El Ele Derneğin’den Gazetemize Teşekkür Ziyareti

aaaaaaÜnye Elele Derneği, uygulamaya aldıkları projelerinde ve çalışmalarında verdiği destekler adına gazetemiz ÇAKIR MEDYA ailesine teşekkür belgesi verdi.Gençlerle el ele sağlıklı günlere projesi kapsamında yapılan faaliyetleri anlatan Dernek Başkanı Adem Atik ve Hüseyin Gerçeker gazetemize özel açıklamalarda bulundular.

Ünye El Ele Derneği Başkanı Adem ATİK;

“Gençlerle El Ele Sağlıklı Günlere” projesi kapsamında Işığı Arayanlar Derneği ile Ordu’nun 10 ilçesinde gerçekleştirdiğimiz doğa yürüyüşü ve fotoğraf çeklimi etkinliğimizi sürdürüyoruz. Şuanda 4 ilçemiz kaldı.

Her hafta Pazar günleri Işığı Arayanlar Derneği ile birlikte öğrencilerinde katılımıyla gerçekleştirdiğimiz etkinlikte, fotoğraf çekimi ve doğa yürüyüşünün yanı sıra konferans tarzında hem bağımlılık hem de fotoğraf çekimi hakkında sunumlarla bilgilendirmemizi de yapıyoruz. Yürüyüş sonrasında çocuklara yiyecek ve içecek ikramlarında da bulunuyoruz.

Ayrıyeten her Pazar günü yüzme dersleri veriliyor. 16 kız ve 16 erkek olmak üzere toplamda 32 öğrenci yüzme eğitiminden faydalanıyor.  Biz Ünye El Ele Derneği ekibi olarak 32 öğrencimizi evlerinden alıp ders için havuza götürüp akabinde de almaya giderek evlerine bırakıyoruz.

6 kız, 6 erkek olmak üzere 12 öğrencimizin ise gitarlarını aldık ve dernek bünyemizde gitar eğitimleri veriliyor. İlerleyen zamanda bu eğitimler sonrasında konser verilecek, yüzme yarışı ve doğa yürüyüşünde çekilen fotoğraflarda bir fotoğraf sergisi yapılacak. Bu yarışmalar sonunda ilk 5’e girenleri de Urfa ve Çanakkale’ye geziye götürmeyi düşünüyoruz.

Biz Ünye El Ele Derneği olarak Ünye’de farkındalık yaratmayı hedeflemiştik. Biz madde bağımlılığının kişiden maddi ve manevi olarak çok fazla götürüsü olduğunu bildiğimiz için toplum üzerinde henüz başlamadan farkındalık oluşturuyoruz.  “Gençlerle El Ele Sağlıklı Günlere” projesi kapsamında konferanslarımızla beraber gençleri farklı sosyal alanlara da yoğunlaştırıyoruz. Biz gençlerimizin boş zamanlarını sosyal alanlarda değerlendirerek, kötü ve tehlikeli ortamlardan uzak kalmaları için çabalıyoruz.

Gençlerimiz bizim Ünye’mizin ve ülkemizin geleceğidir. Gençlerimize sahip çıkmazsak kendi geleceğimize de sahip çıkmamış oluruz.  Her ne olursa olsun gençlerimizin yanında olmalıyız.” Dedi.

 

Hüseyin Gerçeker ise

“Proje kapsamında verdiğimiz konferanslarda, “Madde bağımlılığı nedir? Madde bağımlısı kime denir? Maddeler nelerdir? “ sorularını gençlere anlattık. Bu alışkanlıklara sahip insanlardan, aile yapılarından ve genel olarak Türkiye’nin yapısından bahsettik. Bu konferansları şuana kadar Ünye İmam Hatip Lisesinde, Endüstri Meslek Lisesinde ve Ordu Özel Altaş Kolejinde verdik. Konferansı çoğunlukla riski en fazla olan 8. Ve 9. Sınıf öğrencilerine verdik.  Bu konferansımızı İmam Hatip Lisesinde velilere de gerçekleştirdik.  Söz konusu çocuklar olduğunda ailelerin büyük rol oynadığını düşündüğümüz için artık bu konferanslarımıza velileri de dâhil etmeyi düşünüyoruz.

Maddeye hiç bulaşmamak yani ilk başlamamak çok önemlidir. Çünkü dönüşü çok zor. Bir birey madde bağımlılığı döngüsüne girdiğinde tedavisi gerçekten çok zor. Özellikle de uzmanlardan kesinlikle yardım alınması lazım. Biz çocuklara bunları anlatmaya çalıştık. Yasal süreçlerden bahsettik.  Konferanslarımız devam edecek.” dedi.

Exit mobile version