Gündeme taşıdığı Ordu’nun sorunları ile ilgili her geçen gün müspet cevaplar alan Milletvekili Şanlıtürk’ün gayretleri ve kazanımları 2024 yılı içerisinde meyvelerini verecek gibi gösteriyor.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, TBMM’de 2024 Yılı Bütçesinin Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesi sırasında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a, bakanlıklarının şehrimizde yürüttüğü ve yürüteceği çalışmalar hakkında sorular sormuştu. Milletvekili Şanlıtürk’ün soruları ve cevapları yazılı olarak kendisine ulaştı.
Her iki bakanlıktan gelen cevaplar üzerinden değerlendirmelerde bulunan milletvekili Şanlıtürk, yaptığı açıklamada; “İki Bakanımıza da sorularımıza verdikleri cevaplar başta olmak üzere, bugüne kadar Ordumuzda yaptıkları ve bundan sonra yapacakları çalışmalar için teşekkür ediyorum” dedi.
“ORDU’DA ENGELLİ BAKIM MERKEZİNE İHTİYAÇ VARDIR”
Milletvekili Şanlıtürk, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına Ordu özelinde de taleplerini sıralayarak mecliste yaptığı konuşmada; “Ordu ilimizde engellisi olan ailelerin günübirlik bakım sorununu çözmek amacıyla engelli gündüz bakım merkezi açılması ihtiyaç vardır. Ağır engeli olmayan kadınlarımız için resmi engelli bakım merkezi vardır ama erkekler için de engelli bakım merkezi ihtiyaç vardır. Ordu ilimizde hizmet binalarımız yetersizdir.
Kiralık binalarda hizmet veren, yakın zamanda vermesi planlanan il Müdürlüğü, Altınordu Sosyal Hizmet Merkezi, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi, Çocuk evleri Koordinasyon Merkezi binaları, ayrıca yeni hizmete açılacak binalar için sosyal hizmet kampüsü oluşturulması veya mevcut tahsisli alanlara yeniden bina yapılması gerekmektedir. Yıkım ihalesi yapılan Ahmet Cemal Magden Huzurevinin bir an önce yapımının tamamlanarak ilimizin huzurevi ihtiyacı da karşılanmalıdır” demişti.
“HUZUREVLERİNDE KAPASİTE YETERSİZLİĞİ BULUNMAMAKTADIR”
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise Şanlıtürk’ün bu talebi üzerine verdiği cevapta şu ifadelere yer verdi; “Kurumsal bakım ihtiyaç olan yaşlı bireyler için Bakanlığımıza bağlı, özel, diğer kamu kurum ve kuruluşlarına bağlı ve yerel yönetimlere ait huzurevlerinde bakım hizmeti sunulmaktadır.
Bu kapsamda; Bakanlığımıza bağlı 17. 542 kapasiteli huzurevinde 14. 637 yaşlı birey, 17. 886 kapasiteli 268 özel huzurevinde 13.312 yaşlı bireye ve diğer huzurevleriyle birlikte toplamda 38.336 kapasiteli 458 huzurevinde 29.901 yaşlı birey hizmet almaktadır. Hâlihazırda huzurevlerinde kapasite yetersizliği bulunmamaktadır.
“ARSA BULUNDUĞUNDA YATIRIM PROGRAMINA ALINACAK”
Ordu ilindeki Engelli Bakım Kuruluşları: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımıza bağlı; 1 Bakim ve Rehabilitasyon Merkezinde 60 engelli bireye hizmet sunulmakta olup, bu merkezde gündüz bakım hizmeti de verilmektedir. Ruhsatlandırması, finansman ve denetimi Bakanlığımız tarafından sağlanan 3 Özel Engelli Bakım Merkezinde hizmet alan 407 engelli vatandaşımız mevcuttur. Ordu ilindeki Yaşlı Kuruluşlar: Bakanlığımıza bağlı; 2 Huzurevi ile Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde 154 yaşlı bireye hizmet sunulmaktadır.
Diğer taraftan, Ordu ilinde gündüz yaşam merkezi yapılacak bina ve arsa isi için belediye ile görüşmeler devam etmektedir. Yatılı erkek engelli bakım merkezi yapmak üzere arsa arayışı devam etmekte olup; uygun arsa bulunduğunda yatırım programına alınacaktır.”
“EK ADALET BİNASI TEKLİFTE”
Öte yandan Şanlıtürk, Ordu Adliyesinin ek binasının yapımı için Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a, Ordu Adliyesinin ek binasının yapımı için çağrıda bulunmuştu.
Bakan Tunç’tan bu konu üzerinden yardım talebinde bulunan Şanlıtürk’e, gelen cevapta ise şu ifadelere yer verildi; “Ordu Ek Adalet Binası Bakanlığımız 2024 yılı yatırım programında etüt-proje karakteristiğinde teklif edilmiştir. 16.002 metrekare kapalı kullanım alanına sahip ihtiyaç programı hazırlanmıştır. Söz konusu proje Cumhurbaşkanlığı: Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından Bakanlığımız 2024 Yıl Yatırım Programına alındığında proje çalışmalara başlanılacaktır.
Şanlıtürk, diğer taraftan da Ordu’nun sağlık sorunlarına parmak basarak Mecliste yaptığı konuşmanın ardından şu değerlendirmelerde bulundu: “2024 Yılı Bütçe Görüşmelerine devam ettiğimiz Gazi Meclisimizde Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçesinde söz alarak Ordumuzun sağlıktaki ihtiyaçlarını dile getirdik.
Ordu ilimizde tek olan Plastik Cerrahi, Nefroloji, Perinatoloji, Romatoloji ve Gastroenteroloji branşlarının 760 binlik nüfusumuza yetmediğini ve bu branşlarda şehrimize doktor ataması yapılması gerektiğini söyledik. Kabadüz, Çamaş ve İkizce başta olmak üzere sağlık hizmetinin yetersiz kaldığı ve en yakın hastaneye de en az bir saat uzaklıkta olan ilçelerimiz için hastane planlaması olup olmadığını sorduk. Yapımı devam eden Ordu Şehir Hastanesi ilimizin doğu ucunda olduğundan ve aynı zamanda şehir içindeki hastanelerin fiziki durumu düşünüldüğünde il merkezinde ikinci bir hastane planlaması yapılmasının önemini vurguladık.”