SUYABATMAZ ÇAMLIK’TA UYGULANACAK PROJEYİ AÇIKLADI

as

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in Danışmanı Ünyeli Asım Suyabatmaz dün Ordu Büyükşehir Meclisi’nde alınan Çamlık kararına ilişkin bugün basın açıklaması yaptı.

Danışman Asım Suyabatmaz Ünye Çamlık’ta yaptığı açıklamada  uygulanacak proje ile ilgili bilgi verdi.

Suyabatmaz “Ünye Çamlık tarihinin en korunaklı hukuki korumasına imar planına sahiptir. Ünye Çamlık halkındır, halka açıktır, halkın olmaya devam edecektir.” Dedi.

Danışman Asım Suyabatmaz açıklamasında şunları ifade etti;

‘3 AY DEĞİL 12 AY ORDU’

“Tüm şehrimizde ‘3 Ay Değil 12 Ay Ordu’ sloganıyla çağdaş turizm seviyesine çıkarmak için Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’in ortaya koydu vizyon doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

ÇAMLIK’I GÖZARDI EDEMEZDİK

Elbetteki bu çalışmalar kapsamında Çamlık’ı gözardı edemezdik. Çünkü Çamlık hizmete muhtaç, bakıma aç. Çamlık temel kalıntıları ile mücadele ediyor.

Bunun üzerine dedi ki, iki aşamalı Çamlık istişare toplantılarını düzenleyelim. Bir aşamasında Çamlık’ta ne yapılması gerektiği sorusuna cevap aradık. Bu toplantılara Ünye Kaymakamı, Ünye Belediye Başkanı, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, botanik uzmanları, akademisyenler, Ünye Kent Konseyi ve siz değerli basın mensupları dahil oldunuz.

ÇAMLIK’TA ÇALIŞMALARA BAŞLADIK

Birinci toplantıdan aldığımız cevaplar neticesinde oluşturduğumuz öneri proje ile ikinci toplantıya düzenledik. İkinci toplantıda aldığımız ortak kararla Çamlık’ta çalışmalara başladık. Çalışmalar kapsamında eski motel ve lokanta alanının temel kalıntılarını kaldırdık. Etrafa saçılmış moloz ve beton parçalarını toparladık. Çamlık içerisinden 167 kamyon dolusu moloz ve beton Çamlık dışarısına çıkarılarak bertaraf edildi. Yerine 80 kamyon özel bahçe toprağı getirilerek alana sevildi ve çam köklerinin nefes alması sağlandı. Bunun üzerine Çamlık’ın araç girişi kapatılarak görüntü ve ses kirliliği kaldırıldı. Çocuklarımıza güvenli ve sağlıklı bir alan oluşturuldu.

Ünye’nin tarihi denilebilecek Ünye Meydanı’ndan sökülen tarihi granit taşlar gömüldüğü yerden çıkarılarak Ünye Çamlık’ta tekrar hayat buldu. Alana yayılan 15 betonarme oturma grubu kaldırılarak yerine ahşap piknik masaları yerleştirildi. Eskiden halkın kullanımına kapalı Motel ve lokanta alanına doğaya uyumlu yürüyüş yolu yaparak halkın kullanımına kazandırdık.

Çamlık’ın Doğu girişinde bulunan parklar ve yeşil alanlar Daire Başkanlığımıza ait depo alanını Ünye Çamlık Gençleştirme ve Rehabilitasyon alanı yapacağız yani yıkılan ve yaşlanan ağaçların yerine burada yetişecek fidanlar alacak. Dolayısıyla nasıl ki Çamlık Büyüklerimizden bize miras kaldıysa, biz de çocuklarımıza Çamlık’ı bırakmış olacağız.

Alanda Yaptığımız bu uygulamalar fiziki koruma önlemleri ne kadar önemli ise bunun bir de hukuki koruma boyutu var, yani imar değişikliği.

Çamlığı parsel parsel bölen, yapılaşmasına izin veren, korumasız ve son derece uygunsuz olan imar planını kaldırdık. Hatta ve hatta eski model alanının olduğu yeri ağaçlandırılacak alan olarak belirledik. Artık tüm Çamlık severler yıllardır endişe ettiği Çamlık hakkındaki endişelerini kalıcı olarak ortadan kaldırabilirler.

ÇAMLIK’A KIR KAHVESİ

Artık sıra, ortak akılla karar verdiğimiz kır kahvesini yapmaya geldi. Büyükşehir Belediyemizin turizm şirketi marifetiyle yapacağı kırkahvesi burada sadece Sosyal Tesis hizmeti vermeyecek. Aynı zamanda Çamlık’ın güvenlik noktası olacak, Çamlık’ta gözlemevi görevi yapacak. Soğuk ve yağışlı havalarda Çamlık’ta vakit geçirebileceğiniz sıcak bir mekan olacak.

Ünye Çamlık tarihinin en korunaklı hukuki korumasına imar planına sahiptir. Ünye Çamlık halkındır halka açıktır halkın olmaya devam edecektir.” Dedi.

Exit mobile version