İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Çikolata Yerel Tatlarla Buluştu

Çikolata Yerel Tatlarla Buluştu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ünye’de “Hanım Eli ile Çikolata Yerel Tatlarla Buluşuyor” DOKA projesi atölye çalışması gerçekleşti.

Ünye Atatürk Parkı’nda düzenlenen atölye çalışması programında, proje kapsamında eğitim gören 30 kursiyer ve eğitimciler çikolatayı yerel tatlarla buluşturdu.

Düzenlenen programa, Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Emrah Yılmaz, Ünye Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Özlem Aldemir Yiğit, Ünye ÇATOM Başkanı Selma Hasdemir, Ünye Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevindik Diktepe Demir, eğitimciler ve kursiyerler katıldı.

Programda bu projeyle birlikte çikolatayı ekonomiye kazandırmak istediklerini ifade eden Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Emrah Yılmaz şunları söyledi;

Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Emrah Yılmaz:

“Bu proje uzun soluklu ve aslında bakarsanız DOKA kapsamında bir projeydi. 8 yada 10 yıl öncesine gidersek bu projeler, sokak ve mahalle ölçeğinde, ekonomiyi nasıl canlandırabiliriz projeleriydi. Buradan hareketle yavaş yavaş bölgelerde de bu ekonomik hareketleri görebilelim diye bu projeleri DOKA kapsamında hayata kazandırdık. Bu proje ile de bizim yöresel tatlarımızla birlikte çikolatalar oluşturduk. Bu proje ile yöresel tatlarımızı çikolatayla nasıl oluşturabiliriz ve DOKA, sokak ve mahalle ölçeğinde çikolatayı ekonomiye nasıl kazandırabilirizin bir örneğini gösterdik. Bu bizim son atölye çalışmamız ve 30 tane kursiyerimiz var. İnşallah bu çikolatalarla ekonomiye katkı sağlarız.”diyerek sözlerini tamamladı.

Eğitimci Emrah Zeyyat Karbancıoğlu:

“Biz çikolatayı sıfırdan yapmıyoruz. Bu fabrikasyon ve büyük bir tesis gerektiren bir süreçtir. Çünkü bunlar çok uzun zaman isteyen ki fermantasyon süreçleri 60 güne kadar yüksek ısı altında bekletme süreleri oluyor. Bu işi Türkiye’de profesyonel olarak yapanlar da burada bizim yaptığımız gibi yapıyorlar. Kuvertür dediğimiz kalıplardan alarak temperleme adı verilen bir süreçten geçirerek hazırlıyorlar, parlaklık veriyorlar, kıvam kazandırıyorlar ve ardından kalıplara döküyorlar. Biz burada hem dökme çikolata hem de kalıplama ve dolgulama işini yapacağız. Burada 30 kursiyer 120 saatlik bir eğitim aldı. Ağustos ve eylül aylarında 2 aylık bir eğitimimiz oldu. Belediyemizin desteği ile bizde güzel şeyler yapmaya çalıştık.” diye konuştu.

Çikolata Yerel Tatlarla Buluştu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Asayiş Gazetesi