eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

VATANDAŞ KENDİ İŞİNİ KENDİ GÖRÜYOR

VATANDAŞ KENDİ İŞİNİ KENDİ GÖRÜYOR
22 Mayıs 2016 - 9:38

BBFFVatandaşlar yapılan hizmetlerden memnun olduklarını fakat küçük şeylerin eksik bırakıldığını belirttiler. “Yol, altyapı, peyzaj çalışmaları derken Büyükşehir olmanın güzelliklerini görmeye başladık. Halk olarak Büyükşehir’e uyum sağlıyoruz ama aynı şeyi yerel yönetimlerde Ünye Belediyemizde göremiyoruz. Hala eskisi gibi her hizmete bahanesi olan bir yönetim anlayışı ile yönetiliyoruz. Artık Ünye Belediyesi’nin her sorunda topu Büyükşehir’e atmasından bıktık. Madem her işe Büyükşehir koşuyor, ilçe belediyelerini kaldırsınlar onların görevini muhtarlar zaten yapıyor” diyerek gazetemize özel açıklamalar yaptılar.

BİZİ PARANOYAK ETTİLER

Sokak sakinleri adına konuşan H.K. “Fevzi Çakmak Mahallesi Söğütlü Sokak’ta yaşayan vatandaşlar olarak akşam olunca sokak lambaları yanmıyor. Gece iti var, hırsızı var, çoluk çocuğumuz korkar oldu.Oradan geçerken etrafı kolaçan etmekten paranoyak olduk.Konuyu Ünye Belediyesi’ne ilettik fakat Ünye Belediyesi; “Sorumlu biz değiliz, Ordu Büyükşehir Belediyesi” cevabını veriyorlar. Artık kurumlar arasında koşturmaktan bıktığımız için sokak lambalarını biz kendimiz alarak değiştirmek zorunda kaldık.

YAZIK O MAKAMLARI İŞKAL EDENLER

Vatandaşlar olarak şimdi Ünye Belediyesine soruyoruz. Bir mahalledeki sokak lambalarını bile değiştiremiyorlarsa o makamda neden duruyorlar? Belediye bünyesinde Çözüm Merkezi oluşturulmuş. Ama oluşturulan bu Çözüm Merkezi bizim en ufak sorunlarımıza bile çözüm üretemiyorsa ne iş yapıyor?

Yeni açtıkları whatsapp hesabına da yazılar yazdık. Ama bu zamana kadar geri dönen kimse olmadı. Ordu Büyükşehir Belediyesi sadece Ünye ile sorumlu değil  Ordu’daki 19 ilçeden sorumludur. Bütün ilçelere aynı anda yetişme şansı olamaz. Biz de bu yüzden böyle ufak tefek yapılması gereken işleri Ünye Belediyesi’ne söylüyoruz. Ama onlarda bizi Ordu Büyükşehire havale ediyor. Biz bu konunun ne kadar daha bu şekilde devam edeceğini merak ediyoruz.

ŞİMDİ GELMEYENLER SECİM ZAMANI DA GELMESİN

Seçim zamanında kapı kapı oy için gezenler, seçimin ardından kendilerini seçen vatandaşların en ufak isteklerine bile cevap veremiyor. Akşam saatlerinde sokakta ışıklar yanmadığı için dışarı çıkmaya korkar olduk. Hepimizin çocukları var. Akşamları çocuklarımızı dışarı çıkarmaya korkar olduk. Çok acil işimiz olduğunda beraber dışarıya çıkıyoruz. Son olarak bizleri karanlığa terk edenleri Allah’a havale ediyoruz. Başka da bir söz söylemiyoruz” dediler.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-