eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÖĞRENCİLERE YGS ÖNCESİ MÜJDE

ÖĞRENCİLERE YGS ÖNCESİ MÜJDE
11 Mart 2016 - 23:34

1 (2)

ÖSYM tarafından son dakika kararı olarak açıklanan haberde YGS sorularının tamamının sınav sonunda Temel Soru Kitapçığı adı altında kurumun internet sitesinden yayınlanacağını duyan öğrenciler sınava birkaç gün kala bu haber ile az da olsa rahatlamış oldu.  

Final Temel Lisesi Rehber Öğretmeni İsmail Abanoz, YGS sorularının tamamının sınav sonunda Temel Soru Kitapçığı adı altında kurumun internet sitesinden yayınlanacağı haberi ile ilgili şunları söyledi; “Şimdi normalde ÖSYM 1-2 sene önce sınav sorularını yayınlıyordu. Daha sonra aldıkları bir karar doğrultusunda soruların belli bir kısmını yayınlayacağını söyledi. Daha sonra insanlar sınavdan çıktıktan sonra bilgi edinme hakkından ve neler yaptıklarını görmek istediklerinden dolayı sadece belli bir kısmını görüyorlardı. Soruları görememelerinden dolayı mahkemeye verildi. Mahkemeye verildikten sonra bunu öğrenciler kazandı. Öğrenciler kazandıktan sonra devlet bunu yine böyle piyasaya değil de öğrenci sadece kendi sayfasında soruların tamamını görebiliyordu. İnsanlar buralardan soruların tamamını bulup piyasaya çıkardığı için bu sefer de insanlar soruların tamamını görebilir diye açıklama yapıldı. Bu durum öğrencilerde büyük bir sevinç yarattı. Hatta bugün bu durumu öğrencilerle paylaştık. İnsanlar sınavdan çıktıktan sonra neyi yapıp yapmadıklarını görmek istiyorlar. Alınan bu karar öğrenciler açısından çok doğru bir karardır. Böylece öğrenciler 25 Mart tarihine kadar neyi yapıp yapmadıklarını görmüş olacaklar” dedi.

Öğrenciler Bu Durumdan Çok Mutlu Oldular

Abanoz, bu haberin öğrenciler tarafından nasıl karşılandığı ile ilgili ise şöyle konuştu; “Öğrenciler bu durumdan çok mutlu oldular. Bana bu konunun doğruluğunu sordular. Bende böyle bir şey olduğunu söyledim. Sınavın ardından soruların tamamı açıklanacağı için öğrenciler sıcağı sıcağına vermiş oldukları cevaplara bakarak ona göre bir diğer sınav olan LYS için hazırlıklarını yaparlar. Sınava iki gün kaldı. Öğrencilerimizde heyecan var. Öğrencilerimizin biraz sakin olmalarını istiyorum. Bu bir iki günlük süreyi yine ders çalışarak değerlendirebilirler. Bu yılki sınav dershanelerin olmadığı ilk defa okulların ve kursların yarışacağı bir sınav olacak. Bu sınav inşallah tüm öğrenciler için hayırlı ve uğurlu olur” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-