İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Çiftçiye Hibe Desteği Başvuruları Başladı

Çiftçiye Hibe Desteği Başvuruları Başladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çiftçilik yapan vatandaşlarımızı yakından ilgilendiren yüzde 50 ve yüzde 70 hibe desteğinin başvuruları başladı.

Yapılan açıklamaya göre çiftçilere yapılacak olan yüzde 50 ve yüzde 70 hibe desteğinin başvuruları başladı. Vatandaşlarımız çiftçiye yüzde 50 ve yüzde 70 hibe desteğine nasıl başvuru yapılacağını merak ediyor. Bu destekler IPARD Kırsal Kalkınma destekleri çerçevesinde verilmektedir. Bu yardımlar daha önceki yıllarda olduğu gibi 2020 yılında da verilmeye devam edilecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sosyal medyadan yaptığı açıklamada çiftçilerimize 1 milyar 200 milyon TL gibi bir destek verileceğini söyledi. Bu destek affetme desteği olarak karşımıza çıkıyor.

IPARD-II 9. Müracaat Çağrısı olarak yayınlanan affetme desteği, TKDK kapsamında veriliyor. Bu proje ile Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar çerçevesinde Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme amaçlanmaktadır. Proje 11 Mayısı2020 tarihinde duyurulmuştu.

Çiftçilere affetme desteği başvurusu

TKDK tarafından 2014-2020 yıllarını kapsayan bu proje, IPARD projesidir. IPARD-2 9. Müracaat adıyla çağrısı yapılan projenin toplamı 1.2 milyar TL olarak karşımıza çıkıyor. Projeyle kırsal kalkınmanın desteklenmesi amaçlanmaktadır. Kırsalın AB standartlarına yükselmesi için bu tür çalışmalar yapılıyor. Aynı zamanda tarım ve hayvancılık faaliyetleri de genişletilecek. Üretime teşvik yapılması amaçlanıyor.

Çiftçilere affetme desteği desteklenen iller hangileri?

TKDK kapsamında verilen bu desteklerin miktarı toplamda 1.2 milyar TL’yi bulacak. Yani toplamda 158 milyon eurodur. Bu paralar sayesinde kırsal bölgelerdeki tarım ve hayvancılık çalışmalarının daha da genişletilmesi, sürekli hale getirilmesi amaçlanıyor. Üreticiler de bu projelerden oldukça karlı çıkacak. Bu çağrı sayesinde;

• Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar ve 101 kodlu bu kalkınma programına toplamda 109 milyon Euro, yani 790 milyon TL verilecek.

• Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme 302 kodlu bu kalkınma programına 54 milyon Euro, yani 410 milyon TL destek verilecek. Destek toplamda 1.2 milyar TL olacak.

Hayvancılık sektörüne %50 – %70 affetme desteği

Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar adı altında hayvancılık sektörüne önemli yatırımlar yapılacak. Yatırım miktarları 5 bin ile 500 bin Euro arasında %50 ve %70 affetme desteği olacak. Yatırım alanları ise şunlardır;

• 101-1 Süt Üreten Tarımsal İşletmeler (Manda, İnek, Keçi, koyun)

• 101-2 Kırmızı Et Üreten Tarımsal İşletmeler (Manda, sığır, koyun, keçi)

• 101-3 Kanatlı Eti Üreten Tarımsal İşletmeler (Etlik hindi ve kaz)

• 101-4 Yumurta Üreten Tarımsal İşletmeler

Tarım sektörüne %55 – %65 affetme desteği

Tarımsal faaliyetleri desteklemek adına tarım sektörüne önemli yatırımlar yapılacak. Yatırım miktarları 5 bin ile 500 bin Euro arasında %55 ve %65 affetme desteği olacak. Yatırım alanları ise şunlardır;

• 302-1 Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi ve Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi ve Paketlenmesi

• 302-2 Arıcılık ve Arı Ürünlerinin Üretimi, İşlenmesi ve Paketlenmesi

• 302-3 Zanaatkarlık ve Katma Kıymetli Ürünler

• 302-4 Kırsal Gezim ve Rekreasyon Faaliyetleri

• 302-5 Su Ürünleri Yetiştiriciliği

• 302-6 Makine Parkları

• 302-7 Yenilenebilir Enerji Tesisleri

Bu alanlarda desteklenecek iller şu şekildedir; Ağrı, Ardahan, Balıkesir, Çankırı, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Hatay, Isparta, Karaman, Kars, Mersin, Muş, Tokat ve Yozgat’tır. Bu illere %65 affetme desteği verilecek.

Afyonkarahisar, Amasya, Aksaray, Ankara, Aydın,Burdur, Bursa, Çanakkale,Çorum, Denizli, Elazığ, Giresun, Kahramanmaraş, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Nevşehir, Ordu, Samsun, Şanlıurfa, Sivas, Trabzon, Uşak ve Van illerindeki yatırım oranı ise %55 ve %65 oranında olacaktır.

Projenin 101 numaralı tedbirine 790 milyon TL, yani %50 ve %70 oranında affetme desteği verilecek.

Projenin 302 numaralı tedbirine 410 milyon TL, yani %55 ve %65 oranında affetme desteği verilecek. Tüm bu projelerin detaylarını TKDK’nınintenet sitesinden de görebilirsiniz.

IPARD- II 9. çağrı başvuru tarihleri

Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar kapsamında yapılacak olan müracaatlar 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle başlanacak. Başvurular TKDK İl Koordinatörlüklerinden alınacak. Online başvuru sistemi ise30 Haziran 2020 tarihinde saat 21:00’da erişime kapatılacaktır. Bu projeye son başvuru tarihi 3 Temmuz 2020 olarak belirlenmişti.

Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme projesine başvurular yine TKDK tarafından 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle alınmaya başlandı. Online müracaat sistemi ise 23 Haziran 2020 tarihinde kapatıldı. Bu projelere son başvuru tarihi 26 Haziran 2020 olarak belirlendi.

IPARD- II 9. çağrı yatırım süresi

Bu projelerin planlanma kapsamı en fazla 12 ay olarak belirlenmiştir. Taksitlendirmeler ise Müracaat Çağrı Rehberi içerisinde yer verilmiştir.

Projeye başvuru işlemleri

Bunun için TKDK resmi web adresine girerek detaylı bilgi elde edebilirsiniz. Başvuru için sitede yer alan Yeni Uygun Harcama Talep Formu doldurulmalıdır.

Projeler kapsamında ayrıca çatı üstü güneş enerjisi projesine de affetme destekleri verilecektir. Yenilenebilir Enerji Yatırımları adı altında verilecek olan bu desteklere 1 ile 23 Haziran 2020 tarihleri arasında başvurular alınacaktır.

Çiftçiye Hibe Desteği Başvuruları Başladı
Yorum Yap
Asayiş Gazetesi