Çotanak Fertil Gübresi

53481

FINDIK İÇİN KARADENİZ’E ÖZEL GÜBRE

GÜBRETAŞ, fındık tarımının yaygın olduğu Karadeniz bölgesi için yeni geliştirdiği özel Çotanak Fertil gübresi hakkında üreticileri bilgilendirmek amacıyla düzenlediği eğitim toplantılarını sürdürüyor. Bu kapsamda GÜBRETAŞ, Tarım Kredi Kooperatifleri ve Fındık Araştırma İstasyonu işbirliğiyle Ünye’de fındık üreticileriyle buluştu.

Ünye’de düzenlenen toplantıya Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü ve GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Güvendi, TKK Trabzon Bölge Birliği Müdürü Ergin Çubukçu, GÜBRETAŞ Genel Müdür Yardımcısı Tahir Okutan, Fındık Araştırma İstasyonu Müdürü Gökhan Kızılcı ile önder fındık üreticileri ve bölgedeki Tarım Kredi Kooperatifi yetkililerinden oluşan yaklaşık 300 kişi katıldı.

İrfan Güvendi, Türkiye’nin en büyük tarım ailesi olan Tarım Kredi Kooperatifleri ve iştiraklerinin tarım yapılan her yerde çiftçilerin yanında olduğunu, Tarım Kredi Kooperatifleri’nin en büyük iştiraki olan GÜBRETAŞ’ta bitkiye ve bölgeye özel ürünler geliştirmeye önem verdiklerini söyledi.

Yüzde 20’nin üzerinde verim artışı hedefleniyor

Verimlilik ve kalite artışı açısından ürüne özel gübrelerin önemine dikkat çeken GÜBRETAŞ Genel Müdür Yardımcısı Tahir Okutan, şunları söyledi:

“Giresun, Ordu, Samsun ve Trabzon bölgesindeki fındık tarımı için özel olarak geliştirdiğimiz Çotanak Fertil gübresi sayesinde, bugüne kadar uygulanmakta olan gübre kullanım alışkanlığını değiştirerek dekar başına yaklaşık 50 TL ilave girdi maliyeti sonucunda üreticilere en az %20 verim artışı sağlatmayı hedefliyoruz. Budama, sulama, ilaçlama ve diğer unsurların da doğru yapılması halinde bu verim artışının daha da yüksek olacağını düşünüyoruz. Yeni gübremiz, bu yıl sadece bölgedeki Tarım Kredi Kooperatifleri’nden temin edilebilecek”

Konuşmaların ardından uzman ziraat mühendisleri, fındık yetiştiriciliğinde verimi artıracak bitki besleme teknikleri ve yeni ürün hakkında üreticilere bilgi verdi.

Özel fındık gübresinin faydaları, kuvvetli kök oluşumu sağlar, güçlü bol sürgün oluşumu gerçekleşir, yağ ve kalite gibi parametreler artırılır, uzun zuruflu çotanak oluşumu gerçekleşir ve içerdiği bor sayesinde sağlam meyve oranı artar.

Exit mobile version