Ziraat Fakültesi Çotanak Salonunda yapılan toplantıya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şevket Metin KARA, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin TONKAZ ve Tavukçuluk Enstitüsü Müdürü Dr. Serdar KAMANLI’nın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
Proje ile ilgili sunum Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail DURMUŞ tarafından gerçekleştirildi.
Proje paydaşlığını Abant İzzet Baysal Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Bölümünün yürüttüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Müdürlüğü tarafından desteklenen projede; değişmekte olan üretim yöntemlerine ve tüketim alışkanlıklarına uyum sağlamak ve sektörün ihtiyaç duyduğu hayvan materyali üretimi için Türkiye’de tavuk ıslahı konusunda çalışma yapan tek kuruluş olan Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen ve ümit verici verim özelliklerine sahip olan ticari kahverengi yumurtacı tavuklardan ATAK-S’in serbest sistem koşullarında test edilerek performanslarının belirlenmesi amaçlanıyor.
Proje kapsamında serbest sistem yumurta tavukçuluğunun gelişmeye başladığı Ordu ilinde, bir üretici seçilerek yerli ticari kahverengi yumurtacı ATAK-S ile yabancı kahverengi yumurtacı bir hibrit materyalin verim özellikleri belirlenecek.
Toplantıda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şevket Metin KARA, yaptığı konuşmada projenin Türkiye’deki tavuk yetiştiriciliği sistemindeki önemine değinerek “Yerli olarak geliştirilen, verim özellikleri artırılan ve üstün özellikler taşıyan hibritimizin üretici şartlarında ilk kez terazide yarışacak olması İlimiz ve Ülkemiz açısından sevindirici bir gelişmedir. Projenin bu alanda başarılı olacağına inancımız tamdır.” dedi.