eskort samsun

ÜNYENETHABER

CHP’DEN 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ MESAJI

CHP’DEN 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ MESAJI
17 Mart 2016 - 13:46

FD

Çanakkale’de 101 yıl önce, 100 binlerce vatan evladı, bu vatanın bedelini ödemek üzere Çanakkale’ye çağrılmıştı. Eğer amaç vatan savunmasıysa, eğer amaç hürriyet davasıysa, bir ölüm kalım mücadelesiyle, buna savaş diyemezsiniz ve bunu anlatmak boynumuzun borcudur.

 

Vatan dediğimiz bu toprak, diyeti ağır ödenmiş bir topraktır. Bana deseler ki, Çanakkale’yi üç kelimeyle anlatın. Derdim ki, geldiler, gördüler ve döndüler.  İngiltere, Fransa, Avustralya ve Rusya ve de beraberinde getirdikleri binlerce sömürge askeri, Osmanlının kalbine giden boğaz yoluna pençelerini sarkıttı.

 

Çanakkale’yi, Çanakkale yapan gelenler değil , gelenleri karşılayan asil ruhtur. O öyle bir ruhtur ki, çelik ve barut ,  inancın, imanın ve azmin karşısında yenik düşmüştür.  Ben esir yaşamaktansa, özgür ölmeyi yeğlerim diyen insanların ruhudur. Davaları büyüktü, vatan davasıydı.

 

Ben özgürlük istiyorum. Bu bayrağın altında konuşuyorsam şu an , hepiniz ciğerlerinize bu nefesi çekiyorsanız , unutmayın  birileri nefesini kaybettiği içindir. Biz bu özgürlüğü yaşıyor isek  nerden geldiğimizi ne yapmamız gerektiğini iyi bilmemiz gerekiyor.

 

Vatanın bütünlüğü, Türk milletinin huzuru ve güvenliği için canlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor,  aziz hatıraları önünde söz veriyoruz:   koruduğunuz bu Vatanı ve Bayrağı kimsenin çiğnemesine izin vermeyeceğiz , dün olduğu gibi bu gün ve yarında vatan ve istiklalimize göz dikmiş harici ve dahili bedbahtlarımız olacaktır. Bıraktığınız yerden  Vatan ve İstiklali koruma ve kollamaya devam edeceğiz..

 

 

ALİ  YALÇIN

Ünye CHP İlçe Başkanı

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-