eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Ünye’de Kene Can Aldı

Ünye’de Kene Can Aldı
20 Temmuz 2015 - 18:14

Siroz zannedildi fakat kene ısırdığı ortaya çıktı

ddd

14.07.2015 tarihinde, Ünye ilçesine bağlı Yavi Köyünde ikamet eden Saca Mahallesi Camii İmamı Ali Engin’in abisi Mustafa Engin isimli şahıs fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Ardından birkaç hastaneye daha götürülen Mustafa Engin kaldırıldığı son hastane olan Samsun Araştırma Hastanesinde sağlık ekipleri tarafından yapılan tüm müdahelelere rağmen hayatını kaybetti.

 Önce siroz denildi fakat sonrasında Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi hastalığından kaynaklandığı öğrenildi.

Ünye’nin Yavi Köyünde ikamet eden Mustafa Engin isimli şahıs 14.07.2015 tarihinde ikamet ettiği evinde rahatsızlanarak Ünye Devlet Hastanesine kaldırıldı. 15.07.2015 tarihinde Ünye Devlet Hastanesinden Fatsa Avrasya Hastanesine götürülen Mustafa Engin, 16.07.2015 tarihinde yani Ramazan Bayramının arefe günü, bulunduğu Hastaneden Samsun Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Kaldırıldığı hastanede kendisine siroz teşhisi konularak burada bir süre yoğun bakımda kaldı ve 17.07.2015 tarihinde sağlık ekipleri tarafından yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti ve memleketin de toprağa verilmek üzere yola çıkarıldı.

Akabinde kendisi ile ilgilenen doktorun fenalaşması üzerine Mustafa Engin isimli şahıs tekrar hastaneye getirilerek otopsi yapılması istendi. Otopsi sonucunda  Mustafa Engin isimli şahsın Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi, halk arasında kene ısırması diye tabir edilen hastalığa yakalandığı tespit edildi. Kırım-Kongo Kanamalı Ateşinin, siroz hastalığı ile aynı belirtileri gösterdiği için böyle bir yanılgıya düşüldüğü ifade edilirken, ölüm sebebinin Kırım-Kongo kanamalı ateşin (Kene Isırması)’dan dolayı olduğu öğrenildi.

Hayatını kaybeden Mustafa Engin isimli şahsın defni için gereken bütün işlemler yapıldıktan sonra mühürlü bir tabut içine konularak sağlık ekipleri eşliğinde memleketi olan Ünye’nin Yavi köyüne getirilerek toprağa verildi. Kimsenin tabut etrafına yaklaşmasına müsaade etmeyen ve tabutun taşınması için koruyucu bantlar ile yaklaşılmasını sağlayan sağlık ekipleri normalden daha derin bir mezar kazdırarak tabut ile birlikte gömülmesini ve mezarın içinin ilaçlanmasını sağladılar.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-