eskort samsun

ÜNYENETHABER

Yazarlar Ünyeli Kitapseverler İle Buluştu

Yazarlar Ünyeli Kitapseverler İle Buluştu
01 Nisan 2016 - 16:35

fdgdf

Ünye’de, 52. Kütüphaneler Haftası münasebeti ile bir etkinlik düzenlendi. Ünye İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü Binasında bugün kitapseverler yazarlar İsa Yar ve Erdal Kara ile tanışma fırsatı buldu.

Düzenlenen etkinlikte konuşan İsa Yar, şöyle konuştu; “Buraya şair ve yazar olarak davet edildiğim için katıldım ve öğrencilerle buluşmak maksadıyla buraya geldim. Güzel bir etkinlik oldu. Kütüphane haftası olarak bizim katkı sağlamamız gerekiyordu. Öğrencilerle yüz yüze gelmek ve varsa sorularını cevaplamak istedik. Yazar denilen şey ne menem bir şeydir, neye benzer, yenilir mi yenmez mi gibi görsünler ve bilsinler istedik. Yakın olarak yazarında onlar gibi hayatın içinden bir suret olduğunu, iç dünyasının onu toplumda yazar – şair sınıfına iten farkın ne olduğunu söylemek istedik. Yaptığımız toplantınızın maksadına ulaştığına inanıyorum ama bu hafta ile kısıtlı kalmamasını isterim. Protokolün dışına çıkarak süreklilik halinde okumanın ve yazmanın devam etmesini temenni ederim. Herkesin sorumluluklarını bilmesi gerektiğini hatırlatmak istiyorum” dedi.

Erdal Kara ise kitaba karşı olan önyargının ve bir tutumun başladığını belirterek şöyle konuştu; “52. Kütüphaneler haftası dolayısıyla davet edildik ve burada bir çorbada da bizim tuzumuz olsun istedik. Kitaba karşı olan önyargının ve bir tutumun başladığı, kitaptan uzaklaşmaların başladığı, okumamanın bir çağını yaşıyoruz. Bu önyargıyı yıkmak, kitaba olan sevgiyi, ilgiyi biraz daha geliştirmek amacıyla çocuklarımızla söyleşi yaparak kitaplarımızı tanıttık. Kütüphanenin önemini anlatarak bu amaç doğrultusunda burada yer aldık. Umudumuz kitaplarımız, gençliğimize umut-sevgi-arkadaşlığa dair bir yolculuk sunar. Bu umutla inşallah sonuç alırız diye düşünüyorum” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-