eskort samsun

ÜNYENETHABER

Cilt Uzmanı Neslihan Bulat”SOĞUK HAVALARA DİKKAT EDİN”

Cilt Uzmanı Neslihan Bulat”SOĞUK HAVALARA DİKKAT EDİN”
27 Mart 2016 - 1:05

kisin_cildimiz_zayif_ve_savunmasiz_h13489

Odak Cilt Uzmanı Neslihan Bulat “Havaların soğuması ile beraber cildimiz dış etkenlere karşı daha zayıf ve savunmasız hale gelir. Bu nedenle soğuk havalarda bazı önlemler alarak cilt bakımına daha özen göstermek gerekir’’ dedi.

 

Bulat, derinin hava ile temas eden açık bölgelerinin (yüz, eller) kışın kuruduğunu, kızardığını, hassaslaşarak çatlayabildiğini belirtti. “Kışın kan dolaşımımız daha yavaştır. Bu nedenle cildin gereksinim duyduğu besleyici maddeleri alması zorlaşır. Bu da cilt kuruluğuna neden olur. Ayrıca ter ve yağ bezlerimiz daha yavaş çalışır. Tüm bunların sonucunda cildimiz kendini dış etkilere karşı koruyamaz hale gelir ve kaşınmaya, kızarmaya, renk değiştirmeye başlar. Cildin esnekliği azalmaya başlar, çatlamalar, pullanmalar görülür. Bu durumda erken cilt yaşlanması için gerekli zemini hazırlar. Kışın cilt bakımına dikkat edilmediği takdirde kırışıklık, sarkma, çatlama, leke problemi, akne gibi sorunların artmasına neden olabilir’’ dedi.

-Soğuk havaların gelmesi ile birlikte ciltte olan çatlaklar ile ilgili neler söyleyebilirsiniz?

Kışın havanın soğuk olması nedeniyle kuru hava cildimizi etkileyerek, cildin kurumasına neden olmaktadır. Kuru bir cilt ise kırışıklıkların artmasının, cildin çatlaması gibi problemlerin en büyük nedenidir. Bu nedenle cildin nem dengesini korumak ilk ve önemli kuraldır. Bu kural cildinizin çatlamasını ve dudaklarınızın çatlamasını, ellerinizin20160316_112740 kırışmasını önler.

-Cildin çatlamasını önlemek için tavsiye edebileceğiniz ürünler var mıdır?

Bunlara önerebileceğimiz kremler, losyonlar şunlardır: Nivea’nın günlük nemlendiricisi kuru ve hassas ciltler için kullanılması gerekir, vücut bakım kremi, Vichy kremi, Çatlaklar için bonie kremi, vb. ürünleri alıp kullanabilirsiniz.

-Soğuk havalarda dışarı çıkarken ne gibi önlemler almalıyız?

Nemlendirici kremler ve dudak koruyucu kremleri ve rujlar kullanabilirsiniz,

 

 

 

 

 

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-