ÜTSO 2017 Yılını %20’lik Büyümeyle Geride Bıraktı

DSC_0016

 

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor 2017 yılını düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdi.

Başkanlık makamında yapılan toplantıda Zor, “4 yıl önce göreve geldiğimizde verdiğimiz sözlerin neredeyse %100’ünü tuttuk.

Bu nedenle 2017 yılı oda yönetimi açısından güzel geçti” dedi.

Zor, 2017 yılının bütçesinin 865 bin lira olduğunu belirterek, “2018 yılana göre planladığımız bütçe 900 bin lira olacak” diye konuştu.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor:

“Yeni bir yıla girmek üzere tabi bir eski yılımıza da kapatmak üzere bir araya gelmiş olduk. Şimdiden 2018 yılının hem ilçemiz için, hem bölgemiz için, hem de ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Oda olarak bizim yönetimimiz 4,5 yılı geride bıraktı, 5’inci yılın içerisindeyiz. 2017 yılı da odamız açısından son derece iyi geçti. Odamız her geçen yıl en az %20 oranında büyüyen, gelişen, bir oda. Üye kaydı açısından söylüyorum, ekonomik anlamda böyle bir büyüme yok. Ekonomik büyümemizi biz her yıl yaptığımız bütçemizle sağlıyoruz. Bizim geçen yılki bütçemiz 865 bin liraydı, bu yılda 2018 yılana göre planladığımız bütçemizde 900 bin lira civarı olacak. Yani orada %4’lük bir büyüme hedefledik. Biz %100’e yakın hedef tutturan bir kurumuz. İnsanlara tahakkuk ediyoruz, siz şu kadar aidat vereceksiniz diyoruz, sonuçta bu aidatlarımızın %90’nını tahsil ediyoruz.”

Bir Yıl İçerisinde Aktif Üye Sayısı 115 Kişi Arttı…

Kurumumuz iyi temsil edildi diyen ÜTSO Başkanı Durmuş Zor: “bölgenin hakkını, hukukunu iyi korudu, geldiği günden beri bu kuruma kattı. 1888 yılında kurulmuş olan bu oda iyi yönetildi, bizden önceki arkadaşlarımızla da iyi yönetildi güzel şeyler ortaya koydular. Sonuçta bizde onlardan devraldığımız daha iyiye götürme mücadelesi verdik. 2013 yılında elimizdeki aktif üye sayımız 941, askıda denilen yani aidatlarını ödemeyen, değişik sıkıntıları olan, üye sayımız 295 toplam 1236 tane üyemiz varmış. 1236 yenin bugünkü karşılığı 1720 üye, yani 2016’dan 2017’ye 1 yıl içerisinde aktif üye sayımız 115 tane artmış. Yani biz 100 civarında yıllık üye alabilmişiz. Bu şunu gösterir, bölgede yeni işyeri açan insanlar, esnaf odalarımız ve diğer odalarımızda var, bunların yanı sıra en çok tercih edilen odadır. Yeni bir iş merkezi açılmıştır, o iş merkezindeki üyelerin tamamı odamıza üye olmuşlardır. Bölgede iyi büyüyen gelişen bir sivil toplum örgütüyüz” dedi.

Ünye OSB Bizim İçin Gereklidir…

Başkan Durmuş Zor: “Biz bölgemizin problemlerini çözüm yollarıyla birlikte en net ortaya koyduk. Otuz yıldır çözülemeyen dertlerimizi samimi olarak ortaya koyduk. Eğer biz OSB’yi kuramamışsak birey olarak benim sorumluluğum vardır. Bugün yönetimdeyim sorumluluğum vardır. Herhangi bir vatandaş bile Ünye OSB bizim için gereklidir, eğer kalkınacaksak OSB şarttır demişlerdir. Biz 20 otuz yıldır bunu kullanıyoruz, önümüzdeki 4 yıl içerisinde Nisan ayında seçimimiz vardır. Seçimimizden sonraki 4 yıl içerisinde odamızın belirlediği çalışmalarda hedef kriterlerinde de birinci gündemimiz Ünye Organize Sanayi Bölgesidir ve Organize Sanayinin kurulmasıdır. Orta Anadolu bizim Anadolu’ya bağlanma yolumuzdur, geçit alanımızdır. Biz Tokat-Niksar yolumuzun yapılmasını 2’nci sırada alırız.  Bu yol mutlaka yapılmalı Kayseri havzası Ünye’ye gelmeli, tarihi İpekyolu’dur. Karadeniz bölgesini iki tüplü denilen, iki şerit halinde olan, emniyet şeridiyle birlikte üç, gidiş geliş 6 şerit gibi olan bir karayolu standardındaki yol başka bir yerde yok. Maalesef bunu da biz 15-20 yıldır, başaramadık” ifadelerinde bulundu.

2018 Yılında Fakülte Temelinin Atılmasını Bekleriz…

Başkan Zor: “Ünye’nin arkasında odamızın üyesi olan üç tane ilçemiz daha var, Akkuş, Çaybaşı ve İkizce. Yaklaşık 200 bin nüfusa hitap ediyoruz. Eğitim konusunda özellikle yüksek eğitim konusunda bunu söyleyeceğim. Çünkü biz ilkokul, ortaokul ve lise konusunda Ünye olarak oldukça başarılıyız. Ama biz yüksekokul ve üniversite konusunda eksiğiz. Bu noktada da Ordu üniversitesinin Ünye’ye ve Fatsa’ya bakışında eksiği vardır, onun için eksiğiz. Bugün Altınordu merkeze ilave 6 tane fakülte yapılmışken, Ünye’ye ikinci fakülte yapılmamış, Fatsa’ya yapılmamış. Yani biz sadece Ünye’nin hakkını arama değil, dengeli olarak bölgenin eğitimdeki hakkının alınması lazım. Maalesef üniversite konusunda üniversiteye tahsisli en geniş alan Ünye’de olmasına rağmen, daha önce 358 dönüm yer tahsis edilmişti. Şuanda da eski hava alanı olarak bilinen ki, Karadeniz’in gerçekten incisi, altın değerinde olan bir yer, belediye başkanımızın gayretleriyle üniversiteye tahsis edildi. Bu 200 dönümlük yer üzerinde yanılmıyorsam 8 civarında fakülte binası yapılacak, imar çalışmaları yapıldı işaretlendi. Temennimiz 2018 yılında burada, üniversite tarafından, üniversitenin rektörlüğü tarafından bir fakülte temelinin atılmasını bekleriz” şeklinde konuştu.

Başkan Zor, son olarak; “Ünyelileri geçmişte hep bir ilçeyle yada, il merkeziyle yarıştırdılar, kavga ettirdiler, enerji kaybına sebep oldu” diyerek “sonuçta kaybeden biz olduk, artık biz ne Altınordu’nun rakibiyiz, nede Fatsa’nın, bizim rakibimiz kendimiziz, biz kendimizi geçeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

Exit mobile version