“Çamlık raporu hazırladık”

IMG-20191120-WA0017 (2)

Ünye Kent Konseyi Başkanı Sevindik Diktepe Demir, öncelikli yapılması gereken Çamlık’ın yapılaşma baskısından kurtarılması olduğunu söyledi.
Hepimizin Çamlık için yapılacakların en iyisinin beklentisi içerisinde olduğumuza dikkat çeken Ünye Kent konseyi Başkanı Mim. Sevindik Diktepe Demir, buradaki öncelikli yapılması gerekenin yapılaşma baskısından kurtarılması olduğunu söyledi.

Sevindik Diktepe Demir, “Mevcut imar planındaki yapılaşma koşullarının değiştirilmesi 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği yapılmasının gerekliliğini vurgulamıştık, vurgulamayı sürdüreceğiz.” dedi.
Ünye Kent Konseyi olarak Çamlığı korumak ve yapılaşma baskısından kurtarmak için, Çamlık Plan Notlarını geliştirmek üzere çalışmalara başladıklarını ifade eden Demir, “Bu çalışmalarımız Ünye Belediyesi ve Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimleri ile işbirliği içerisinde ve temas halinde devam edecektir.”

Çamlık toplantısında Kent Konseyi olarak en önemli konulardan birinin mevcut imar planındaki yapılaşma koşullarının değiştirilmesi 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği yapılmasının gerekliliğine dikkat çeken Başkan Sevindik Diktepe Demir, “Aksi takdirde yapılaşma hakkı geçerli olacaktır. Bu nedenle Çamlığı yapılaşma baskısından kurtarmak ve kamuya açık şekilde kullanılması için,Günübirlik Tesis Alanı olarak planlanan alanların ağaçlandırılacak alan ( korunacak ağaçlık alan ) Taks=0 -Yencok=0 olarak planlanması, Turizm+Ticaret alanı olarak planlanmış alanın ise Günübirlik Tesis Alanı ( kır kahvesi – kafeterya ) şeklinde planlanması doğru olacaktır. Kent konseyi olarak en büyük duyarlılığımız ve gayretimiz ilerideki yapılaşma ihtimalinin önüne geçilmesidir.

Çamlık raporu hazırladık

Ünye Kent Konseyi Yürütme Kurulu Çamlık konusunda rapor hazırladık. Hazırladığımız raporu Çamlık toplantısı öncesinde OBB Başkanı Sn. Mehmet Hilmi Güler’le paylaştık. OBB Başkanı Sn. Mehmet Hilmi Güler Ünye’nin hassasiyetleri doğrultusunda ve Ünyeliler tarafından beğenilecek bir çalışmanın yapıldığının bilgisini paylaştı. Toplantıdaki sunum, Çamlık için hala içimizde olan kaygılarımızı tamamen sildi.Çamlık II. İstişare toplantısındaki sunum neredeyse Kent Konseyi’nin hazırladığı raporla aynıydı. Ünye’ye değer verilen bir çalışma yapılmıştı. Programa davet edilen katılımcıların çoğu bu görüşteydi.

Genel anlamda ihtiyaçlara cevap verilmiş

Çamlıkla ilgili yapılan çalışmada genel anlamda ihtiyaca cevap verecek alanlar belirlenmiştir. Bunları konumu ve işlevi ve çeşitliliği ile ilgili bazı değişiklikler yapılabilir. Çamlık bizler için kendi doğal zenginliği ve varlığı ile maddiyattan, parayla elde edilebilecek çok şeyden daha değerlidir. Ticari kaygı olmadan insanlarla yaşatılmalıdır, bu nedenle Çamlık kamuda kalmalıdır.Çamlık gün içerisinde farklı zaman dilimlerinde farklı kültür ve sosyal yapıdaki bireylerin kullandığı bir alandır ve onlarla yaşamalıdır. Mesire ve piknik alanları rehabilite edilmeli, Çamlığı Çamlık yapan çam ağaçlarıyla ilgili teknik ve zirai çalışma doğru tespit ve yönlendirmelerle yapılmalıdır.

Çalışmalara başladık

Ünye Kent Konseyi olarak Çamlığı korumak ve Çamlığı yapılaşma baskısından kurtarmak için, Çamlık Plan Notlarını geliştirmek üzere çalışmalarımıza başladık. Bu çalışmalarımız Ünye Belediyesi ve Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimleri ile işbirliği içerisinde ve temas halinde devam edecektir. Ortak akıl ve sağduyu ile devam edilen Çamlık çalışmasının başarılı bir sonuca ulaşmasını dilerim.”

Exit mobile version