Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, turizmin gelişmesi amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında Ünye’ye gelen Arap gazetecilere Ünye’nin tarihi, kültürel değerleri, doğal yapısı ve yatırım çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Ünye’ye hayran kalan Arap Gazeteciler, aldıkları ortak kararla çalıştıkları kuruluşlarda Ünye’den “Türkiye’nin Gözbebeği” olarak bahsedeceklerini ifade ettiler.
Ordu’da turizmin gelişmesi ve yaygınlaşması amacıyla Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından başlatılan tanıtım çalışmaları kapsamında Ünye’ye gelen 78 Arap Gazeteciye, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar sunum yaparak bilgiler verdi. Ünye Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleşen sunuma, Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, İkizce Belediye Başkanı Bahri Söğüt, Ünyeli İş Adamları ve Arap Gazeteciler katıldı.
“Ünye Her Alanda İddialı Bir Şehir”
Yaptığı sunumda ilk olarak Ünye’nin tarihinden ve tarihteki öneminden bahseden Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar “Ünye, M.Ö 8. Yüzyılda antik bir kent olarak kurulmuştur. Kurulduğu dönemdeki adı günümüze kadar ulaşan ender yerleşim yerlerinden biridir. Ünye’de geçmişin çok renkli sosyal ve kültürel hayatı günümüze kadar ulaşmıştır. Ünye Antik Çağlardan bu yana önemli bir ticaret merkezidir. Tarihi ipek yolunun Karadeniz’le bağlantısını sağlayan Ünye aynı zamanda önemli bir liman şehridir. Ünye, kadıları, kaptanları, hattatları ve yetiştirdiği devlet adamlarıyla ünlüdür. Ünye limanının yapılacak yatırımlarla bölgenin en büyük limanlarından biri konumuna getirilmesi planlanmaktadır. Sadece ticaret ve sanayi şehri olarak değil, doğası ve tarihiyle Ünye turizm alanında da iddialıdır. Karadeniz Bölgesinde yeşil ile mavinin buluştuğu, uzun kumsalları ile dikkat çeken ve doğal sahili bozulmamış ender yerlerden biri olan şehrimiz, aynı zamanda 120 bin dinamik nüfusu ile Ordu’nun en kalabalık ilçesi konumundadır” dedi.
“Yatırımcılara Kapımız Açık”
Ünye’de yatırımcılar tarafından değerlendirilebilecek alanlarla ilgili bilgiler veren Başkan Çamyar, “Şehrimizin güney batısında 358 dönümlük bir arazide üniversite kampusu çalışmalarımız devam etmekte, buraya özel üniversite açılabilir. Kentimizin batı girişinde sahile yakın bir alana havaalanı amacıyla yapılan pistin olduğu yerde özel havacılık yüksekokulu yapılabilir. Güzel sahilleri, bozulmamış doğası ve uzun plajları Uzunkum, İncekum, İnciraltı, Çınarsuyu diye bilinen yerler; adeta plajlar zinciri halinde kilometrelerce uzanır. Yapılan yatırımlar ile her yıl cazibesini artıran Ünye’ye Türkiye’nin çeşitli yerlerinden ve yurtdışından binlerce turist gelmektedir. Sayının her geçen yıl artması nedeni ile yaz aylarında konaklama sorunu ortaya çıkmaktadır” şeklinde konuştu.
Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın sunumunun ardından, Akkuş ve İkizce Belediye Başkanları da ilçelerinin tarihi, kült
“Ünye Limanı Bölgenin En Büyüğü Olacak”
Sunumların ardından gazeteciler, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’a bazı sorular yönelttiler. Ummanlı bir Gazetecinin Ünye Limanının kapasitesi ile ilgili sorduğu soruya Başkan Çamyar şu cevabı verdi: “Ünye Limanından şuanda ihracat yapılabiliyor. Romanya ve Rusya gibi birçok ülkeye çimento ve maden ihracatı yapılabiliyor. Ancak limanın genişletilmesi gerekiyor, dip derinliğinin 23 metreye çıkartılması için yatırım yapılması gerekiyor. Karadeniz bölgesinin büyük limanı haline gelmesi için konteynır liman projemiz hazır; ancak yatırıma ihtiyacımız var.”
Başkan Çamyar, kendisine yöneltilen “yatırımcılar ile ilgi hangi kolaylıklar sağlanacak?” Sorusuna da: “Türkiye kabuğunu Recep Tayip Erdoğan ile birlikte kıran bir ülke, başta vize muafiyeti olmak üzere Türkiye bu konuda çok ciddi adımlar attı. Yerel ölçekte bu organizasyonu yapan Ordu Valiliğimizdir. Burada bizden istenen ise sadece uçuş ile destektir. Somut talep gelirse bunu gidermeye ve karşılamaya hazırız” dedi.