eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

İlçe Milli Eğitim Müdürü Tokgöz, Lgs Sınavı Öncesi Bilinmesi Gerekenleri Anlattı

İlçe Milli Eğitim Müdürü Tokgöz, Lgs Sınavı Öncesi Bilinmesi Gerekenleri Anlattı
31 Mayıs 2019 - 3:46

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz Lgs’ye girecek öğrencilere başarılar diledi.

Ünye’de 1 Haziran gerçekleşecek LGS sınavına 1311 öğrenci, 2 Haziran’da gerçekleşecek bursluluk sınavına 2620 öğrenci katılacak.

Haftasonu gerçekleşecek  LGS ve bursluluk sınavı öncesi Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz gazetemize özel yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

“İlçemizde 1 Haziran Cumartesi günü 8. Sınıf öğrencilerinin gireceği   LGS sınavına 1311 öğrencimiz katılacak ve bu sınav 4 okulumuzda gerçekleşecektir. 2 Haziran 2019 pazar günü yapılacak bursluluk sınavına ise ilçemizden 2620 öğrencimiz katılacak ve bu  sınav 8 okulda gerçekleşecektir. Kimlik kontrolleri ve salonlara  yerleştirmelerin düzgün yapılabilmesi için öğrencilerimizin sınava girecekleri binada zamanında olması gerekmektedir. Yanlarında fotoğraflı ve onaylı sınava giriş belgesi, kimlik, bandajı çıkarılmış şeffaf pet şişe, iki adet kurşun kalem, silgi ve kalemtıraş olmasın gerekmektedir.   LGS sınav sonucunun  24 Haziran 2019 bursluluk  sınav sonucunun ise 22 Temmuz 2019 tarihinde açıklanması planlanmaktadır.

Merkezi sınav puanıyla öğrenci alan okullara yerleştirme sistemi belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğüne göre tercihi doğrultusunda ölçme, değerlendirme ve sınav hizmetleri genel müdürlüğünce yapılır. Merkezi sınavla öğrenci alan okullarda sınav puanının eşitliği halinde sırasıyla okul başarı puanına (OBP) 8’inci, 7’inci ve 6’ıncı sınıflardaki yılsonu başarı puanına (YBP), okulla özürsüz devamsızlık durumuna, tercih önceliğin ve öğrencinin yaşına bakılarak yerleştirme yapılır.

Yerel yerleştirme sistemi ise okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara sırasıyla öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanının üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterleri ne göre yapılır. Değerlendirme de eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’inci ve 6’ıncı sınıflardaki yılsonu başarı puanı üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır. Ben ilçemizde hafta sonu sınava girecek öğrencilerimize başarılar dilerken öğrencilerimiz yetişmesini sağlayan başta okul yöneticilerimiz değerli öğretmen arkadaşlarımız ve saygı değer velilerimize çok teşekkür ediyorum.”

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-