Vali Yavuz, Down Sendromluları Özel Günlerinde Yalnız Bırakmadı

Vali Seddar Yavuz, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü münasebetiyle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen etkinliğe katıldı.

“Gönülden Gönüle Giden Gizli Bir Yol Vardır”

Altınordu ilçesi Köprübaşı mevkiinde düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, “İnsan olabilmek, belki en zor işlerden birisidir. İnsan dediğiniz zaman sevgi var, şefkat var, merhamet var, gönül var. Gönülden gönüle giden gizli bir yol var. Önemli olan bu yolları keşfetmektir. Yoksa çok zengin olabilirsiniz, makam, mevki sahibi olabilirsiniz. Güç ve iktidar sahibi de olabilirsiniz ama insan olabilmek, herhalde en zor olandır. Bizim, iyi insan olabilmekle ilgili eksikliğimiz var. Bu eksikliğimizi gidermemiz gerekiyor. Bizim medeniyetimiz, sevgi medeniyetidir. Canlıyı, cansızı, her şeyi sevmektir. Etrafımızdaki her şeye baktığımızda da Allah’ın gücünü ve kudretini görmektir. Dolayısıyla bakmak başka bir şey, ama görmek başka bir şeydir. Cumhurbaşkanımız Sayın recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye, toplumun dezavantajlı gruplarına yönelik sağladığı imkânlar bakımından Türkiye’de adeta bir devrim yapmıştır. Ben naçizane 30 yıldır bu devlete hizmet etmiş ve 30 yılını doldurmuş bir kardeşiniz olarak, bir valiniz olarak bunu buradan söylemek istiyorum. Çünkü, devletin 30 yıllık hafızasına sahibim. Son 16-17 yılda özellikle engellilerimize, yaşlılarımıza, kimsesizlerimize yapılan hizmetler her türlü takdirin üzerindedir” dedi.

“Toplumun Dezavantajlı Kesimine Yıllık 300 Milyon TL Sosyal Yardım Yapıyoruz”

Konuşmasında, Ordu’da verilen sosyal hizmetlere de değinen Vali Yavuz, “Biz, Ordu’da kardeşlerimizi evinden alıyor, rehabilitasyon merkezlerine götürüyor, oradan tekrar evlerine bırakıyoruz. Bugün bu şehirde sadece 7 bin civarında kardeşimize evde bakım hizmeti için aylık 1.300 TL nakdi yardım yapıyoruz. Yıllık 300 milyon TL civarında toplumun dezavantajlı gruplarına Ordu’da nakdi yardım yapıyoruz. Bunlar yeterli mi? Elbette yeterli değil. Ne olması gerekir? Gönüllere girmemiz gerekir. Bu yavrularımızı, çocuklarımızı hayata en iyi şekilde hazırlayıp, onları topluma kazandırmalıyız” diye konuştu.

“Kapımız ve Sevgimiz Sizlere Sonuna Kadar Açık”

Kapısının, Ordu’da yaşayan 772 bin kişiye her daim açık olduğunu ifade eden Vali yavuz, “Sizlerin hizmetinde ve emrinde olmaktan büyük bir şeref duydum. O yüzden de Allah’a hamdolsun ki, sadece Vali Konağında bugüne kadar 500 civarında engelli kardeşimiz benim ikamet ettiğim, emanetçi olduğum eve girebilmiştir. Bu zaten devletle, millet kucaklaşmasının aslında en temel özelliklerinden bir tanesidir. O yüzden de bütün kurum ve kuruluşlar olarak, hep beraber hizmetinizde ve emrinizde olacağız. Bundan hiç şüpheniz ve kuşkunuz olmasın. Kapımız ve sevgimiz size sonuna kadar açık. Bu şehirde yaşayan 772 bin kişiye açık. Ve biz el ele, gönül gönüle bu ülkeyi daha iyi bir hale getireceğiz. Sizlerin sorunlarına daha iyi çözümler üreteceğiz. Bu özel gününüzde sizlerle bir arada olmak istedim. Sizlerle tekrar bir kez daha bir araya gelmek ve varsa sorun ve şikâyetlerinizi de almak elbette bizim en temel görevimiz. Bu vesile ile bir kez daha bu meleklerin annelerinden, babalarından Allah razı olsun diyorum. Çünkü, bir engelli, ya da down sendromlu bir çocuk sahibi olmanın ne demek olduğunu ben de yaşadım ve sizin hissiyatınızı da gayet iyi anlıyorum. Hepinizden Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Programda, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş ta bir konuşma yaparak, “Bugün 21 Mart bir farkındalığı ortaya koyabilmek için hazırlanmış bir gün. Öncelikle Gençlik ve Sor Bakanlığımızın yapmış olduğu bu faaliyet, hem günü hatırlamak, hem günü yaşamak, hem evlatlarımızın özellikle toplum içerisindeki yerlerinin daha da güzelleşmesini sağlayabilmek için bir farkındalık oluştursun. Özellikle mevcut tabloyu en iyi şekilde görebilmek, hem güzelliklerini ortaya çıkarabilmek, farkındalıkları hissetmek ve bilhassa birlikte yaşadığımız bu toplumda bu farkındalığın ortaya koyduğu her türlü sorumluluğu da yerine getirebilmek için gerekli çalışmayı yapmamız gerekiyor. Türkiye, son yıllarda büyük bir gelişim ve değişim yaşıyor. Bunun içerisinde en önemlisi, asla engel tanımayan evlatlarımızın daha da rahat bir hayat süründürebilmeleri için kendini iyi hissetmeleri, toplumda farklı olduklarını hissetmeleri, hissettirebilmeleri ve bundan da öte ailelerin en iyi şekilde geleceğe hazırlayacak katkıyı sunabilmeleridir. Ama iş bize düşüyor, eğitimcilere düşüyor, ülkemize düşüyor, yerel yöneticilere düşüyor. Hep birlikte inşallah bugüne kadar yakaladığımız güzellikleri bundan sonrada en iyi şekilde yakalamaya devam etmemiz gerekiyor” dedi.

Konuşmaların ardından, down sendromlu çocuklar tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu. 

Öte yandan, Orman Haftası münasebetiyle katılımcılara ve vatandaşlara Vali Seddar Yavuz ve protokol mensupları tarafından fidan dağıtımı yapıldı.

 

Exit mobile version