ODÜ KABUĞUNA SIĞMADI

ODÜ KABUĞUNA SIĞMADI 2006 YILINDA İKİ ESKİ BİNA İLE FAALİYETE BAŞLAYAN ORDU ÜNİVERSİTESİ, 10 YILDA BÜYÜK GELİŞME GÖSTEREREK PARMAK ISIRTTI

METROPOLHABER

2006 YILINDA İKİ ESKİ BİNA İLE FAALİYETE BAŞLAYAN ORDU ÜNİVERSİTESİ, 10 YILDA BÜYÜK GELİŞME GÖSTEREREK PARMAK ISIRTTI

Kurulduğu 2006 yılında Cumhuriyet Mahallesi’nde Ordu-Giresun karayolu üzerinde iki eski bina ile eğitim ve öğretime başlayan Ordu Üniversitesi, 10 yılda büyük bir gelişme gösterdi.

2006 yılında 4 bin civarında öğrenci mevcudu bulunan Ordu Üniversitesi, bugün bünyesindeki yaklaşık 20 bin gence eğitim imkanı sağlarken, akademik kadro ise her geçen gün gelişerek büyüdü.

27 ÖĞRENCİYE BİR ÖĞRETİM ÜYESİ
Eğitim ve öğretime başladığı dönemde 23 olan akademisyen sayısı her geçen yıl artan Ordu Üniversitesi’nde bu rakam 2009 yılında 198 akademisyene ulaştı. Ordu Üniversitesi’nde bugün gelinen noktada ise 683 akademik personel, 337 idari personel, 300 hizmet alım personeli görev yaparken 7 bin 333 lisans, 9 bin 539 ön lisans ve Bin 126 lisansüstü olmak üzere toplam 20 bin öğrenciye ulaştı.

KABUĞUNA SIĞMADI
Yine kurulduğu dönemde en büyük problem olan kapalı mekan oranı her geçen yıl arttı. O dönemde ders verecek bina bulamayan ODÜ, bugün fakülteleri, öğrenci yurtları, spor salonları ile göz kamaştırıyor. Kurulduğunda 600 dönüm açık araziye sahip olan ODÜ’nün bugün arazi miktarı yapılan kamulaştırmalarla bin 400 dönüme ulaştı.

MODERN ÜNİVERSİTE
ODÜ bünyesinde bugün Ziraat Fakültesi, Ünye İktisadi Bilimler Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi, Tıp Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eğitim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi olmak üzere 10 fakülte, Fen, Sosyal ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü olmak üzere 3 Enstitü, Sağlık, Beden Eğitim ve Turizm olmak üzere 3 Yüksek Okulu, Teknik Bilimler, Sosyal Bilimler,Mesudiye, Fatsa, Ünye, Ulubey, Akkuş, Aybastı, İkizce ve Gölköy olmak üzere 10 Meslek Yüksek Okulu bulunuyor.

REKTÖR YARILGAÇ: “HER GEÇEN GÜN BÜYÜYORUZ”
Ordu Üniversitesi’nin kuruluşunda akademisyen olarak görev alan ve son 5 yıldır Rektörlük görevinde bulunan Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “10 yıl önce kurulan Ordu Üniversitesi benim tabirimle ‘cenin aşamasında’ bir üniversiteydi. Şimdi yeni kurulan akademik ve idari birimleri, her geçen gün artan öğrenci sayısı ile devasa bir duruma geldi. Üniversitemiz bu gelişimi ile hem bilim dünyasına hem insanlığa hem de çevresine çok önemli katkılar sağlıyor ve sağlamaya da devam edecek” dedi.
Son 5 yılda Ankara’ya gerçekleştirdiği ziyaretleri büyük bir kısmının kamulaştırma ile ilgili olduğunu kaydeden Rektör Yarılgaç, “Çok zorlu bir kamulaştırma süreci geçirdik ama başarılı olduk. Bugün Ordu Üniversitesi, tıpla, tarımla, turizmle, sporla, kültürle, sanatla ve yerel sektörle iç içe yürüttüğü çalışmalar neticesinde, adından başarı ile söz ettiren üniversal bir yapı durumundadır. Akademik ve idari personelimizin yanında öğrencilerimizin katılımları ile yürütülen ortak projeler, tarafımızca topluma hizmet olarak addedilebilmektedir. Onuncu kuruluş yıl dönümünü kutlayan üniversitemizin evrensel normlarda elde ettiği başarılar şüphesiz sadece bizim değil, Ordu halkının da ortak mutluluğu ve gururudur” diye konuştu.

Exit mobile version