eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Belediye Başkanı İstifa Etti

Belediye Başkanı İstifa Etti
22 Haziran 2015 - 4:38

 

Halkını Koltuğa Değişmedi

Adsız

 

Ordu ile yeni Büyükşehir kervanına katılan Muğla’da yönetim değişikliği beraberinde sıkıntıları da getirdi.Bu sıkıntılı büyükşehir sürecine Datça belediye Başkanının istifası damga vurdu.

 

30 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde ikinci defa Datça Belediye Başkanı seçilen Şener Tokcan,  Muğla’nın büyükşehir belediyesi olması nedeniyle yetkilerinin iyice kısılması ve hizmet yapamaz hale geldiğini ,Büyükşehir Yasası nedeniyle hizmet üretemediğini  gerekçe göstererek, görevini 1 Temmuz 2015 tarihi itibariyle bırakma kararı aldı.

Başkan Tokcan ”yasa gereği hizmet veremiyorum”

İlimizin büyükşehir belediyesi olması nedeniyle elimizdeki olanakların çoğu büyükşehir belediyesine devredildi. Bu sebepten dolayı ilçemizle ilgili en ufak bir kararı alamaz hale geldik. Fakat ilçe halkı bizden hizmet bekliyor, biz yapamıyoruz. Bunun sorumlusu olarak vatandaşlarımız haklı olarak bizi sorumlu tutuyor. Yetki verilmediği için hizmet yapamıyoruz. Bu böyle devam edemez, etmemelidir” dedi.

Bu konuyu vatandaşlara sorduk.

Büyük ilçe olarak  Büyükşehire adaptasyon sorunu yaşıyoruz.Bu sorunu atlatacak çalışmaları da Ordu Büyükşehir’den  göremiyoruz. Sorunlarımız çok ama üzerinde duran yok.Bu durum bizim gibi büyük bir ilçeye yunus_emre-21-214x300faydadan çok zarar veriyor.

İlçe Belediyelerin Büyükşehire aktarılan kaynaklarının sonucunda gelir ve gider dağılımındaki uçurum sebebi ile belediyelerde tasarruf paketi adı altında küçülmeye gidildi.Bu sürecin sancılarını ve rahatsızlıkları toplum olarak hem ekonomik hemde sosyolojik olarak görmeye başladık ve yaşıyoruz.

Gelir ve kaynakların bir merkezde toplanması fakat hizmetlerin bütüne yansıtılmaya çalışılması ,geliri az küçük ilçelere yararken ,bütün yük büyük ilçeler olan Ünye ve Fatsa’ya bindi.

Bizlere bu onurlu hareketi ile  halka hizmet etmenin ,koltuktan daha değerli olduğunu gösteren ,sayın Datça Belediye Başkanı  Şener Tokcan’ı kutlamak düşer.Belki bu çok manidar hareketi ile bazı haksızlıkların önünü keser ve  doğruluğunda kıvılcımını ateşler diye umut ediyoruz dediler.

Ve soruyoruz

Büyükşehirle Yasası  adil bir yönetim şekli midir?

Bütün şehir yönetim şekli faydalı mıdır ? 

Büyükşehir Yasası değiştirilmeli midir?

 Bir kahramanda biz çıkartmalı mıyız ?

diye fikirlerini belirtirlerken ,bu soruları hem idareci ,hemde  toplum olarak da değerlendirmeli ve çözüm üretmeliyiz dediler.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-