eskort samsun

ÜNYENETHABER

Korkmaz: Çanakkale, Türk Milleti’nin Varoluş Simgesidir

Korkmaz: Çanakkale, Türk Milleti’nin Varoluş Simgesidir
18 Mart 2016 - 1:44

VVVMilliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ünye İlçe Başkanı Faruk Korkmaz, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle önemli mesajlar verdi.

MHP İlçe Başkanı Faruk Korkmaz, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü için yaptığı açıklamada, “Tarihi şan ve şerefle dolu büyük Türk Milleti’nin Vatan sevgisinin, şehadetle imtihan olduğu Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yüzyıllardan bu tarafa hür ve bağımsız yaşamayı amaç edinen bu uğurda beyliklerden devlete devletten imparatorluğa hep bir mücadelenin içerisinde yer alan aziz milletimiz hiçbir zaman istiklalsiz yaşamamıştır. Çanakkale savunması dünya bağımsızlık savaşlarında direncin neler yapabileceğini gösteren ilk kıvılcım olurken milletimizin de büyük fedakârlıklarına şahit olmuştur. Çanakkale Türk Milleti’nin varoluş simgesi olmuş şanlı Türk tarihinde kahramanlıklarla, fedakârlıklarla dolu bir destan olarak yerini almıştır” dedi.

“VATAN TOPRAĞINI AZİZ KANLARIYLA SULAMIŞLARDIR”

Çanakkale zaferi milletimizin geleceğini belirlemiş Türk’ün bağımsızlık ruhuna karşı açılan zincir Çanakkale’de kırılmıştır. Şehit ve gazilerimiz bizlerin bu topraklar üstünde rahat uyuyabilmesi, yaşayabilmesi için kutsal vatan toprağını aziz kanlarıyla sulamışlardır. Çanakkale dirilişi, aynı zamanda Türklüğü küçümseyen, onuruna ve kutsallarına el ve dil uzatmaya yeltenen, Türk milletinin gücünü imtihan etmeye kalkışan bugünkü ihanet odaklarının kendilerini nasıl bir sonucun beklediğini anlamaları açısından, ders almaları gereken tarihi bir mesaj olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyan Türk Milleti’nin kahraman vatan evlatlarını Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü münasebetiyle minnet ve saygıyla anıyorum; ruhları şad olsun.” Şeklinde konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-