ
06 Aralık 2017 - 12:00

24796706_1685352674873394_2084149989453512921_n

Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyeleri  Sezai Kantar, Emin Yılmaz ve Kemal Maral,Ünye Belediyesi Aralık ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’a soru önergesi sundu. Soru önergesiyle beraber Belediye Meclisinde tansiyon yükseldi.

 

Bu son gelişmelerin ardından CHP Ünye İlçe Teşkilatı yönetimi, CHPli meclis üyelerinin Ünye Belediyesi Aralık ayı belediye meclis toplantısında Ünye Belediyesi’ne sunduğu önergeler için toplanarak basın açıklaması yaptı.

 

– “Biz burada bir şey aramıyoruz!” –

CHP Ünye İlçe Başkanı Ali Yalçın, Ünye kamuoyunda ve basınında güncel olarak bulunan Ünye Çamlığı ve 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ihalesinin CHPli meclis üyeleri aracılığıyla Ünye Belediye meclisine taşıdıklarını söyledi.

Yalçın, “Bu iki konu hakkında Belediye Meclis Üyelerimiz, Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın yazılı olarak cevaplamasını istedikleri bir önerge sundular. Konumuz Eski Pazaryerine şu anda yapılmakta olan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Ünye Çamlığı’nın Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından SGK’ya borç karşılığında devri. Biz burada bir şey aramıyoruz! Yetkili olarak bu işi yapanlar sizsiniz. ‘Bize yazılı olarak cevap verin’ istiyoruz. Biz önerilerimizi verdik, cevabını da Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’dan yazılı olarak bekliyoruz.”

– “Sayın vekil ile Belediye Başkanı arasında geçen konuşma her ortamda konuşulmakta”

CHP Ünye İlçe Başkanı Ali Yalçın, partili meclis üyelerinin belediye meclisine sunduğu soru önergesinden 15 Temmuz Demokrasi Meydanı soru önergesini şu şekilde açıkladı:

“Ak Parti Ordu Milletvekillerinden birinin “15 Temmuz Demokrasi Meydanı” inşaatı incelemesi esnasında Sayın vekil ile Belediye Başkanı olarak aranızda geçen ve haber sitelerinde yayınlanan konuşmalarınız kamuoyunda her ortamda konuşulmaktadır. Kamuoyunda konuşulan, bir bölümü de basına yansıyan, bu vahim iddialar ve diğer konulardaki aşağıdaki sorularımıza yazılı cevabınızı ivedilikle bekliyoruz.

– “Müteahhit firma bu ihaleden 20 milyon lira para kazanacaktır –

Eski pazar yerine şu an yapılmakta olan ‘15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ ile ilgili ihalenin 19 milyon ihale bedeli karşılığında 32 adet dükkan olarak müteahhit firmaya verildiği, arsa bedeli karşılığında belediyeye sadece otoparkın kaldığı doğru mudur? Müteahhit firmaya yaklaşık (19.000 / 32) 600 bin lira maliyeti olan bir dükkânın 1,5 – 3 milyon lira arasında değerle satışının yapıldığı basın dâhil, Ünye kamuoyu tarafından bilinmektedir. Ortalama 2 milyon liradan satışı yapılmaya başlanan bu dükkânlardan 38 milyon lira gibi bir hâsılat olacağına göre; müteahhit firma bu işten 19 -20 milyon lira para kazanacaktır. Bu kadar kazançlı bir iş, neden müteahhide verildi? Bu ihaleden doğan 20 milyon kamu zararın m hesabını nasıl vereceksiniz? Eğer ikinci soruya cevabınız ‘Belediyenin bunu yapmaya kaynakları yoktu’ diyorsanız, bu kadar kârlı bir işin finanse edilmesi için hangi bankalara kredi müracaatınız oldu da alamadınız? Müteahhit firmanın 10 ay içinde kazandığı 20 milyon lirayı, arsa karşılığında belediyeye kalan 400 araçlık otoparktan ne kadar zamanda elde etmeyi planlıyorsunuz?

– Doğrudan arsanın üstüne otopark yapılsaydı, arsa tapusu belediyede kalmayacak mıydı? –

Otopark bodrum katına yapıldığına göre, aynı arsaya hiç dükkân yapılmadan, doğrudan arsanın üstüne otopark yapılsaydı, arsa tapusu belediyede kalmayacak mıydı?

– “Devlet malını birilerine bedavaya peşkeş çekmek anlamına gelmiyor mu? –

Arsanın üstünden vazgeçip, altına yapılan otoparkı alarak, hiç bir bedel almadan dükkan sahiplerine arsanızdan hisse verilmesi, devletin malını birilerine bedavaya peşkeş çekmek anlamına gelmiyor mu? Bu arsa belediyenin değil de sizin arsanız olsaydı aynı şartlarda müteahhide verimliydiniz?

– UNİPORT’ta müteahhit firmayla belediye arasında paylaşım nasıl oldu? –

15 Temmuz Demokrasi Meydanı inşaatında bu acı tablo olduğuna göre, postanenin karşısında UNİPORT adıyla yapılan iş merkezi binası dükkanlarının müteahhit firmayla belediye arasındaki paylaşımı nasıl oldu? Orada da dükkan yerine İş Merkezi otoparkını mı aldınız?

– “Yazılı soru önergemize bugüne kadar cevap vermediniz? –

Daha önce 06/07/2015- 06/12/2016 tarihlerinde verilmiş olan iki ayrı yazılı soru önergemize yazılı cevap istendiği halde, bu güne kadar cevap vermediniz. Bu yasal yükümlülüğünüzü ne zaman yerine getireceksiniz. 05/12/2017

CHP Ünye İlçe Başkanı Ali Yalçın, partili meclis üyelerinin belediye meclisine sunduğu soru önergesinden Ünye Çamlığı talebini şu şekilde okudu:

– Ünye Çamlığı soru önergesi –

“Ünye Çamlık mesire alanının Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin SGK’ya olan borçları nedeniyle SGK’ya devriyle ilgili kıymet değer araştırması yapıldığını öğrenmiş bulunuyoruz.

Bu alanlar kamuoyuna mal edilmiş ve Ünyelinin, Ünye’ye gelen misafirlerin nefes aldığı alanlardır. Çamlık, Ünye’nin simgesidir. Böyle bir alanın ticari amaçlı satılması, borç yerine verilmesi doğru bir yaklaşım olmadığı gibi, böyle alanların belediyenin elinden çıkarılması da doğru değildir.

Bu bağlamda; bu alanın halka açık bir şekilde, sivil toplum kuruluşlarımızın da görüşlerini alarak, kıyı kenar çizgisine uyumlu, eski yıkılan binanın ölçülerini aşmayacak şekilde, çok katlı olmayan bir turistik tesis projesiyle halkın kullanımına sunulması hususunun Ünye Belediye Meclisinde görüşülerek, konunun hassasiyetle Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne taşınmasını, Çamlık mesire alanın Atatürk Parkı’nda olduğu gibi Ünye Belediyesi’ne devrini arz ve talep ederiz. 05/12/2017”

-“Ünye Belediyesi’nin de Çamlığa sahip çıkmasını bekliyoruz”-

Ünye Belediyesi CHP Belediye Meclis Üyesi Sezai Kantar, Ünye Belediye’sinin Çamlığa sahip çıkmasını beklediklerini dile getirerek, “Çamlık için verdiğimiz önergenin altına Belediye Başkanımız Ahmet Çamyar ve Belediye Meclis üyelerimizin de imzalarını atacaklarını beyan ettiler. Bu olumlu bir yaklaşım, kendilerine teşekkür ediyoruz. Ünye Çamlığı Ünye’nin adı ile özdeş bir alandır. Ünye Çamlığı’nın kaybedilmemesi gerekir. Burada Ünye halkının Çamlığa sahip çıktığı gibi Ünye Belediyesi’nin de Çamlığa sahip çıkmasını bekliyoruz. Belediye Başkanımız ve Meclis Üyelerimizde bununla ilgili adım atacaklarını söylediler. Biz bu konunun takipçisiyiz. Ünye halkı olarak Ünye Belediyesi’nden bunu talep ediyoruz. Eğer Ünye Belediyesi sahip çıkamazsa, biz Ünye halkı olarak sahip çıkmaya devam edeceğiz.” dedi.

-“ Ünye Belediyesi ‘Benim param yoktu, ben onun için burayı müteahhide lüksüne sahip değildir”-

Kantar 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nın bir bölümünün müteahhit firmaya verilmesi konusunda da şunları söyledi:

“15 Temmuz Demokrasi Meydanı ile ilgili bir milletvekilinin Belediye Başkanı ile birlikte inşaatı gezdiği sırada basında ve internet kanallarında yer alan açıklama üzerine bu soruları sorma ihtiyacı duyduk. Bu sorularımızın bir kısmına cevap verildi, ancak hala soru işareti olan diğer kısımları duruyor. Önemli olan bu tür meydanların kaybedilmemesi. Biz kaybedilmemesi için uğraşıyoruz. Bu proje İhale Yasası’na uygun bir şekilde yapılmış olabilir ama bu Ünye için bir kazanım değildir. Ünye’nin en değerli yerlerinin yok edilmesi anlamına geliyor. Bu anlamda Ünye Belediyesi ‘Benim param yoktu, ben onun için burayı müteahhide verdim’ demek gibi lüksüne sahip değildir. İktidarın Belediye Başkanlığı olan bir kurumun ‘param yoktu, İller Bankası bu tür kredileri kapattı’ deme lüksünüz de yoktur. O zaman halkımıza ‘İller Bankası ya da iktidar bize bu konuda yardım etmedi, onun için müteahhide verdik’ diye açıklama yapılmalı. Bu tür alanlar kaybedildiği zaman bir daha kazanılamaz.

– “Daha önceki Belediye Başkanlığı yapmış arkadaşlar, bu değerli yerin tapusunun başkasının özel mülkiyetine geçmesine müsaade etmediler” –

Daha önce Belediye Başkanlığı yapmış arkadaşlar da bu yöntemi seçebilirlerdi ama Ünye’nin kazanması anlamında seçmemişlerdir. Öyle değerli bir yerin tapusunun bir başkasının özel mülkiyetine geçmesine müsaade etmemişlerdir. Sadece üç dükkân ve otopark alarak ‘Biz buradan kazançlı çıktık’ demek, sadece ‘Kira hesabı ile bunun altından kazandık’ demek doğru bir yaklaşım değildir. Esas tapular ve mülkiyet değerleri otopark uğruna yok olmuştur.”

-“Cumhuriyet Meydanı’nın da satıldığını görürlerse şaşırmayın!”-

 

Ünye Belediyesi CHP Meclis Üyesi Emin Yılmaz, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda ki anlayışın doğru olmadığını vurgulayarak; “Eğer bu anlayış böyle devam ederse günün birinde torunlarımız Cumhuriyet Meydanı’nın da satıldığını görürlerse şaşırmamaları lazım. Yarın teknoloji ilerledi; Cumhuriyet Meydanı’nın altına otopark yapılması gerekli oldu, Belediye Başkanı, ‘Belediyenin parası yok buranın inşaatını yüzde 50’ye verelim, otoparkı yarı yarıya bölelim’ diyebilir. Bu sakat bir anlayış. Yakın tarihte belediyeye birçok belediye başkanı gelmiş gitmiş. Eğer bu anlayış devam etseydi bizi idare edenler ne bu meydanları bulabilirlerdi, ne de böyle bir mülkleri kalırdı ellerinde.” diye konuştu.

-“Bu tür yerler yap- işlet- devret modelinin uygulanacağı yerler”-

Ünye Belediyesi CHP Meclis Üyesi Kemal Maral; “Bu tür yerler Yap- İşlet- Devret modelinin uygulanacağı yerler. Böyle yüzde 40, yüzde 60’lık kısmının yüklenici firmalara verilecek yerler değil. Böyle kamu yönetimi anlayışı doğru bir anlayış değil. Biz eleştirilerimizi yapıcı olarak yapmaya çalışıyoruz, ideolojik veya herhangi bir art niyet yok.” ifadelerini kullandı.

24796539_1685352094873452_8038545409583227749_n

rrrrrrrfffcv

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-