eskort samsun

ÜNYENETHABER

CHP Kadınları, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutladı

CHP Kadınları, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutladı
08 Mart 2016 - 15:11

2

Cumhuriyet Halk Partisi Ünye Kadın Kolları Başkanı Sümeyya Sezgin Baş ve yönetim kurulu üyeleri bayanlar parti binasında 8 Mart dünya kadınlar günü nedeni ile basın açıklaması yaptılar.

Bugün Dünya’nın Kadınlar Günü olarak kutladığı ,bizim ise siyasal duruşumuzla yoğurularak Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak andığımız, daha çok alanlarda mücadele için kullandığımız 8 Mart’ın tarihi kökenlerine de atıf yaparak 8 Mart 1857 yılında daha iyi çalışma koşulları isteyerek greve başlayan, sayıları 40 bini bulan emekçi kadınlarımızın manevi şahıslarını da selamlıyorum. Bu grev sırasında fabrikada çıkan yangında can veren 129 kadın işçiyi hüzün ile anıyoruz diyen CHP kadın kolları Baş,konuşmasına söyle devam etti.

ATATÜRK KADINA ÖNEM VERDİ1

Değerli basın emekçileri 8 Mart’ın değerini anlamaya çalışırken kadının yeri bakımından ülkemizin tarihinde de 1 haftalık bir geri gidiş ile içinde olduğumuz Mart ayının önemine de değinmek isteriz. Ülkemizde kadının çağdaş ve özgür bir birey olması konusunda öncü olan kurucu genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk 1923 yılının 1 Mart’ında Latife Hanımı yasama öneminin açılış nedeniyle yapılan oturumu izlemesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getirerek o dönemin koşullarında nasıl bir çığır açtığını hatırlıyoruz.

Yine 1935 yılının 1 Mart’ında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 5. Dönemin çalışmalarına başlarken ilk kez 18 kadınımızın milletvekili olarak meclis sıralarına yer aldığını belirtiyor. Bu dev adımları atan Ulu Önderimizi şükranla ve minnetle anıyoruz.

KADINLAR BAŞARILARI İLE TAÇLANMALIDIR.

Kadın gördüğü şiddet ve uğradığı haksızlıklarla çileli koşullarıyla değil, işindeki başarısıyla, fedakar duruşuyla, yeni nesillerin yetişmesinde olmazsa olmazlarıyla anılacak bir Türkiye için çalışıyoruz. Tüm çabamız kadınların insan hakları temelinde siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesi ve toplumun bu gelişimi benimsemesi için bu değişim ve gelişiminde kadının ekonomik, sosyal başarıları ile taçlanması içindir. Kadının ayak seslerinin duyulmadığı, kadının eliyle yoğrulmadığı hiçbir mücadele başarıya ulaşmamıştır ve ulaşamayacaktır. Bu nedenledir ki kadın omuzlarındaki yükün farkında olarak tüm anaç tavrıyla sorumlu tüm kesimlerin sorumluluğunu kucaklamaktadır.

Sevgili anneler ve kardeşler. Buradan evlatlarını, kardeşlerini, eşlerini bu vekalet savaşlarına teröre kurban vermek istemeyen kadınlar olarak sevgi, barış ve merhamet yürekli bütün kadınlarımıza  selam gönderiyoruz. Biz üreten emekçi kadınlar olarak diyoruz ki, siyasi erki elinde bulunduranlara kadınlar vekalet savaşlarınızda kullanılan kirli silahlarınız dan ayrıca diktacıların yasaklarından ve şeriatçı diyanet fetvalarından daha güçlüdür. Yaşasın 8 Mart Yaşasın Örgütlü Kadınların Mücadelesi diyorum. Tekrar tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-