Görme Engelli Kitap Severlere MÜJDE !!!!

DDDD

 Ünye Kaymakamlığı, İlçe Halk Eğitim Kütüphanesi Müdürlüğü görme engelli üyelerin taleplerine göre seçilen kitaplar gönüllü okuyucular tarafından seslendirilerek oluşturulmuş sesli kitap arşivi görme engelli vatandaşlarımızın hizmetine ücretsi bir şekilde hizmetine sunulmuştur.Yararlanmak isteyen görme engelliler, engelli olduklarını gösterir kimlik veya raporlarını  +90 312 223 04 51 nolu faksa yada konusankitaplik@mkutup.gov.tr elektronik posta adresine göndererek üyelik işlemlerini yapabilmektedir. 

Milli Kütüphane Başkanlığı bünyesinde görme engellilere hizmet sunan Konuşan Kitaplık Görme Engelliler Merkezi bulunmaktadır. Bu merkez, görme engellilerin bilgiye kolaylıkla erişebilmesi amacı doğrultusunda hizmet sunan, ülkemizin en büyük ve kapsamlı sesli kitap koleksiyonuna sahiptir.

Görme engelli üyelerimizin taleplerine göre seçilen kitaplar gönüllü okuyucularımız tarafından seslendirilerek sesli kitaplar oluşturulmaktadır. Bu bağlamda Türkiye’nin en zengin sesli kitap arşivi olan Konuşan Kitaplık Görme Engelliler Merkezi’ nde başta sınavlara hazırlık ders kitapları olmak üzere, güncel ve klasik edebi eserlerden oluşan; roman, şiir, deneme, öykü, psikoloji gibi,  farklı kategorilerde eserler yer almaktadır.

Milli Kütüphane Konuşan Kitaplık kısmından yararlanmak isteyen görme engelliler, görme engelli olduklarını gösterir kimlik veya raporlarını 90 312 223 04 51 numaralı faksımıza ya da konusankitaplık@mkutup.gov.tr  elektronik posta adresine göndererek, üyelik işlemlerini yapabilmektedirler.

Bu hizmet tamamen ücretsiz verilmekte olup, kullanıcılarımız http:\www.mkutup.gov.tr web sayfasında ‘Konuşan Kitaplık’ linki üzerinden görme engelliler için özel olarak tasarlanmış sayfaya ulaşabilirler. Bu sayfa üzerinde kullanıcılar üye bölümüne, T.C kimlik numaralarını ve şifrelerini girerek, çok sayıda sesli kitap bulunan koleksiyonumuza erişebilir, koleksiyonda bulunan kitapları bilgisayarlarına indirebilir veye ‘on line’ olarak dinleyebilirler.

Milli kütüphane bakanlığı’nca böyle bir hizmet verilmesine karşın ülkemizde söz konusu hizmetten yararlanabilecek pek çok görme engellinin bu uygulama hakkında hiç ya da yeterli bilgi sahibi olmadığı görülmektedir. Yine görme engellilere herhangi bir şekilde hizmet sağlayan, bu kitle ile bir şekilde iletişim halinde olan pek çok kamu kurum ve kuruluşun da görme engellilere yönelik böyle bir kütüphanecilik hizmeti sağladığı hususunda yeterli bilgi sahibi olmadığı gözlemlenmiştir.

Bu çerçevede görme engelli kullanıcılarına Milli Kütüphane Konuşan Kitaplık Merkezi tarafından sağlanan hizmet konusunda, Valiliğiniz yetki  ve görev alanına giren il ve ilçe kütüphaneleri, bilgi, eğitim-öğretim merkezleri vb. birimler ile bu birimlerin ilgili personelinn bilgilendirilmesi; böylelikle ilgili kurumlar ve personeli aracılığıyla ulaşabilen ya da iletişim sağlanan görme engelli kişilerin söz konusu hizmetimizin hakkında bilgilendirilerek, birime yönlendirilmesi ve görme engelli kitlede bu konuda farkındalık yaratılması hususunda gereğini önemle rica ederim.

Exit mobile version