BASIN AÇIKLAMASI
Ünye İkizce Çaybaşı Akkuş Çevresi Sivil Toplumun Sesi Platformu(ÜNİÇAP) 3. Toplantısını Akkuş’ta yaptı. Toplantıya 4 ilçeden ÜNİÇAP STK temsilcileri ile Akkuş Kaymakamı Hüseyin Atila ve Belediye Başkanı İsa Demirci katıldı.
Toplantıda Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci ve Akkuş Kaymakamı Hüseyin Atila ÜNİÇAP temsilcilerine yörenin mevcut durumu, ihtiyaçları ve sorunları hakkında bilgilendirme yaptılar.
Konuşmacılar sunumlarında Akkuş’taki asıl sorunun ulaşım sorunu olduğuna dikkat çekerek, Ordu ilinde en uzun yol ağının Akkuş’ta bulunduğunu, ilçe sınırları içindeki her yolda rahat ve güvenli ulaşım yapılabilmesi için çalışıldığını belirttiler. Akkuş’un komşu ilçelerle bağlantısını sağlayan İkizce-Kaynartaş-Yoğunoluk-Akkuş, Çaybaşı-İlküvez-Akkuş yollarındaki iyileştirmelerin yapılması… Ünye-Akkuş-Niksar yolunun da artık bilmece olmaktan çıkmasını, hangi güzergahtan yapılacağına bir an önce karar verilmesini ve çalışmaya geçilmesi istendi.
Yapılan sunumda öne çıkan bir başka konu; ilçede son yıllarda harekete geçirilen organik tarım çalışmaları oldu. Akkuş’ta organik tarımda önemli mesafeler alındığı; Akkuş fasulyesinin ve organik yumurta tescilinin yapıldığı… Fasulye üretiminin artırılması için alan çalışması ve kurak geçen aylarda sulama imkanı için yapılan faaliyetlerin sürdüğü ifade edildi. Beyaz patatesle ilgili de Ordu Üniversitesiyle iş birliği yapıldığı, 300 dönüm arazi üzerinde bu yıl çalışma başlatılacağı… Bu alanda makineli üretim yapılacağı, organik beyaz patatesin de tescilinin yapılacağı belirtildi.
Akkuş’un tarihi, doğal değer ve güzellikleriyle görülmeye değer bir bölge olduğuna dikkat çekilen sunumlarda, ilçede safari turizmiyle ilgili olarak çalışma başlatıldığı… Turizm alanındaki en büyük eksikliğinin altyapı ve tesis noksanlığı olduğu belirtilerek, bu konuda Belediyenin Tekketepe’de başlattığı projenin önemine dikkat çekildi.
Yapılan sunumlarda Akkuş’taki orman ürünleri fabrikasının kapatılmasının ilçe ekonomisi için büyük bir kayıp olduğu… Bu kaybın önüne geçmek, Akkuş ekonomisini büyütmek amacıyla projelendirilen, orman ürünlerinin işleneceği yarı açık cezaevinin bir an önce kurulmasının gereği vurgulandı. Ayrıca, cezaevinin hizmete girmesiyle birlikte Ordu Üniversitesi Akkuş yerleşkesinde orman ürünleri üzerinde eğitim verecek iki bölümün açılacağı, yüksek öğrenimin Akkuş ilçesinin büyüyüp gelişmesindeki önemi belirtildi.
Sunumlar toplantıya katılan ÜNİÇAP temsilcileri tarafından ilgiyle dinlendi. Akkuş’la ilgili dile getirilen her konunun özellikle öne çıkan yukarıdaki dört ana konunun ÜNİÇAP tarafından dikkatle izlenmesine ve yapılacak çalışmalarda destek olunmasına oy birliği ile karar verildi.
Akkuş’taki toplantıda ÜNİÇAP’ın yeni logosu oylanarak kabul edildi. Bundan sonraki toplantının 29 Mart 2016’da Çaybaşı’nda toplanmasına karar verildi.
ÜNİÇAP YÜRÜTME KURULU