ÜNYE’Yİ DÜNYAYA AÇACAK FAM TRIP START VERDİ

A (5)

ÜTSO’nun DOKA’dan aldığı destekle hayata geçen 100 bin liralık Ünye-Ordu FAM TRIP Projesi kapsamında 40 tur operatörünün 4 günlük Ünye programı bugün başladı.

Ünye başta olmak üzere Ordu’nun tarihi güzelliklerinin dünyaya açılması planlanan çalışmanın ilk günü projenin ilk durağı Ordu Büyükşehir Belediyesi Ünye Çınarsuyu Tabiat Parkı oldu. Çınarsuyu Tabiat Parkı tesisleri ile ilgili bilgi alan tur operatörleri buraya hayran kaldıklarını ifade ettiler. Tur operatörlerinin ikinci durağı Uzunkum’daki Ünye manyetik kumu oldu. Burada Emekli Jeofizik Mühendisi Orhan Yiğit’in sunumunun ardından tur operatörleri çıplak ayakla 1 saat Ünye Manyetik Kumu’nda yürüdü.

Ardından Tilla çay bahçesinde çay molası veren tür operatörleri ve beraberindekiler “Ordu’nun Giriş Kapısı, Turizm Adası; Burunucu” projesi kapsamında Ada Bakkaliyesi’nin bulunduğu mevkiyi gezdi.

Ünye sahil boyu yürüyen tur operatörleri Atatürk Parkı Sosyal tesislerine gelerek gastronomi alanında Ünye mutfağının lezzetlerini tattı.

Tur operatörlerinden oluşan ekip, daha sonra sırasıyla Ünye Müze Ev, Sabri Kadı Konağı, Kadılar Yokuşu, Bakırcılar Arastası, Orta Çarşı, Ünye Çikolatası ve Türk-Japon Dostluk Anıtı’nı ziyaret etti, bilgi aldı.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, Atatürk Parkı’nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, projede hedeflerinin yurt dışı bağlantılı acentalar olduğunu ifade ederek, “Acenteler aracılığıyla yurt dışı bağlantılarını kullanıp bölgemize turist transfer etmeleri, dolayısıyla Karadeniz’deki turizmin başlangıç noktasının artık Ünye’nin olması gerekliliğini sağlamak istiyoruz.Bu kapsamda Ünye ilçesi başta olmak üzere Ordu’nun bazı ilçelerini kapsayan 4 günlük bir program uygulanacak. 4 günün sonunda da bir sonuç raporu hazırlanacak.”dedi.

Atatürk parkındaki programda tur operatörleri adına konuşan Karnak Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Aliabet ise “Turizm çok uzun soluklu bir tanıtımdır. Sabır ister, o kadar detaylı güzel şeyler var ki, bunun hepsini 4-5 gün içerisinde göreceğimize inanmıyorum. Biz buraları gezdikçe, zamanla çözüldükçe buraya ciddi yazarlar gelebilir. Burada daha büyük festivaller düzenlenebilir. Eşi benzerini yaptığımız Arap ülkelerinden 750 bin acentalık bir festival bile düzenlenebilir. Samsun’u, Ordu’yu, Ünye’yi çok geniş bu coğrafyayı kapsayacak şekilde güzel bir şekilde planlar yapılabilir. Türkiye’ye 2 milyon para geliyorsa şu an burada en azından bir milyonunu getiren meslektaşlarımız var. Biz 330 milyondan bahsediyoruz, 18 Arap ülkesi. Bu halkın %30’u seyahat ettiği zaman dünyaya 100 milyon Arap turist gidiyor. Biz Türkiye olarak 1.5 milyonunu alabiliyoruz. Hâlbuki görüntüde biz çok iyi Arap turist aldığımızı zannediyoruz ama almıyoruz. Senelerdir İstanbul bütün dünya pazarlarından, yabancı Avrupa ülkelerinden protesto edilmesine rağmen sadece Arap turist ile besleniyor. Yani Arap turizmi o kadar büyük ki nasıl Trabzon, Rize o taraflara gidiyorsa, iyi bir tanıtımla sabırlı bir yollaolacak. Bu tabi seneler alabilir. Bunu başarabiliriz. Tabi biraz yatırım gerekiyor. Tesis gerekiyor. Ama sizlere söz veriyoruz. Biz memnuniyetle zaten bu kadar büyük rakibi bir araya getirmemiz büyük başarıdır. Bu kadar birbirini yiyen acentalar ilk defa bir arada çıkıyoruz seyahate ve sizin bölgenize oluyor. Biz elimizden gelen ne gerekiyorsa yapacağımıza inanıyorum” dedi.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ise yaptığı konuşmada, proje kapsamında yapılan çalışmalar ve düzenlenen geziler neticesinde hem turizm acenteleri, hem Ünye, hem Karadeniz Bölgesi için güzel sonuçlar ortaya çıkacağını söyledi.

Program kapsamında tur operatörleri üç gün daha Ünye ve çevresindeki gezi ve ziyaretleri devam edecek.

Exit mobile version