Başkan Zor, Ünye’nin Kanayan Yaralarını Gündeme Getirdi

aaa
Başkan Zor, Ünye’nin Kanayan Yaralarını Gündeme Getirdi

Büyük Birlik Partisi Ordu İl Başkanı Durmuş Zor, Ünye’de basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Başkan Durmuş zor programda yaptığı açıklamada, Ünye’nin yıllardır gündemden düşmeyen sorunlarına dikkat çekti.

Büyük Birlik Partisi Ordu İl Başkanı Durmuş Zor’un OSB, Akkuş-Niksar yolu, liman, üniversite alanı ve kültür merkezi gibi konularda yaptığı açıklama şu şekilde;

“Mayıs Ayında Ordu İl Başkanlığına görevlendirildikten sonra ilçelerimizde ki kongrelerimizin peşinden de ilk kongremiz tamamladık. İlk olarak Altın Ordu İlçelerimizin merkezinde basın açıklamamızı yaptık. İkincisini de Ünye de yapalım dedik ve üçüncüsünü de Fatsa ilçemizde gerçekleştireceğiz.

Üniversite;

Bu bölgede 30 ve ya 50 yıldır kangren olmuş problemler var. Bunların en önemli olanlarına değineceğim. Üniversiteye tahsisli olan eski hava alanı olarak bilinen bir alanımız var. Burada şuan bir şirkete verilmiş ve beton alanın tamamında kerestelerin yığılı olduklarını görmekteyiz. Üniversite yerinin arzu edilen yerin yapılmamasından dolayı haklı olarak da Ünye’deki Yüksekokul öğrenci sayımız düşmüştür. Ordu merkezde olan üniversitenin başında bulunan Sayın Rektörümüz acaba merkezdeki kampus alanından 30-40 dönüm bir yeri bir şirkete verip burayı istediğin gibi kullanabilirsin, der mi? Burayı ne karşılığında verdiler? Parası nereye yatmaktadır ? Ünye’deki fakülte alanı şartlı tahsis edilen bir yerdir ve Ünye yerleşkesinde 2021 yılında üniversiteye ait bir bina yapılmazsa tahsis geri kalkacak. Bunlar daha önce hep yaşandı. Aynı akıbet 2021 yılının sonunda başımıza geleceği için bugünden uyarıda bulunmak istiyorum.

OSB

Bizim bir Organize Sanayi Bölgemiz 30 yıllık bir problemdir. Bu sorunu da çözmeyi başaramadık. Organize Sanayi Bölgesine 2019 yılında yer tahsisi yapılabilir dendi ancak 2021 yılına geldik ve o zaman ki Organize Sanayisini kuracak iken Ünyede ki vatandaşlar paralarını devlete verip herhangi bir arsa alır gibi sanayiyi kurma yoluna gittik. Herkesin kendine göre mazereti vardır. Ünyelilerin Ankara’da bir veya iki büyük adamları olur. Onun yanına giderler, fotoğraf çektirirler sonra paylaşırlar. Bu büyük adam da bütün meselelerin arkasındadır. Merak ediyorum OSB’nin arkasında olan o büyükler OSB’yi hangi noktaya getirdiler.

Kültür Merkezi;

Ünye  140 bin nüfusluk olan bir ilçedir ancak Kültür Sarayı ve sinema sarayı yoktur. Var olan salonlar da işletilememiştir. Bu bölge de çekilen bir filmi izlemek için Altınordu’ya gidilmektedir ve ya Ünye’nin bir okul salonunda izlemek durumunda kalmıştır. Ünye’nin nufüs olarak arkasında da Akkuş, Çaybaşı ve İkizce nüfusu ile birlikte 200 bin nüfusa hitap etmektedir ve hiçbir sosyal alanı yoktur.

Akkuş- Niksar yolu;

Akkuş ve Niksar yolu da kangren olmuş bir problemdir. Projeleri bitmiş olan bir yolun diğer ihaleleri neden yapılamaz? Ankara’da ki büyüklerin yanına gittiğimizde bunları sormayıp fotoğraf çekinip konuşuldu denmeyi uygun görüyorlar. Karadeniz’i  Akdeniz’e bağlayacak olan yol Ünye yoludur ve önemlidir.  Türkiye de İktidar partisi olarak ikinci kişi olacaklardır ama kendi bölgelerinin destekleri zayıf olacaktır ve bu son derece üzücüdür.

Ünye Limanı;

‘Ünye Limanı Ordu ilinin limanıdır’ denildi ve bu söylem Altınordu merkezden tepki aldı. Kendilerince haklılar, Fatsa’da oturan ticaret erbabı insanlar Fatsa ve arkasındaki ilçelerin hak ve hukukun korur, Altınordu merkezde oturanlar da o civarı korur. Merak ediyorum, Ünyeliler ve Ünye’nin siyaseten önde olanları ‘Ordu ilinin Limanı Ünye limanıdır’ cümlesinin arkasında ne kadar durdular ve bunu ne kadar ileriye taşıyabildiler.

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin sitesine baktığımızdan ilçeler ile ilgili yapılmış olan işler vardır. Ünye ile ilgili ise en fazla 7 tane planlanmış çalışmalar görürsünüz. Bunların içerisinden sadece Ünye iskelesinin bakım ve onarımı tamamlandı. Geri kalan projelerin tamamı yarımdır. Ünye çamlığı ise tamamen sıkıntıdır.

Altınordu ilçesinde uygulanan ve uygulanacak olan 100 tane proje var ise Ünye’de de 50 tane olması gerekiyor.

Bisiklet yolu;

Genç kuşağın çok sevdiği bir bisiklet yolu başlangıcı vardı. Otogar tarafından dolgu ile güzel şekilde geliyor ama merak ediyorum Atatürk Parkı’ndan, 100. Yıl’ın bulunduğu noktadan o geçiş nasıl olacak. Çünkü oralarda dolgu alanı yok, o genişletme nasıl olacak? Ünye’de bin tane genç bisiklet yolundan istifade edecekse 50 binkişide kaldırımdan istifade edecek. Bin kişi için sahil şeridinde bisiklet yolu yaparken 50 bin kişi için kaldırımı iki üç katına genişletme şansınız var mı? Yaz döneminde insanlar bu sahilde tıklım tıklım dolaşıyorlar. Bisiklete binmek bir spor ise alternatif başka yerler düşünülebilir. Tabakhane Deresi’nin kenarında olabilir miydi diye düşünüyorum. Yani oradan gelen yeri Atatürk Parkı’ndan Çamlık’a düzgün götüremeyecek ve çevreye zarar vereceklerse bu bisiklet yolunu tabakhane den Çevre yoluna götürebilirler.

İtfaiye Birimi;

Ordu Büyükşehir belediyemiz itfaiye birimini Ünye’ye almıştır. İtfaiyenin eğitim birimi Altınordu merkezdedir. İtfaiyenin başında sorumlu olan bir numaralı kişi Ünye’de dururken, oraya ait olan o personelin eğitimi niye 60 kilometre uzakta yani Altınordu merkezde yapılır. Bu konuyu da merak edenlerden biriyim. Umarım bu konularla ilgili açıklama yaparlar.” Dedi.

Exit mobile version