METROPOL ORDU
2015 Yılı Gençlik Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenen, Ordu Valiliği koordinasyonunda başvuru sahipliğini Ordu Yeşilay Derneği ile Valilik AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi’nin yaptığı “Maddeye Sarılma Hayata Sarıl” projesi kapsamında piknik etkinliği gerçekleştirildi.
Boztepe’de gerçekleştirilen piknik etkinliğine, Vali Vekili Ahmed Akın Varıcıer, Vali Yardımcıları Mehmet Erhan Tuncer, Engin Avcı, İl Milli Eğitim Müdürü Dr.Şaban Karataş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Recep Dizdar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Aziz Erdoğan, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Eyyubi Kılıç, Denetimli Serbestlik Müdürü Resul Emrah Bilgin, Yeşilay Derneği Ordu Şube Başkanı Cengiz Keskin ve projeden istifade eden gençler katıldı.
Proje yürütücüsü kurum olan İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Eyyubi Kılıç, “Maddeye Sarılma, Hayata Sarıl” projesi kapsamında çeşitli etkinlik ve aktiviteler yapıldığını belirterek, düzenlenen piknik etkinliğinin de bu aktivitelerden birisi olduğunu söyledi.
Düzenlenen piknik etkinliğinde bir konuşma yapan Vali Vekili Ahmed Akın Varıcıer, “Öncelikle böyle bir programa davet edildiğimiz için ve sizlerle bir arada olduğumuz için çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Çünkü biz bir aileyiz. Bu aile, birlik ve beraberlik içinde olduğu müddetçe gerçek anlamda bir aileyi ifade eder. Medeniyet yürüyüşümüzde bazı kardeşlerimiz yaşadıkları talihsizliklerle geride kalmışlarsa, tökezlemişlerse, bizim hedefe yalnız varmamız bir şey ifade etmez. Hedefe birlikte yürümemiz ve birlikte varmamız lazım. Sosyal devlet bunun için vardır. İmkanlarını bunun için seferber etmelidir. Bu gençlerimizin çoğu hayatının baharında bir takım talihsizlikle yaşamış olabilirler. Aile yapımızın geniş aileden çekirdek aileye döndüğü büyük şehirlerimizde daha çok risk altında bu gençlerimiz. Biz ne yapmalıyız? Bir çok proje hayata geçirilerek başarılı sonuçlar olabilir. Ama aile içi iletişimi geliştirmek ve nesiller arası bu etkileşimi kuvvetlendirmek mecburiyetindeyiz. Özellikle aile büyüklerine sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Onların varlığı bizim için bir sigorta. En büyük sorun iletişimsizlik. Çocuk anlatacağı derdini başka ortamlarda söylüyor. Özellikle ergenlik çağındaki çocuklarımız, gençlerimiz zaten anne babayla fazla iletişim kuramadığı için arkadaş arıyor. Devlet olarak bizim burada fonksiyonumuz ne olabilir belki gençlerimize ümit verme, problemlerini çözme noktasında yetki kullanabiliriz imkanlar sunabiliriz. Sizler bizim için önemlisiniz, değerlisiniz, bizim geleceğimizsiniz” dedi.
Denetimli Serbestlik Müdürü Resul Emrah Bilgin de etkinlikte yaptığı konuşmada, “Denetimli serbestlik müdürlüğü olarak kişilerin topluma kazandırılması, toplumda suçun önlenmesi adına bir çok çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalar içerisinde temel hedefimiz, insan onuruna saygı, tarafsızlık ve hizmet verdiğimiz kişilerin yararını gözetmek. Bir çok alanda çalışmalarımız mevcut. Bunlardan en önemlisi kişilerin maddeden kurtulmalarına yönelik uzmanlarımızca hazırlanmış sigara, alkol bağımlılığı programıdır. Bunun dışında öfke kontrol programı, hayat boyu değişim programı adı altında değişik programlar müdürlüğümüz tarafından uygulanmaktadır. Öncelik olarak kişilerle ilgili olarak risk ve ihtiyaç değerlendirmesi yapıldıktan sonra uzmanlarımız tarafından ilgili kişiler ilgili programlara yönlendirilmekte. Ayrıca bu kişilerin meslek ve sanat edinmeleri kendi işlerini kurmaları öncelikli hedeflerimiz arasında” diye konuştu.
Yeşilay Derneği Ordu Şube Başkanı Cengiz Keskin ise etkinlikte yaptığı konuşmada, “Yeşilay olarak bundan sonra farklı alanlarda geliştireceğimiz farkındalık projeleriyle ilimizin gündeminde olmak durumunda olacak. İnşallah bundan sonra güzel çalışmaları, paydaşlarımız olarak kabul ettiğimiz kurumlarla yapmak istiyoruz. Bu nokta daha dün il milli eğitim müdürümüzle bir protokol imzaladık. Bu protokolle beraber tüm okullarımızda maddeyle ilgili bağımlılıkla ilgili güzel yarışmalar ve çalışmalar yürüteceğiz” şeklinde konuştu.
Proje Koordinatörü İsrafil Köse ise, katılımcılara proje hakkında bilgiler vererek, “Projemiz, sosyal aktivitedir ve rehabilite edici ve koruyucu tedbirlerin bulunduğu bir sosyal sorumluluk projesidir. Lise çağında özellikle lise sondaki öğrencilerimizin koruyucu ve sosyal aktivite içeriğinin bulunduğu projedir. Bununla birlikte denetimli serbestlikten faydalanan arkadaşlarımız da var. Faaliyetler hava soğuk olduğundan yapılamadığı için bir yemek tertip ettik. Bu etkinliğin aynısını lise talebelerine de yapacağız. Bunun dışında sportif ve sanatsal faaliyetlerimizde olacak. 19 ilçemizde tiyatro faaliyeti gerçekleştirdik. Bununla beraber seminerlerimiz ve konferanslarımız olacak. Bunlar da uzman kişiler tarafından verilecekler. Bu aktivitelerle projemizi sonlandıracağız” dedi.
Denetimli serbestlikten yararlanan ve düzenlenen etkinliğe katılan gençler de, böyle sosyal sorumluluk projeleri ile kendilerine sahip çıkılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, piknik etkinliğini düzenleyenlere teşekkür ettiler.