eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Bir Başarı Daha

Bir Başarı Daha
25 Nisan 2015 - 16:11

Özel Ünye Çakırtepe Hastanesinden Kapalı Böbrek Taşı Ameliyatı

fgb

Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi başarılı bir ameliyata daha imza attı. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Gürcan KİTİRCİ’nin gerçekleştirdiği ameliyatla böbrek taşı rahatsızlığı çeken hasta eski sağlığına kavuştu.

Perkütan Renal Cerrahi Yöntemle yani Kapalı Yöntemle gerçekleştirilen ameliyat sayesinde 48 yaşındaki İslam KARTLI eski sağlığına yeniden kavuşmuş oldu.

Uzun zamandır çok ciddi ağrılar çektiğini söyleyen hasta İslam KARTLI, böbreğini üşüttüğünü zannedip çok ciddiye almadığını belirtti. Ancak ağrının şiddetinin artması, acil servislerde yapılan iğne ve kullandığı ilaçlara rağmen ağrılarının hafiflememesi üzerine Çakırtepe Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Gürcan KİTİRCİ’ye başvurduğunu belirtti. Yapılan tetkiklerde böbrek taşı olduğunun ortaya çıkması üzerine ameliyat olma kararı aldığını söyleyen hasta İslam KARTLI ameliyat sonrası çektiği o ağrılardan kurtulmanın mutluğunu yaşadığını ifade etti. Hasta Kartlı kendisini sağlığına kavuşturan doktoru Gürcan KİTİRCİ’ye, hastane kurucularına ve yöneticilerine, hastane çalışanlarına tek tek teşekkür ederken, doktorunun göstermiş olduğu ilgiden dolayı da duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Ameliyat ile ilgili bilgi veren Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Gürcan KİTİRCİ, dış merkezde taş saptanan hastanın yapılan tetkiklerinde sağ böbrekte 2,5 cm taş tespit edildiğini ve bunun üzerine kapalı yöntemle ameliyat kararı alındığını belirtti. Bel bölgesinden girilip, ufak bir delikten taşın kırılarak endoskopik olarak çıkarıldığını belirten Üroloji Uzmanı Op. Dr. Gürcan KİTİRCİ, ameliyat sonrası kısa sürede ayağa kalkan hastanın birkaç gün içinde taburcu edildiğini ifade etti. Doktor Gürcan KİTİRCİ, kapalı böbrek taşı ameliyatının açık böbrek taşı ameliyatına göre çok daha konforlu olduğu noktasına değinirken; Minimal İnvaziv bir cerrahi olduğu için hastaya çok daha az zarar verdiğinin altını çizdi. Kapalı böbrek taşı ameliyatında, hastanın hastanede kalış süresinin ve iyileşme süresinin çok daha kısa olduğuna vurgu yapan Üroloji Uzmanı Op.Dr.Gürcan KİTİRCİ, hastaların bu yöntemle normal yaşantılarına da çok kısa sürede döndüklerinin bilgisini verdi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-