ÜNTİD Başkanı Adnan Sobi, İrfan Çavuşoğlu ile Manşet programının konuğu oldu.
Ünye’nin tek ulusal yayın yapan televizyonu A52 TV’de hafta içi her sabah saat 10.00’da yayınlanan ‘Manşet’ programına katılan Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Biz sahamıza hakimiz, sorunu ve çözümü biliyoruz. Önerilerimizi sunuyoruz ve karşılıksız raporumuzu veriyoruz. Bu hala yapılmıyorsa vebal bizim değil. Ünye Devlet Hastanesi’ndeki tehlikeli kavşak içinde, bir türlü yapılamayan Kültür merkezi içinde aynı şey geçerli.
Başkan Sobi açıklamasında şu başlıklara yer verdi;
Ünye Devlet Hastanesi Önüne Battı-Çıktı yada Üst Geçit Yapılması Gerekiyor
Dün Ünye Devlet Hastanesi önündeki kavşakta çok acı verici bir kaza yaşandı. Ünye Devlet Hastanesi bir ilçe değil de bölge hastanesi statüsündedir. Hastane yapıldığından bu yana birçok kaza yaşandı ve çok can kaybı oldu. Biz hastane açıldığından bu yana bu kavşağa düzenleme getirilmesi için çok çaba sarf ettik. Çözüm olarak da araçlar için ya battı çıktı ya da üst geçit yapmanın uygun olacağını gerekli mercilere ilettik.
Öngörü ve Vizyon Yok
Artık bu iki çözümden biri mutlaka orada yarın kazma vurulacakmış gibi başlaması elzemdir. Kaza olduktan sonra battı çıktı ya da üst geçit yapmanın bir anlamı yok. Bizi temsil eden ve bizi yöneten insanların portföyünde öngörü ve vizyon lazım. Bunlar olmadığı için şu an bu konuyu konuşuyoruz.
Acilen Toplanmamız Lazım
Acilen 7 Bölge Müdürlüğü Karayolları, Ordu Valiliği, Ünye Kaymakamlığı, Ünye Belediyesi, Siyasi Partiler ve biz STK’lar bir an önce bir araya gelmeliyiz. Hatta bizzat o alana giderek basın açıklaması yapmalıyız. Bunu sadece Ünyeliler için değil, o yolu kullanan bütün vatandaşlar için istiyoruz. Çünkü orada yaşanan en ufak kaza bile 2 saat boyunca yolun trafiğinin sıkışmasına sebep oluyor.
Urfa’nın Balıklı Gölü Var, Bizim De Kalıplı Gölümüz Var “KÜLTÜR MERKEZİ”
Kültür Merkezi yarın yapılsa alkışlayacak veya teşekkür edecek değilim. Çünkü bu da bir afettir ve yıkımdır. Bu bir kültürün, sanatsal etkinliklerin yıkımıdır. 6 yıldır kültür merkezi yapılacak deniyor ve bu sene içinde Ünye çok büyük kültürel kayba uğradı. Ancak bunlarda bunu görecek vizyon yok. Ben Ünye’deki kültür merkezinin durumunu görünce “Urfa’nın balıklı gölü var, bizim de kalıplı gölümüz var” dedim.
Yapamıyorlarsa Biz Yapalım.
Buranın ilk maliyeti 38 Milyon idi. En son bir Ordu Milletvekili çıktı ve şuan ki maliyetin 160 Milyon olduğunu söyledi. Aradaki bedel kimin parasıdır? Bu inşaatın o zamanki parası da YİKOP üzerinden Valiliğe gelmiş ve hazırdı. Nereye kullanıldı onu da bilmiyoruz. Ünye âcizane bir duruma düşürülmüştür. Bir araya geldiğimizde her şeyi yapıyoruz. Ya bir kampanya başlatalım ve devletimizi küçük düşürmeyecekse bu inşaatı biz yapalım. Yada mevcut alanı doldurup yeşil alan yapalım. Çünkü o alan uygun değildir. Başka bir alana yapalım. Seçimler geliyor İnşallah birisi vaat eder, eğer onlar etmezse biz edip bu kültür merkezini Ünye’ye kazandıracağız.
İl Olmak İçin Heyecanımız ve Çalışmalarımız Devam Ediyor
Bir ilçenin ilinden kopmak istemesinin sebeplerine bakmak lazım. Ordu ili merkezli yönetim şeklinde Ünye nüfusuna ve turizm kenti kimliğine oranla aldığı paya baktığımızda ve Altınordu’yla kıyasladığımızda büyük fark görüyoruz.
Dolayısıyla biz Ünye’mizin il olmasını arzu ediyoruz.
Bu yanlış bir talep ya da kötü bir amaç değil. Dolayısıyla biz bunu gerçekleştirmek için Ünye’deki odalar ve STK’lar olarak bir araya geldik, bir platform oluşturduk. Bu hedef hala devam ediyor. Ülkemizde 13 tane ilçe dahi il olacaksa ve bunu bölgeler bazında serpiştireceksek Karadeniz’de il olacak ilk ilçe Ünye’dir. Bu heyecanımız ve talebimiz gün geçtikçe hep artıyor.” Dedi.