İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. OTİZM ORANI DÜŞÜYOR

OTİZM ORANI DÜŞÜYOR

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

METROPOLHABER

OTİZM ORANI DÜŞÜYOR FATSA ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ MÜDÜRÜ SENİHA DOLU : “OTİZMİN TEDAVİSİ EĞİTİMDİR”

FATSA ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ MÜDÜRÜ SENİHA DOLU : 

“OTİZMİN TEDAVİSİ EĞİTİMDİR”

Ordu’nun Fatsa İlçe Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Seniha Dolu, otizm oranının her geçen gün düştüğünü ifade ederek, “Otizmin tedavisi eğitimdir” dedi.

1990 yılında 10 binde 1 olan otizm oranının 2001 yılında 150’de 1, 2006 yılında 100’de 1 ve günümüzde her 88 çocuktan birinin otizmli olduğunu belirterek önemli bir konuya dikkat çekti.
2011 yılında otistik çocuklar eğitim merkezi olarak eğitim öğretime 9 öğrenciyle başladıklarını kaydeden Müdür Seniha Dolu, 2016 yılında 35 öğrenciyle Rehberlik Araştırma Merkezi’nin 1. katında eğitim-öğretim faaliyetlerine devam ettiklerini söyledi.

“BİREYSEL EĞİTİM PLANLARI HAZIRLIYORUZ”
Otizm ile ilgili bilgi veren müdür Seniha Dolu, en önemli tedavi yönteminin yoğun bir eğitim programı olduğunu belirterek şunları söyledi: “Otizm, 3 yaşından önce başlayan ve ömür boyu süren sosyal etkileşime ve iletişime zarar veren, sınırlı ve tekrarlanan davranışlara yol açan beynin gelişimini engelleyen bir rahatsızlıktır. Otizm bir sebep değil bir sonuçtur. Otizmin günümüz de sebepleri araştırılmakta olup hala nedenleri bulunamamıştır. En iyi tedavi yöntemi yoğun eğitim programıdır. Burada öğrencilerimizin akademik gelişimi (okuma-yazma ve matematik), dil ve konuşma gelişimi, sosyal beceri gelişimi, psikomotor gelişimi vb. gibi alanlarda Milli Eğitim Bakanlığının mevzuatları çerçevesinde eğitim verilmektedir. Bunların yanında aile eğitim programları, uygulamalı davranış geliştirme alanlarında da eğitim verilmektedir. Her öğrencinin önkoşul becerilerine göre aile ile birlikte karar verilerek bir Bireysel Eğitim Planı hazırlanır. Biz niceliksel açıdan küçük ama niteliksel açıdan kocaman bir aile olarak, öğrencilerimizin kendi kendilerine yetmeleri bilgi ve kültür düzeylerini yükseltmeleri, bir meslek sahibi olup bu meslekte iş edinmeleri ve diğer insanlarla sağlıklı ilişkiler kurup toplumun her alanına katılabilmeleri için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bunu yeni bir kurum kültürüne sahip olan bir aile olarak her geçen gün daha ileriye taşımak için sürekli çalışıyoruz. Alanda var olan yenilikleri takip edip onların uygulayıcısı olmayı, zaman zaman öğrencilerimize yönelik özel eğitim uygulamaları üretiyoruz” diye konuştu.

OTİZM ORANI DÜŞÜYOR
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Asayiş Gazetesi