Sürekli Uyku Hali Neden Olur?

Sürekli Uyku Hali Neden Olur

Sürekli uyku hali neden olur, aslında en bu durum en sık görülen uyku bozukluklarından biridir. Ne yazık ki günümüzde bu uyku bozukluğuna çok önem verilmiyor. Oysaki sürekli uyku hali oldukça tehlikeli olabilecek ve kişi sağlığını olumsuz etkileyebilecek bir rahatsızlıktır. Sizler için sürekli uyku hali neden olur, belirtileri nelerdir ve daha birçoğu hakkında detaylı bilgiler derledik!

Sürekli uyku hali neden olur aslında en çok merak edilen sorulardan biridir. Günümüzde teknolojinin gelişmesi, iş yükünün artması ve uyarıcıların çoğalmasıyla beraber uyku problemleri de artmıştır. Bu durum uyku yoksunluğu meydana getirir zamanla kişiler kendini sürekli olarak uykulu hisseder.

Sürekli Uyku Haline Ne Sebep Olur?

Vücudun uyuma zamanlarında uymamak, uykuyu ertelemek uyku bozukluğuna neden olan etkenlerden biridir. Sürekli uyku hali neden olur, aslında bunun en büyük sebebi kişilerin uzun süre çalışması, verimli uyumaması ve uyku saatlerini atlamasıdır. Alkol ve sigara tüketimi de bu duruma neden olan faktörlerden biridir. Aynı zamanda düzensiz beslenme, aşırı kafein içerikli içecekler tüketmek ve çok düşünmek gibi sebeplerde uykusuzluğa neden olmaktadır.

Sürekli uyku hali aynı zamanda da vitamin eksikliğinden dolayı da meydana gelmektedir. Özellikle B vitamini eksikliği, sürekli uyku hali yapan faktörlerden biridir. Fakat gündüzleri sürekli uyku haliniz var ise düzenli kullandığınız ilaçlardan dolayı bunu yaşıyor olabilirsiniz. Antidepresan ve benzeri ilaç kullanımları bazı dönemlerde sürekli uyku halleri yapar.

Sürekli Uyku Halleri Belirtileri ve Türleri Nedir?

Sürekli uyku hali neden olur, aslında sürekli uyku halinin en büyük sebepleri arasında dengesiz beslenme, ilaç kullanımı, çok çalışma ve uyku düzenini bozma gibi sebepler yer alır. Ancak sürekli uyku hali çoğunlukla anlaşılmaz ya da belirlenemez. Sürekli uyku halinin belirtileri ise şu şekilde sıralanabilir;

Sürekli olarak kendini halsiz hissetme.

Yüksek sesli horlama.

Uykuda nefes tıkanıklığı yaşamak.

Gece bolca terlemek.

Sürekli olarak tuvalete gitme isteği.

Ağız kuruluğu, burun tıkanıklığı ve midede ekşime.

Bu belirtiler sürekli uyku halinden dolayı meydana gelmektedir. Sürekli uyku hali her ne kadar tek bir rahatsızlık gibi duruyor olsada aslında türlere ayrılır. Sürekli uyku hali türleri ise şöyledir;

Narkolepsi, gün içinde aniden uyma olarak da bilinir.

Uyku atakları, zaman ve yer farkı olmadan aniden bayılma şeklinde uykuya dalma halidir.

Uyku paralizisi, uyku sırasında görülen bir uyku bozukluğudur.

Katapleksi, yüksek duygulardan sonra gelen ani uyku durumunun adıdır.

  •  

 

Exit mobile version