İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. BU FIRSATI KAÇIRMAYALIM

BU FIRSATI KAÇIRMAYALIM

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lisanslı Depoculuğun önü açıldı

manet_2

Hükümetin seçim vaatlerinde yer alan eylem planındaki desteklerin bir kısmı Resmi Gazete’de yayımlanan kararnamelerle yürürlüğe girdi. Buna göre, tarımda küçük aile işletmelerine dekar başına 100 lira destek verilirken, tarımsal yatırımlara da 10 milyon liraya kadar faizsiz kredi imkanı getirildi. Bakanlar Kurulu’nun Resmi Gazete’de yayımlanan kararlarına göre, küçük aile işletmelerinin sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı ve işletme büyüklüğü 5 dekar veya altında olan çay ve fındık ürünleri hariç meyve, sebze, süs bitkisi ve ıtri-tıbbi-aromatik bitki yetiştiriciliği yapan kamu kurum ve kuruluşları dışındaki gerçek ve tüzel kişilere 2016’da dekar başına 100 lira küçük aile işletmesi desteği ödemesi yapılacak.

LİSANSLI DEPOCULUK

Kararname kapsamında 5 milyon liraya kadar lisanslı depoculuk yatırımlarında yatırım döneminde yüzde 50, işletme döneminde yüzde 25 faiz indirimi sağlanacak. Yayımlanan karar Ordu’daki sivil toplum kuruluşlarını da mutlu etti. Sivil toplum kuruluşları, Ordu’nun hayal ettiği lisanslı depoculuğun önünün açıldığını kaydetti.

FINDIĞIN KURTULUŞU ÜRÜN BORSASI

Alınan kararların ülke için mutluluk verici olduğunu ifade eden Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, Fındıkta Lisanslı Depo ve Spot Borsası’nın Ordu için ihtiyaç olduğunu söyledi. Şahin, “Lisanslı depo fındığın kurtuluşudur. Bizim ürün borsasını kurabilmemiz için öncelikli olarak lisanslı depoyu hayata geçirmemiz gerekiyor. Biz Başbakan Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un her Ordu’ya gelişinde kendisine ısrarla lisanslı depoculuk ile ilgili raporlar sunduk. Önceliğimizin lisanslı depo olduğunu söyledi. Kendiside bizi her defasında dinleyerek elinden geleni yapacağını ifade etti. Bugün geldiğimiz noktada da bu çalışmalarımızın verimini alıyoruz. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

LİSANSLI DEPO KANAYAN YARAMIZ

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt ise yaptığı açıklamada, “Lisanslı deponun önünün açılması, üreticilerimizin önünün açılması demektir. Lisanslı depoculuk üreticilerimizin menfaatinedir. Bizim için olmazsa olmazlardandır. Lisanslı depo üreticilerimizin sırtını dayayacağı bir kurum olacak. İnşallah bir an önce lisanslı depo ilimizde hayata geçer. Ben bu noktada hükümetimize teşekkür ediyorum. Çünkü lisanslı depo bizim kanayan yaramızdır. Devletimiz vaatlerin bu sorunumuza da değindiği için çok mutlu olduk.” diye konuştu.

 

BAŞVURULAR 31 EKİM 2016’YA KADAR DEVAM EDECEK

Diğer taraftan, Bakanlar Kurulu, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından çiftçilere 2016 yılında kullandırılacak kredilere ilişkin indirimli faiz oranlarını belirledi. İndirim tarımsal kredi cari faiz oranları üzerinden, yatırımın türüne göre yüzde 25 ile yüzde 100 arasında değişen oranlarda uygulanacak. Buna göre, damızlık süt sığırı yetiştiriciliği yatırım döneminde yüzde 100, işletme döneminde ise yüzde 50 faiz indirimli olmak üzere 750 bin liraya kadar destek verilecek. 750 bin ile 5 milyon lira arasındaki kredilere yatırım döneminde yüzde 75, işletme döneminde yüzde 25 faiz indirimi uygulanacak. 5 milyon lira 12.5 milyon lira arasındaki yatırım döneminde yüzde 50, işletme döneminde yüzde 25 kredi faiz desteği verilecek. Yaygın hayvansal üretimde 200 bin liraya kadar olan kredilerde, yatırım döneminde yüzde 75, işletme döneminde yüzde 50 destek uygulanacak. Damızlık etçi ve kombine sığır ile damızlık düve yetiştiriciliğinde 7.5 milyon liraya kadar kredi kullandırılabilecek. Krediye yatırım döneminde yüzde 100, işletme döneminde yüzde 75 faiz desteği verilecek. Büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde 3 milyon liraya kadar kredi için yatırım döneminde yüzde 50, işletme döneminde yüzde 25 destek verilirken, büyükbaş besiciliğinde yatırım ve işletme döneminde 5 milyon liraya kadar kredi için yüzde 50 faiz desteği sağlanacak. Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde 5 milyon liralık kredi için yatırım döneminde yüzde 100, işletme döneminde yüzde 75 faiz desteği öngörülürken, küçükbaş hayvan besiciliğinde yatırım döneminde yüzde 100, işletme döneminde yüzde 50 destek sağlanacak.

BU FIRSATI KAÇIRMAYALIM
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Asayiş Gazetesi