eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Bayram Öncesi Gıda Denetimlerine Çıktı

Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Bayram Öncesi Gıda Denetimlerine Çıktı
31 Mayıs 2019 - 3:30

Ramazan ayı boyunca ve Bayram öncesi gıda denetimleri devam ediyor.
İlçemizde 65 adet fırın bulunmakta ve tamamı ramazan ayı başlamadan önce ve ramazan ayı içinde denetlenmişti.

Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yaptığı açıklamada”Fırınlarda hijyen ve genel temizliğin yanısıra katkı maddesi, yabancı madde, işletmenin fiziki şartları; eksik görülen kırık dökük alet ekipman, boya badana, havalandırma, aydınlatma, mevzuata uygun üretim materyali kullanma, iş güvenliği gibi oldukça geniş kapsamlı denetimler yapılmıştır. Tüketicilerin sağlıklı ve kaliteli ürünlere ulaşabilmeleri için gereken tüm tedbirler alınmıştır. Eksik görülen işletmelere gerekli uyarı ve yaptırımlarda bulunulmuştur. Ayrıca ilçemizde bulunan Unlu Mamul işletmeleri ve pastacılık ürünleri imalatı yapan işletmelerin de denetimleri gerçekleştirilmiştir. Ramazan ayı boyunca dağıtımı ve satışı yapılan ramazan gıda paketleri de denetlenmiş olup Türk Gıda Kodeksine uygun olmayan her hangi bir hususa rastlanılmamıştır. Yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle şeker şekerleme ve çikolata grubu gıdalarda da denetimler yapılmakta ve denetimlerimiz devam etmektedir.
Tüketicilerin mağdur olmamaları için alışveriş yaparken dikkatli olmaları bayat, tarihi geçmiş dökme açıkta kontrolsüz satılan ambalajsız kalitesiz ucuz ve gıda boyası ile renklendirilmiş aşırı parlatılmış ürün satın almamaları sağlıklarının korunması açısından büyük önem taşımaktadır…Halkımızın gıda ile yaşadığı olumsuzlukları İlçe Müdürlüğümüz veya Alo Gıda 174 hattına bildirmeleri denetimlerimizin etkinliğini artırması yönüyle önem arz etmektedir.
Gıda ve hijyen kurallarına uygun olarak üretim ve satış yapan esnafımıza hassasiyetlerinden ötürü teşekkür ediyor, tüm halkımızın şimdiden bayramını kutluyoruz”dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-