eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Başkan’dan Dobra Dobra

Başkan’dan Dobra Dobra
06 Temmuz 2015 - 17:00

“Eylül ayından sonra bu alana ne Ünye ne de bir başka yerin çöpü hiçbir şekilde dökülmeyecek”

h

Başkan ÇAMYAR Ünye çöp yerine Ordu’nun çöplerinin de dökülmesiyle ilgili ilk açıklamayı Flash Radyo Program yapımcıları Musa KIROĞLU ve Hakan KORKMAZ’a yaptı.

Başkan ÇAMYAR bir daha sahile çöp dökülmeyecek tarihi EYLÜL ayı olarak açıkladı.

yunus_emre-21-214x300Başkan ÇAMYAR: “Çöp konusunda basına yansıyan bir açıklamam olmadı. Konuyla ilgili hem Büyükşehir Belediye Başkanım hem de Genel Sekreterim ile paylaştım.

Çevre Koruma Dairesi Başkanı Selahattin beyle gerekli görüşmeleri yaptık. Bu dökümün büyükşehir üst yönetiminin bilgisi olmaksızın yapıldığı bilgisi bana ulaştı. O günden itibaren dökülmeyeceği ile ilgili ikaz yapıldı. Bende şu anda dökülmüyor bilgisi var. Bununla ilgili Salı günü Meclis Toplantısında konuşacağız. Davetimizin temel amacı da buydu zaten.

Çöp meselesi büyük bir mesele.

Bu bölgeyle ilgili ciddi adımlar atıldığını düşünüyorum. İlküvez’de ki alanı Başbakan img288Yardımcımız ile birlikte bizzat alanı gezdik. Burası tam anlamıyla bitirilmiş durumda. Salı günü detay bilgiyi arkadaşlar verecek. Ünye Çimento çözüm ortaklarından birisi Çöpün % 45’i çimentoda yakılmak suretiyle yok edilecek enerji elde edilecek. Orada da bütün alt yapı hazır. Altınordu’dan gelenler yakılmaya başlandı. Bununla ilgili ayrıştırma tesisi kurulması gerekiyor. Ayrıştırma tesisini de Çimento  “ben kurayım Ünye’nin” gibi de teklifi var.Alt Yönetim Kurulundan bu karar çıkartıldı zannediyorum Eylül ayı içerisinde üst yönetim kuruluna taşımış olacaklar. Bu tesis kurulduğunda artık bu alana Eylül ayından itibaren hiç çöp dökülmemesi gibi bir tarih var önümüzde.

Eylül ayından sonra bu alana ne Ünye ne de bir başka yerin çöpü hiçbir şekilde dökülmeyecek. Bana verilen bilgi bu.

O alanın çöpü bacalar bırakılmak suretiyle rehabilite edilecek. İnsanlarımızın kullanabileceği bir alan şekline getirilmiş olacak. İlküvez’de 5 lottan 1 tanesi hizmete alınmış vaziyette. Burada yolda tırların dönmesiyle ilgili bir sıkıntı vardı. Ulaşım Daire Başkanlığı bu sıkıntıyı çözdü diye biliyorum. Asfalt çalışmasını da belki de bugünlerde yapıyorlardır.” Dedi.

 

 

Kaynak; ONEYFLASH FM

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-