Piyasadaki Balların Yüzde 90’ı Taklit!

We Are (52)

Balın Tadı Kaçtı Adıgüzel’den Gündeme Bomba Gibi Düşen İddia! Piyasadaki Balların Yüzde 90’ı Taklit!

Türkiye’de sahte bal sorunu, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel’in yaptığı açıklamalarla bir kez daha gündeme taşındı. Adıgüzel, uzun süredir uyarılarda bulundukları sahte bal üretimi ve satışının, Türkiye’nin dört bir yanında ciddi boyutlara ulaştığını belirtti. “Yıllardır Türkiye’nin sahte bal cenneti olduğunu, piyasadaki balların %90’ının tahşişli veya taklit olduğunu söylüyorduk.” diyen Adıgüzel, bu tehlikeye karşı daha güçlü önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

1 MİLYAR TL SAHTE BAL ÜRETİMİNDE KULLANILAN GLİKOZ VE FRUKTOZ GİBİ MADDELER ELE GEÇİRİLDİ

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği son operasyonu değerlendiren Adıgüzel, yaklaşık 1 milyar TL değerinde sahte bal üretiminde kullanılan glikoz ve fruktoz gibi maddelerin ele geçirilmesinin, uzun süredir dile getirdikleri endişelerin doğruluğunu kanıtladığını söyledi.

 

MARKETTE SATILAN BALLARIN YÜZDE 90’INA YAKINI TAKLİT

Marketlerde satılan balların büyük bir kısmının sahte olduğunu belirten Adıgüzel,” Durumun daha da vahim olduğunu görüyorum. Biraz da market raflarına yönelsinler. Bizim yaptırdığımız analizlere göre market raflarından alınan numunelerin %90’ına yakını taklit veya tahşişli. Taklit zaten bal değil, tahşiş de hileli bal.” ifadelerini kullanarak, marketlerdeki bal sahteciliğine de dikkat çekti.

 

DEFALARCA DİLE GETİRDİK BUNLARIN PİYASADAN TOPLATILMASI LAZIM

Bu durumu bilimsel analizlerle ortaya koyduklarını ve konuyu defalarca Meclis kürsüsünden dile getirdiklerini belirten Adıgüzel, bu çabalarının sonuç vermeye başlamasının sevindirici olduğunu söyledi. Ancak, bu mücadelenin daha ileriye taşınması gerektiğini vurgulayarak, ” Bu durumu bilimsel bir analizle ortaya koyduk ve Meclis kürsüsünden de televizyon ekranlarından da defalarca dile getirdik. Bu konuda önergeler verdik. Nihayet harekete geçilmiş olmasını iyi bir başlangıç olarak, doğru bir hareket olarak değerlendiriyorum. Bunu daha da ileriye taşımak ve insan sağlığına çok ciddi bir tehdit olarak gördüğüm, adeta zehir olarak gördüğüm glikoz şurubundan yapılan balların piyasadan toplatılması lazım.” dedi.

 

DAHA İYİ NOKTALARA GELMEMİZİN ÖNÜNDEKİ ENGEL SAHTEKARLAR

Türkiye’nin dünya bal üretiminde ikinci sırada yer aldığını hatırlatan Adıgüzel, ” Türkiye dünya bal üretiminde 2. sırada. Gerçek balı çocuklarımıza yedirmek ve dünya piyasasında daha da iyi noktalara gelmemizin önündeki en büyük engel işte bu taklitçiler ve sahtekârlar. Bunları bal sektöründen temizlemek lazım.”diyerek sözlerini noktaladı.

Exit mobile version