eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

SU SORUNU TARİH OLUYOR

SU SORUNU TARİH OLUYOR
05 Eylül 2015 - 11:07

SU İÇİN 600-700 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPILACAK

 1F6A1181

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz Ordu’nun sorunlarına çözüm üretmeye devam ettiklerini belirtirken ,hemşerilerimiz artık su sorunu yaşamayacak dedi.

Başkan Yılmaz ,Bu sene biz 52 milyon liralık su yatırımı yapıyoruz ve tamamı kendi öz sermayemiz. Su ve yola ayırdığımız para 250 milyon lira. Yaklaşık dönem sonuna kadar 600-700 milyon liralık bir yatırım yapmak suretiyle su ve yolumuzu evladiyelik çözüyoruz. Sayıyı 187 bin aboneden 227 bine çıkarttık. Abone sayısı arttıkça su sorunu daha hızlı çözülüyor. Bize yakın bir Büyükşehir henüz su saatlerini bile devralmamış. Büyükşehir olmadan önce suya toplam 4 milyon lira harcanmış. Biz 2 yılda 92 milyon lira yatırım yapıyor ve ilçelerimizin su alım yapılarını yeniliyoruz ve yeni tesisler inşa ediyoruz.

 

Mahalle mahalle gezerek yerinde inceleme yapacağız. Muhtarlarımızıda yanımıza alarak mahallede kim ne yapmış, ne eksik hepsini inceleyeceğiz. Geçtiğimiz yıl ağustos ayında Ordu’da suyun vatandaşa ulaşma oranı 100 üzerinden 65’ti, şimdi 100 kişinin 85’i Ordu’da sudan rahat bir şekilde istifade edebiliyor. 30 yıldır var olan su sorununu ancak biz yine vaad ettiğimiz gibi 2017 yılına kadar bitireceğiz. Köylerimizdeki su sorunlarının farkındayız. Tonlarca suyu yüzlerce su tankerleriyle vatandaşlarımıza götürdük. Geçici bir dönemdeyiz. Ordu’da, ağustos ayının başıyla eylül ayının 15’ine kadar olan süre kuraklık ayıdır. Bu süre içerisinde su tankerlerimizle, 24 saat düzenli bir şekilde sistemini kurduğumuz “Alo 185” hattından gelen talepleri yerine getiriyoruz. Bu çerçevede biz bu yılda eksik kalan bölümlerin su ihtiyacını karşılıyoruz.Tüm ilçelerdeki içme suyu arıtma tesislerini kontrol ediyoruz. Ordu bu yağmura rağmen suyu çok olan bir il olmadığı gibi yeraltı suyu çok zayıf olan bir il. İnşallah gelecek yıl ve 2017 yılında Ordu’da susuzlukla ilgili hiçbir sıkıntı bırakmayacağız.

yunus_emre-21-214x300 img288

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-