İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. RESMİ MÜCADELEMİZ SES GETİRDİ

RESMİ MÜCADELEMİZ SES GETİRDİ

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CDED01.07.2011 yılında 3194 Sayılı İmar Kanunu’na “… şantiye şefliğini mühendisler üstlenirler..” hükmü ile beraberinde çeşitli yasa ve kanun maddelerince yetkilendirilmiş tanınmış olan teknikerlerin hakları gasp edilmeye bir bir ellerinden alınarak etkisizleştirilmeye devam ederken   bir inşaat mühendisinin T.C. Danıştay 6. Daire Esas No: 2011/7501, Karar No: 2015/3383 açtığı davayı kazanması üzerine teknikerlere “YARDIMCI KONTROL ELEMANI” görev kapısı yetki ve sorumlulukları durdurulmuştu. Bunun Açıkça bir hak gaspı olduğunu ifade etmiştik.

 Türkiye Cumhuriyetinin Hukuk Devleti olduğuna inancımız devam etmektedir.

 

EYLÜL 2015 TARİHİNDE T.C. BAŞBAKANLIK MAKAMI’NA TAKDİM ETTİĞİMİZ DOSYADA YER ALAN MADDELERDEN BİR TANESİ OLAN YAPI DENETİM SORUNU 28 OCAK 2016 TARİHİ İTİBARİYLE ÇÖZÜMLENMİŞ OLUP, T.C. BAŞBAKANLIK TARAFINDAN DİĞER MADDELERİNDE ELE ALINDIĞI TEKNİKERLER BİRLİĞİ GENEL MERKEZİNE RESMİ YAZI İLE BİLDİRİLMİŞTİR.

 

4708 sayılı Kanun mimar ve mühendisin dışındaki teknik elemanlar yardımcı kontrol elemanı olarak nitelendirilmiş, yapı denetim kuruluşlarının denetçi mimar ve mühendislerin yanında yardımcı kontrol elemanları da istihdam edeceği belirtilmiştir.

 

4708 sayılı Kanun içeriğine bakıldığında “ Yardımcı kontrol elemanı olarak” denetçi mimar ve mühendislerin sevk ve idaresi altında ve kontrol elemanları ile birlikte yapı denetimi faaliyetlerine katılan teknik öğretmen, yüksek tekniker, tekniker ve teknisyenler olarak tanımladığı görülmektedir.

 

Teknikerlik, Sadece Teknikerlerin meselesi değildir. Teknikerlik Ekonomiye üretici güç demektir, Ülkeye katma değer üretmektir, Tüketici haklarının korunması demektir, Nitelikli hizmet almak demektir, Uzaya üs kurmak demektir, Denizciliğin-Havacılığın gelişmesi demektir, Sağlıklı gıda demektir, Hayvancılığın benimsenmesi demektir, Ziraatın teknolojiyle bütünleşmesi demektir, Madenciliğin uykudan uyanması demektir, Toplum sağlığı demektir, Endüstrinin ayağa kalkması demektir. Kaynakların yerinde değerlendirilmesi demektir. Terörizme karşı teknolojik mücadele demektir, Uluslararası boyutta teknolojik, ekonomik, iktisadi güç demektir. Sofralara ucuz aş demektir, İşsizlere iş kapısı demektir, Evsizlere ev demektir.

 

Bizler 2 yıl Üniversite teknik eğitim almış olan, çoğu çiftçi, işçi, memur dar geliri ailelerin çocukları olarak bu ülkede doğduk, burada yaşamak istiyoruz. Bizler bu ülkenin evlatlarıyız. Ancak nedense yok sayılıyoruz.

 

Bunca yıl biz boşuna okumuşuz. Tüm Teknikerlerde olduğu gibi İnşaat teknikeri, yapı denetim teknikeri Türkiye şartlarında yok sayılıyor bütün yetkileri alınıyor. Şantiye şefi olamıyor, şantiyelerde denetim yapamıyor.

 

İnsanlar bu okullardan mezun olabilmeleri için canları çıkıyor ve bir açıklama yapılıyor inşaat teknikerleri şantiye şefi olamaz inşaat denetleyemez. Peki siz büyükler size soruyorum? Niçin bu okulları açtınız ve mezun vermektesiniz yazıktır günahtır boşun a mı okundu bu okullar …

 

MADEMKİ TEKNİKERLERE İHTİYACINIZ YOK, MESLEK YÜKSEKOKULLARININ DEVAM ETTİRİLMESİNDE ISRARCILIĞIN GEREKÇESİ NEDİR? NİÇİN HER YENİ GÜNDE MESLEK YÜKSEKOKULLARI AÇMA İHTİYACI HİSSEDİYORSUNUZ?

AB’ye girme mücadelesi yaşayan, yüzünü gelişmişliğe dönmüş, modern yaşamı benimsemiş bir ülkede, Üniversite eğitimi almış teknikerlerin, bir çıraktan ya da bir belediye kursiyerinden farklı değerlendirilmemesi cehaletten ve ülke kaynaklarının savurganlığından başka bir şey olmasa gerektir.

 

Ülkemizin mevcut tekniker işgücü, çalışma hayatında gerekli düzenlemelerin yapılması kaydıyla (meslek odasının kurulması, görev-yetki-sorumlulukların tanımlanması) dünya ile rekabet edebilecek bir yapıyı oluşturması işten bile değildir.

 

Ülkemizde genel olarak Uygulama alanlarında tüm yasa ve yönetmeliklerde Teknikerlere haklar verilmekte fakat nedense teknikerler teknik eleman tanımlaması dışında tutulmaktadır.

 

Teknik ve mesleki eğitim, uluslararası rekabette genç nüfusu ile ön plana çıkmak isteyen ülkemize avantaj yaratacak şekilde yeniden yapılanmalıdır.

 

TEKNİKER MESLEKTAŞLARIMIZ SİZİN YEGANE KURULUŞUNUZ TEKNİKERLER BİRLİĞİ’DİR. MESLEĞİNİ ÖNEMSİYORSAN İLGİSİZ KALMA BİRLİĞİNE ÜYE OL. Sizler üye olarak, Teknikerler Birliği’ne destek verir, Teknikerler Birliği’nde görev üstlenirseniz, kısa bir sürede sorunlarımız çözüldüğü gibi, 3194 Sayılı İmar Kanunu’nda birçok yetki alabileceğimiz düzenlemeleri sağlatabiliriz.

 

Desteğinizle mücadelemizin tüm branşlardaki tekniker sorunlarının adım adım çözümüne vesile olduğunu görmekteyiz.

 

Sorunlarımızı anlattığımız hiçbir kurum ve kuruluş bize haksızsınız demedi.

 

Haydi durma! Bu mücadelede sende yerini al!

 

Musa Kıranlı

Türkiye (Tüm MYO mezunları) Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilcisi

Ünye Fen Adamları Derneği Başkanı

 

 

 

 

 

RESMİ MÜCADELEMİZ SES GETİRDİ
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Asayiş Gazetesi