eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Gözyaşlarını Tutamadılar

Gözyaşlarını Tutamadılar
17 Nisan 2015 - 15:50

İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu’nun Konferansı Salondakileri Ağlattı

11146636_1611534072395249_5644617690839845918_o

Ünye Belediyesi Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla, Peygamber Efendimizin hayatı konulu konferans düzenledi. Ünye Halil Efendi Sosyal tesislerinde gerçekleşen konferansa İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu katıldı.

Peygamberimizin her anının, insanlar için ibretlerle dolu olduğunu belirten Döngeloğlu, “Ali gibi çocuklarınız olsun istiyorsanız, sokakta kalmış yetim Muhammedleri bulmalısınız, yetim çocuklara el uzatmalısınız” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar yaptığı açılış konuşmasında; “Allah sen olmasaydın âlemleri yaratmazdım diyor ki bizimde üzerinde bulunduğumuz nefes aldığımız, yaşadığımız bu Dünya’nın oluşmasına yaratılmasına vesile olan Peygamberimizi anmak üzere kutlu doğum etkinlikleri dolayısıyla bir araya geldik.  Necip Fazıl iyiliklerden ne varsa sana, Kötülüklerden ne varsa bana dediği eserinde onu anlatmak için kelimelerin kifayet etmediğini ifade ediyor. Onun için sevgi onadır, saygı onadır, hürmet onadır ve onu anlamada onun hayat felsefesine bize öğretme noktasında gayret sarf etmedeki içerikte bulmak mümkündür. Peygamberimiz veda hutbesinde bizlere bıraktıklarına sarılarak ancak onu anlamalı ve onu hayatımızda yaşamalıyız diye düşünüyorum. Özellikle Diyanet İşleri Başkanlığımız son yıllarda Peygamberimizin Kutlu Doğumu ’nu bir haftaya yaymak suretiyle her bir yıl ayrı bir konuyu ayrı bir temayı işlemek suretiyle onu anlamak anlatmak ve hayatımızda yaşamakla ilgili programların kapsamını genişletmiş bulunuyor. Bu yılın utlu Doğum Haftası teması ise birlikte yaşamak” dedi.

İnsanoğlu dışındaki bütün canlıların uyum içinde, bir birlikte yaşadıklarını ifade eden Çamyar şunları kaydetti; “denize baktığımızda balıklar birlikte yaşamayı becerebilirken gökteki kuşlar birlikte uçmayı becerirken yeryüzündeki bütün canlılar karıncasından tutunda birlikte hareket etmeyi becerebilirken baktığımızda insanoğlu son yıllarda özellikle Peygamberimizin o sevgisinden o bize öğretmeye çalıştığı hayat üslubundan uzaklaşmış olacaklar ki adeta birbirlerini boğazlıyorlar adeta çoluk çocuğu Suriye’de, Irak’ta, Filistin’de kahretmekle meşguller onun için biz biraz daha birbirimizi sevmeli özellikle ülkemizde neler olup bitiyor diye anlamaya bakmaya ve birlikte yaşamanın Peygamberimizi anlamaktan geçtiğini bilmemiz gerektiğini ifade etmeliyiz. Özellikle Türkiye’de son yıllarda çıkarılmaya çalışan kardeşkanının dökülmesiyle ilgili dış ve içerdeki mihraklara cevap işte bu salon’daki olduğu gibi bir arada olmak birbirimize sevgiyle bakabilmek birbirimize saygıyla bakabilmek ve birbirimizi anlamaktan geçiyor onun için buradayız ve bir aradayız”.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-