İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. BU HARİTA BAŞKA HARİTA

BU HARİTA BAŞKA HARİTA

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

haritaOrman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, yürüttüğü ‘Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi’ ile Ordu’nun biyolojik çeşitlilik haritasının oluşturulacağı belirtildi. Proje kapsamında; Damarlı bitkiler ile Omurgalı hayvanlar için literatür ve arazi, Tohumsuz bitkiler ve Omurgasız hayvanlar için ise literatür çalışması yapılacak. Projenin diğer önemli konusunu ise, biyolojik çeşitliliğin izlenmesine yönelik verilerin elde edilmesi, izleme metodolojisinin oluşturulması ve izleme için gerekli önerilerin yer aldığı rapor oluşturuyor. Ayrıca; her bir çalışma alanı için izleme planı geliştirilecek. Böylece hedef türlerce zengin habitatlar, özellikli bitki toplumları ve özellikli yaban hayvan alanları tespit edilmiş olacak.

harita (1)

HARİTA İHALEYE ÇIKACAK

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ordu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü İshak Yılmaz, biyolojik çeşitlilik envanterinin önümüzdeki aylarda ihaleye çıkarılacağını açıkladı. İhale ödeneğinin geldiğini söyleyen Yılmaz, “Ordu’nun biyolojik çeşitliliği envanterini ihalesini önümüzdeki aylarda yapacağız. Bakanlığımız bu yıl bize ödenek gönderdi. Bu haritada korunması gereken bitki ve hayvan türleri nelerdir, Ordu’ya mahsus bitki ve hayvan türlerinin neler olduğu yer alacak.” dedi.

ORDU DAHA İYİ TANINACAK

Hazırlanacak olan harita sayesinde Ordu’nun daha iyi tanınacağını belirten Yılmaz, “İnşallah Ordu’muzu biz bu haritandan sonra daha iyi tanıyacağız. Nesli tükenmekte olan veya nesli tükenme tehlikesi olan bitki veya hayvan türlerinin olup olmadığını ortaya çıkaracağız. Bu harita çalışması kapsamında Ordu’daki her yeri inceleyeceğiz. İğne ucu kalmayacak şekilde araştırma yapacağız.” diye konuştu.

MADEN İZİNLERİNDE NEMLİ ROL ALACAK

Maden izinleri verilirken haritaya bırakılacağını da ifade eden Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu harita bizim maden izinleri verilirken elimizi güçlendirecek. Nasıl olacak, biz maden ocağı yapılacak firmaya burada endemik bir bitkimiz var sizin burada çalışmanız sakıncalıdır. Burada değil de şurada çalışmanız daha doğrudur gibisinden veya orada bir hayvan yuvası varsa, yavruların büyüyüp yuvayı terk etmesine kadar oraya kepçe girmemesiyle ilgili uyarıda bunacağız. Her türlü izin konusunda bu harita üzerinden olumlu veya olumsuz karar vereceğiz. Bir maden ocağını bir başka yerde açabilirsiniz ama tükenmekte olan bir başka bitkiyi veya hayvanı başka yerde yetiştiremezsiniz.”

BU HARİTA BAŞKA HARİTA
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Asayiş Gazetesi