eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

ADALETİN BİTTİĞİ YERDE KAOS VE HUZURSUZLUK ORTAYA ÇIKAR

ADALETİN BİTTİĞİ YERDE KAOS VE HUZURSUZLUK ORTAYA ÇIKAR
05 Nisan 2016 - 12:44

gf

Cumhuriyet Halk Partisi  Ünye İlçe Başkan Yardımcısı : Avukat Gökhan ATAY  Avukatlar Günüyle ilgili yaptığı basın açıklamasında :

 

OECD verilerine göre Türkiye’de yargıya olan güven sadece 2007’den günümüze, 9  yılda yüzde 50’ye yakın azalmıştır. Araştırmanın yapıldığı ülkeler grubunda, yargıya güvenin bu kadar hızla eridiği bir başka ülke maalesef yok. Türkiye, OECD ülkeleri arasında, yargıya güvenin hızla eridiği ilk sıradaki ülkedir.

 

Adaletin bittiği yerde anarşi, kaos ve huzursuzluk ortaya çıkar. Bir ülkeyi, devleti tren olarak olarak düşünün ki raylar o devletin hukukudur, adalete olan güvenidir. Raylar sağlam olmaz ve tren raydan çıkarsa trendeki tüm yolcular hiçbir ayrım gözetilmeksizin o felakati yaşayacaktır.

 

Ülkenin geldiği bu aşamada yargının asli kurucu unsuru olan avukatlar yargının bağımsızlığının teminatı ve koruyucusu olma misyonunu üstlenmişlerdir.

Avukatlara bu sorumluğu yükleyen insanlık tarihinin kendisidir. Avukatlar, Görevlerini yaparken kimseye, ne müvekkile, ne hâkime, hele ne iktidara tabidirler. Avukatların aşağısında kişilerin varlığı iddiasında değildirler. Fakat hiçbir hiyerarşik üst de tanımazlar. En kıdemsizin en kıdemliden veya isim yapmış olandan farkı yoktur. Avukatlar tarih boyu köle kullanmadılar ama hiçbir zaman efendileri de olmadı! Dedi.

 

CHP ÜNYE İLÇE BAŞKANLIĞI

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-