BAŞKAN YILMAZ YİNE BİLDİĞİNİZ GİBİ

DVDVDVDVD

Başkan Cerrahoğlu, ‘’ Ünye Çamlık Alanından Lütfen Elinizi Çekin”

Ünye ve Çevresi Mahalli İdareler Hizmet Derneği Başkan ve yönetim kurulu üyeleri 19 aralık 2017 Pazartesi günü saat.12.00’de Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ı ziyaret etti.

Ünye başta olmak üzere Çaybaşı,ikizce ve akkuş ilçeleriyle bu ilçelere bağlı belde belediyelerinde belediye başkanlığı görevinde bulunmuş Ünye ve çevresi belde belediye başkanlığı görevini yapmış eski Belediye Başkanlarından oluşan Ünye ve Çevresi Mahalli İdareler Hizmet Derneği Başkanı ve eski Ünye Belediye Başkanı İsmail Cerrahoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ı makamında ziyaret ettiler.

Başkan Cerrahoğlu”Ünye Sizi Kötü Tanır”

Aralarında Ünye ve çevresi mahalli idareler Hizmet derneği basın danışmanı gazeteci Ahmet Yenin ’in de bulunduğu ziyarette söz alan Başkan İsmail Cerrahoğlu Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a çalışmalarından ötürü teşekkürlerini ileterek Ünye Çamlık Mesire alanı hakkında taleplerde bulundu.

Ünye Çamlık alanından lütfen elinizi çekin diyerek konuşmasına başlayan Başkan İsmail Cerrahoğlu‘’ Trabzon’dan Rize’den kalkan vatandaş Ankara’ya seyahatinde mutlaka Ünye’de mola vererek bu alanda çaylarını içerler.

Bu alanı kamuya açık bırakalım. Orada vatandaşlarımız aileleri ile zaman geçiriyor. Sizi çok seviyoruz ve efsane kalın ama Çamlık alanı hakkında kafanızdaki projeleri gerçekleştirirseniz Ünye sizi kötü tanır. Sizden rica ediyorum. Aldığım bir duyuma göre borç dediler ve borç yiğidin kamçısıdır.

Siz borcunuzu ödersiniz. Devletin devlete borcu var. SGK’ya satış düşünülmüş artı belli başlı gruplara yapılaşma izni verilmiş. Borç mutlaka ödenmesi gerekir. Ama paraya ihtiyacınız varsa gerekirse ben Ünye’de ve Ünye merkez büyük cami ile Orta Yeni camide mendil açacağım ve borcunuzu ödeyeceğim. Lütfen burayı satmayalım. Burayı Ünyelilere bırakalım‘’ dedi.

Enver Yılmaz”Ben Zaten Çamlıktan Elimi Çekiyorum”

Bildiklerinizin ve söylediklerinizin hepsi yanlış diyerek açıklama yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ‘’ Gelir gider tablosu muazzam hale gelen ve kendi kendini döndürebilen bir belediye haline geldik.

Çamlık hakkında bizim satış diye bir derdimiz yok. ‘Çamlıktan elinizi çekin.’ dediniz ki ben zaten çamlıktan elimi çekiyorum. Büyükşehir Belediyesinin mülkiyeti ve biz çamlık hakkında proje yaptık. Bu projenin maliyeti bize 15 milyon liraydı.

Bu projeyi biz yap, işlet, devret modeliyle uygulamaya geçtik. Bir yıl önce yerel yönetici arkadaşlarımız bize geldi ve dediler ki, ‘ Koskoca Ünye ilçesinde bir tane ne kapalı ne de açık havuz yok. İçine sauna ve fitness da koyalım.’’ Bir yıl geciktirdik ve bunları da koyduk, ihaleyi yaptık, teslimini gerçekleştirdik, kiramızı almaya başladık, müteahhit firma çalışmalarına başladı.

Orman Bölge Müdürlüğünün kesin raporu ile orada kesilen birkaç ağaç sebebiyle dünya ayağa kalktı. Ben de çıktım ve mecliste , ‘ Biz siyaseti halk için yapıyoruz. Halkın istemediği uygulamanın hiçbir manası yok. Projeden vazgeçiyorum.’’ dedim.

Vazgeçtikten sonra bazı sivil toplum örgütleri ve Ünye yerel yöneticileri bana gelerek, ‘ Biz Atatürk Parkı’nı istiyoruz. ‘’ dediler. Bende, ‘’Atatürk Parkını size veriyorum ama yasal olarak Büyükşehir Belediyesine kaldı. Bu bize kaldı ama çuvala koyup, sırtıma yükleyip Ordu’ya götüreceğim anlamına gelmez. ‘’ dedim.

Atatürk Parkını büyükşehirin işletmesi demek otoparkı ve sahil hizmetleriyle kar eden bir işletme demek ki ben orayı 100 bin lira ve üzeri kirayla işletmeyi planlıyordum. Tesisi yapmaktan çok yapılan tesisin işletilmesi önemli. Nitekim Atatürk Parkını işletme konusunda dört sene önce söylediğim yere gelindi‘’ dedi.

Bedeli Ne Olacak Bilmiyorum

‘’Ünye Çamlıkta projeyi durdurduk.’’ diyerek konuşmasına devam eden Başkan Enver Yılmaz ‘’Projeyi durdurduktan sonra biz Bakanlığa gittik. Çamlık benim elimdeki bir değer ve buranın yapılaşma izni var. O yapılaşma iznini de ben vermedim. Oranın ormanlık alanı var.

Ben değil kim belediye başkanı olursa olsun oranın yapılaşma iznini ve imarını değiştiremeyiz. Kıyı kenar çizgisi var, 1982 öncesi imar düzenlemesi var. Orada ki soru işaretlerine yönelik kafanızda bir şey kalmasın. Oranın imar durumu belli. Kim olursa olsun. 15 milyon liralık projeyi yapalım dedik hayır dediniz.

Hiç ağaç kesilmeyecekti ama 85 tane kurumuş ağaç vardı ve her bir ağacın tescilli kimliği var. Bu kimlikleri de Orman Bakanlığı veriyor ben vermiyorum. Kurumuş ağaçların kesimi oldu hep beraber yürüdünüz, istemiyoruz dediniz, eyvallah dedim. Şimdi, ben kullanamıyorum. Bu çerçeveden burayı en iyi kullanabilecek en iyi bakanlığa devredelim. Buraya devredebilmemiz içinde bizim yasa gereği yapmamız gereken bir hamlemiz var.

O hamle çerçevesinde benimde SGK yâda maliyeye borcum var. Ben bunu SGK’ya yâda maliyeye vereyim siz kendi aranızda becaiş yapın. Ne imara açılmış, ne satılmış hiçbir şey yok. Ne yapıyoruz, Büyükşehir Belediyesi’nden bakanlığın bünyesine geçecek. Maliye bakanlığı ve SGK bir mülkiyeti aldığı zaman 23 bakanlığın mülkiyeti sayılır. Maliye Bakanlığı Gençlik Spora, Kültür Turizme yâda Milli eğitime tahsisi eder.

Maliye Bakanlığının SGK’nın da bütün bakanlıklar maddi anlamda alışverişleri var. Her bir bakanlıktan ciddi derecede alacaklıdır ve her bir bakanlığın ciddi manada maliyeye ve SGK’ya borcu vardır. Ben diyorum ki benim hem maliyeyle hem de SGK’yla alacak verecek işlerim var.

Biz büyükşehir Belediyesi olarak Ünye’ye iki ayrı tasavvufta bulunduk. Vatandaşlarımız haklı olarak kendi çerçevelerinde itiraz ettiler. Ben şimdi diyorum ki burayı SGK’ya verdim.

Bedeli ne olacak bilmiyorum. Bunun karşılığında da bakanlıkla konuştuk ve bakanlıkta bir başka bakanlığa devredecek derken istediği gibi tasarrufta bulunacak, bu kadar basit. Ne var bunda? Hadi beni ikna edin. Var mı bunda bir şey? ‘’ diye konuştu.

 

Exit mobile version